République

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
République
République-pelin yleisin kansikuva.
République-pelin yleisin kansikuva.
Kehittäjä Camouflaj, Logan Games
Julkaisija GungHo Online Entertainment
Jakelija Steam, Humble Store, Google Stadia, Google Play, App Store ja GOG.com
Ohjaaja Ryan Payton
Tuottaja Darci Morales
Suunnittelija Ryan Payton
Käsikirjoittaja Brendan Murphy, Ryan Payton
Säveltäjä Zinc Lemone
Pelimoottori Unity
Julkaistu
  • 2013
Lajityyppi hiiviskelypeli, scifi, kyberpunk, hakkerointi
Pelimuoto yksinpeli
Alusta OS X, PlayStation 4, Windows, iOS, Android
Jakelumuoto digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

République on Camouflajn ja Logan Gamesin kehittämä hiiviskelypeli.

Peli julkaistiin iOS- ja Android-laitteille vuonna 2013, jonka jälkeen peli julkaistiin uudelleen Microsoft Windows ja OS X -alustoille. Vuonna 2016 pelistä ilmestyi sen lopullinen versio PlayStation 4:lle.[1][2][3][4] PlayStation 4 -versio on pelin viimeistellyin versio, jossa on huomattavasti enemmän ominaisuuksia kuin pelin muissa versioissa.[5] Peli on julkaistu jaksoittain. Jaksojen lopussa on aina lopputekstit, jonka jälkeen peli siirtyy seuraavalle jaksolle. Jaksoja on pelissä yhteensä viisi, joiden jälkeen pelin tarina päättyy.[3]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin keskeinen idea on auttaa Hopea pakenemaan laitokselta, ohjaamalla hänet esteiden, sekä vartijoiden ohitse. Samalla pelaajan täytyy tutkia tarkaavaisesti pelin ympäristöä, josta löytyy vihjeitä Metamorpsin salaisuuksien ratkomiseksi.

Pelissä pelaaja on itse yksi pelimaailman hahmoista. Pelaaja on satunnainen krakkeri, joka on murtautunut Metamorphosis-nimisen pienvaltion palvelimiin. Pelaaja pystyy näin ollen seuraamaan kaikkia paikallisia turvakameroita ja puhelimia. Kun pelaaja saa yhteyden paikalliseen puhelimeen, hän näkee suoraa videokuvaa teini-ikäisestä tytöstä, joka on tietoinen siitä, että pelaaja seuraa häntä. Tytön nimi on Hope, ja hän pyytää pelaajalta apua. Hän kertoo pelaajalle, että häntä vainotaan ja että hänen täytyy päästä pakoon. Pelaaja päättää auttaa tyttöä ja tästä alkaa matka, jonka päämääränä on pelastaa hänet.[6]

Pelissä pelaaja seuraa Hopea puhelimen, sekä turvakameroiden välityksellä, jotka ovat lähellä Hopea. Tämän lisäksi pelaaja pystyy muun muassa avaamaan ja lukitsemaan ovia, sekä häiritsemään vartijoita jotka jahtaavat hopea. Samalla pelaaja kontrolloi Hopea puhelimen välityksellä. Hope voi muun muassa juosta, kävellä, hiipiä, ryömiä, kantaa esineitä, varastaa esineitä, sekä taltuttaa vartijoita.[5][6] Myöhemmissä pelin jaksoissa peliin tulee myös uusia ominaisuuksia esim. jaksossa 4 on kohtia joissa pitää ottaa valokuvia ympäristöstä Hopen puhelimella.[7] Juttelemalla Data Breakerin kanssa, pelaaja pystyy ostamaan uusia krakkerointiominaisuuksia.[6]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pelaaja on pelin päähahmo. Hän on krakkeri, joka auttaa Hope-nimistä tyttöä pakenemaan vartioidulta laitokselta.
  • Hope on tyttö jota pelaaja auttaa krakkerointivoimillaan. Hope on laitoksella syntynyt tyttö, eikä hän ole koskaan päässyt laitoksen ulkopuolelle. Pelaaja on hänen ainut yhteydensä ulkomaailmaan. Kun Hope varastaa puhelimen, hän saattaa ensimmäisen kerran pystyä pakenemaan laitokselta.
  • Frederick Cooper on laitoksella pakkotyössä työskentelevä vartija, joka auttaa Hopea pakenemaan laitokselta. Cooper ei ole järin sosiaalinen ihminen. Hän on ujo, yksinäinen ja ahdistunut. Pelaaja on ainut henkilö, jolle Cooper pystyy puhumaan kunnolla. Cooper on ATK alan ammattilainen ja hän on vastuussa monista laitoksen tietokoneista. Täten hänen on hyvä opastaa pelaajaa laitteiden krakkeroinnissa. Cooper tykkää lähettää pelaajalle runsaasti hymiöitä puhuessaan.
  • Data Broker on mysteerinen tuntematon krakkeri, josta ei löydy paljoa tietoja. Hän kuitenkin ilmeisesti tuntee Cooperin. Pelaaja pystyy myymään vakoiltuja tietoja laitokselta Data Brokerille, jolloin Data Broker opettaa pelaajalle uusia krakkerointi ominaisuuksia. Data Broker ei ole isossa osassa tarinaa, ennen jaksoa 4, jossa hän esiintyy tärkeänä hahmona.
  • Weep on Hopen ystävä, joka on myös syntynyt laitoksella. Weep alun perin uneksi tulevansa isona paikalliseksi vartijaksi, mutta hän on vanhenpana alkanut tajuta, että paikalliset ihmiset ovat pakkotyössä Headmasterin valheiden alla. Weep yrittää karata laitokselta, kuten Hopekin.
  • Kirjastonhoitaja työskentelee laitoksella pakkotyössä. Hän on yksi niistä harvoista, jotka ovat uskaltaneet vastustaa Headmasteria puhumalla tälle suoraan. Kirjastonhoitaja on Hopen ja Mattien hyvä ystävä. Hän on vanha mies, jolle ihmisoikeudet ovat hyvin tärkeitä.
  • Kenichiro Treglazov (Headmaster) on pelin pääantagonisti. Hän on miljardööri diktatuuri, joka omistaa laitoksen. Hän on hyvin mysteerinen mies, joka tekee kaikkensa saadakseen lisää valtaa. Headmaster puhuu usein The Arrivalista. Se on tärkeä tapahtuma, jonka päämääränä on saada koko maailma taipumaan hänen vallalleen.
  • Mireille Prideaux on tiukka paikallinen komentaja, joka työskentelee hyvin lähellä Headmasteriä. Hänellä on laitoksella paljon valtaa ja hän vastaa laitoksen lasten kasvatuksesta. Mirelle tunnetaan erittäin äkäisenä komentaja, sekä opettajana joka lyö niitä lapsia jotka rikkovat laitoksen sääntöjä.
  • Quinn Derringer on vartijoiden esimies. Hänellä on hyvin paljon valtaa laitoksella ja tekee kaikkensa Headmasterin turvallisuuden takaamiseksi. Hän usein jopa teloittaa ihmisiä, jotka pettävät Headmasterin luottamuksen.
  • Mattie Sade on paikallinen toimittaja ja Headmasterin ex tyttöystävä. Hän tulostaa laitokselle lehtiä, joiden tarkoituksena on saada ihmiset Headmasterin puolelle käyttämällä runsaasti propagandaa.
  • Daniel Zager on vastikään teloitettu apulaistoimittaja, joka pettänyt Headmasterin luottamuksen. Häntä syytetään paikallisten vartijoiden kidnappaamisesta, sekä heidän kiduttamisesta.[8]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jakso 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hope saa ensimmäisen kerran otettua yhteyttä pelaajaan ja pyytää tältä apua. Samalla Komentaja Mirelle ryntää Hopen huoneeseen. Hope saa puhelimensa juuri ja juuri piilotettua tyynynsä alle, ennen kuin Mirelle ehtii nähdä sitä. Mirelle löytää Hopen huoneesta kuitenkin Zagerin kirjoittaman kirjan ja syyttää Hopea sen lukemisesta, kun sen lukeminen olisi ollut kiellettyä. Mirelle pitää Hopelle puhuttelun, samalla kun pelaaja katsoo tilannetta turvakamerasta. Huoneeseen on myös saapunut Cooperiksi kutsuttu vartija, joka todellisuudessa tietää puhelimen olevan Hopella, muttei kerro sitä Mirelle. Paikalle saapuu myös yksi pelin pääantagonisteista, komentaja Derringer, joka ehdottaa että rangaistukseksi kirjan lukemisesta, Hopen muisti formatoitaisiin, jottei hän enää muistaisi lukemaansa. Mirelle kuitenkin vastustaa ideaa ja sen sanoo sen sijaan että Hope pitäisi heittää tyrmään eristyksiin. Näin ollen Hope viedään pois alakerran tyrmään. Samalla Vartija Cooper joka on tietoinen puhelimesta, sekä pelaajasta ottaa puhelimen tyynynalta, piilottaa puhelimen ruokailuastiaan ja tuo sen Hopen tyrmään. Tämän aikana pelaaja kuulee paikallisista kaiuttimista tietoja Zagerista, joka kirjan oli kirjoittanut. Kuulutuksen mukaan Zager olisi ollut petollinen murhaaja, joka olisi vast ikään teloitettu ja Zagerin kuolema julkistettiin kaikkialla Metamorpsiksessa varoituksena muille mahdollisille valtion pettureille. Pelaaja avaa Hopen tyrmän oven, ja päästäen Hopen karkuun.

Samalla Cooper ja Data Breaker ottavat yhteyttä pelaajaan ja alkaa opastamaan tätä krakkeroimisessa, jotta tyttö saataisiin vapauteen. Hopen ja Cooperin mielestä aluksi olisi hyvä idea saattaa Hope kirjastonhoitajan luo, joka voisi auttaa häntä pakenemaan. Asioihin tulee kuitenkin mutka kun Hope joutuu Mirellen virittämään ansaan ja jää melkein kiinni kun Mirelle pääsee paikan päälle. Hope kuitenkin säästyy pelaajan nokkeluuden ansiosta ja jatkaa matkaansa. Hope ei kuitenkaan pääse kirjastoon, koska matkan aikana pitäisi ohittaa tiukka vartiointi ja kehoskannerit. Täten Cooper opastaa pelaajan ja Hopen katkaisemaan turvalaitteiden virrat. Tämä saa kuitenkin Derringerin raivoihinsa, jolloin Derringer lähettää ison kasan vartijoita juoksemaan Hopen olinpaikkaa kohti. Hope pääsee kuitenkin karkuun ja ohittaa kirjastolle johtavat turvalaitteet. Hope ei kuitenkaan pääse kirjastolle asti, koska Mirelle odottaa häntä matkan varrella. Mirelle saa Hopen kiinni ja raahaa hänet kuulusteluhuoneeseen. Mirelle on valmiina käyttämän kovia otteita Hopen kuulustelemiseksi, mutta sitten huoneen ovi aukeaa ja huoneeseen saapuu Cooper, joka on peittänyt henkilöllisyydensä maskilla. Cooper käyttää Mirelleen sähkölamautinta, jolloin Mirelle ei pysty enää liikkumaan. Peittääkseen henkilöllisyydensä Cooper kuitenkin näyttelee olevansa Mirellen puolella huutaen ja uhkaillen Hopea. Jakso 1 loppuu kun Cooper lähtee pois huoneesta ja laittaa oven takaisin lukkoon.[9]

Jakso 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun pelaaja aukaiseen kuulusteluhuoneen oven, Cooper pahoittelee chatin välityksellä tilannetta pelaajalle, mutta on kiitollinen siitä että Hope on turvassa. Täten pelaajan ja Hopen matka jatkuu kirjastolle.

Kirjastossa Hope löytää tiensä paikallisen diktatuurin, Headmaster Kenichiro Treglazovinin konttoriin, joka on pelin pääantagonisti. Hope piiloutuu pöydänalle kun Headmaster saapuu paikalle pitäen Mirelle puhuttelun. Samalla hän kertoo antavansa Derringerille ylennöksen, jolloin Derringer saisi Mirellen työoikeudet. Tämä on Mirellelle rangaistus huonosta työstä, sekä Hopen karkuunpääsemisestä. Headmaster kulkee ulos laitokselta Derringerin kanssa, samalla kun Mirelle jää kirjastolle. Hope kulkee ylimmälle kirjaston kerrokselle, josta hän löytää kirjastonhoitajan kuolleena. Pelaaja krakkeroi läheisen tietokoneen, josta hän löytää videon kirjastonhoitajan kuolemasta. Videosta käy ilmi että Derringer murhasi kirjastonhoitajan raa'asti petturuudesta Headmasteriä kohtaan.

Tässä kohtaa pelaaja saa päättää näyttääkö kyseisen videon Hopelle vai ei. Tällä päätöksellä on vaikutuksia pelin kulkuun tulevaisuudessa. Cooper varoittaa että video on liian raaka nuorelle tytölle, mutta samalla pitää sitä sensuurina, mikäli Hope ei saisi nähdä edesmenneen ystävänsä kuolemaan johtaneita syitä. Kun pelaaja tutkii kirjastoa tarkkaan, hän löytää sieltä kirjastonhoitajan salaisen huoneen, jossa on pohjapiirustus Headmasterin avaimesta. Cooper ohjaa pelaajan, sekä Hopen 3D tulostimelle, joka tulostaa avaimen heille. Tällä avaimella Hope pääsee Headmasterin konttorin kautta hissiin, jolla Hope pääsee lähemmäksi vapautta. Hissi kuitenkin pysähtyy yllättäen ja Derringer ottaa Hopen kiinni.[10]

Jakso 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Derringer saa Hopen kiinni, yhteys pelaajaan sumenee väliaikaisesti. Jotain kuitenkin tapahtuu ja Hope pääsee karkuun, samalla kun Derringer on kadonnut jonnekin. Hope jatkaa matkaansa paikallisen lehden "Morning Bellin" konttoriin, josta hän löytää Headmasterin ex tyttöystävän toimittaja Mattien. Mattie saa Hopen kiinni, mutta Hopella on tuuria, koska Mattie on vaihtanut puoltaan. Mattie oli aikoinaan Kirjastonhoitajan hyvä ystävä, samoin kuin Hope. Kirjastonhoitajan kuolema sai Mattien viimein tajuamaan Headmasterin tyrannian. Mattie kertoo Hopelle ja pelaajalle pakoonpääsysuunnitelman: ulospääsyä vartioi kolme eliittisotilasta, joiden ohi olisi miltei mahdotonta päästä. Mattiella olisi kuitenkin tarpeeksi oikeuksia toimittajana panna liikkeelle väärennetty lehtiartikkeli, joka saisi Headmasterin rankaisemaan omia sotilaitaan. Mattie panee pelaajan krakkeroimaan webkameroita ympäri maailman, joista hän voisi kerätä väärennettyjä todisteita näitä sotilaita kohtaan. Tämän aikana Cooper ilmoittaa pelaajalle, että työt kutsuvat häntä. Cooperin täytyy lähteä jonnekin Derringerin ohjaamana, eikä voi tämän aikana ottaa yhteyttä pelaajaan, eikä Hopeen. Kun pelaaja on löytänyt viimein tarpeeksi, Mattie opastaa pelaajan tekemään oman lehtiartikkelin, jossa näitä sotilaita syytettäisiin väärin syyttein. Kun lehtiartikkeli on päässyt leviämään, Derringer pitää näille sotilaille ankaran kuulustelun ja vie heidät tyrmään. Yksi naamioitunut sotilas kuitenkin jää vielä vartioimaan ulospääsyä. Mattie sanoo, että voisi saada tämän viimeisenkin vartijan pois pelistä samalla tavalla. Jonkin aikaa sitten joku tuntematon, naamioitu henkilö käytti sähkölamautinta Mirelleen. Mattie sanoo, että voisi syyttää tätä sotilasta väärennetyin syin Mirellen lamauttamisesta sähkölamauttimella, joka kuulostaa hyvältä ajatukselta. Kun pelaaja alkaa etsimään väärennettyjä todisteita tätä sotilasta kohtaan, hänellä ei ole muuta paikkaa katsoa kuin sotilaan oma huone Metamorphosiksessa. Sieltä hän löytää puhelimen, jonka vanhat äänitykset pelaaja kuuntelee. Yhdessä äänityksistä sotilas kertoo, miten hänet pakotettiin työskentelemään Headmasterille ja miten häntä ei päästetä laitokselta ulos. Tässä äänityksessä hän myös kertoo, miten ikävä hänellä on ulkomaailmaa ja äitiään. Tämä sotilas on vain yksi paikallisista vangeista, jotka ovat pakkotyössä Headmasterin tyrannian alla, ilman vapauksia ja ilman ihmisoikeuksia. Laitokselta ei voi karata, eikä sieltä saa yhteyttä ulkomaailmaan ilman ylläpitäjän oikeuksia. Tämän sotilaan huoneesta löytyy myös sähkölamautin, jota Mattie aikoo käyttää väärentäessään syytteitä tätä sotilasta kohtaan. Mattie saa syytökset valmiiksi ja alkaa levitellä niitä pitkin Metamorphosista. Pelaaja ja Hope eivät tajua, että he ovat juuri tehneet pahan virheen.

Hope alkaa valmistautumaan pakoon ja kulkee ilmastointiputkea pitkin ulospääsyä kohti, jota tämä sotilas vartioi. Derringer saapuu tämän sotilaan luo, hakkaa sotilaan kumoon Mirellen lamauttamisesta. Sotilaan maski lentää pois hänen päältään, jolloin sotilaan todellinen henkilöllisyys paljastuu. Hope alkaa itkemään järkytyksestä, kun tajuaa että tämä sotilas oli Cooper. He olivat vahingossa nostaneet syytteet Cooperia kohtaan, joka oli auttanut Hopea pelin alusta alkaen. Derringer vie Cooperin tyrmään odottamaan teloitusta. Samalla Hope pakenee laitokselta itkien.[11]

Jakso 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakso 4 on hyvin mysteerinen, eikä ole täyttä varmuutta siitä, mitä siinä oikeasti tapahtuu. Dialogien perusteella on mahdollista, että Cooperin menettämisen jälkeen Hope luovutti ja jätti itsensä tahallaan kiinni, mutta tämä ei ole täysin varmaa. Pelaaja seuraa nyt jotakuta Hopen näköistä tyttöä laitoksen ulkopuolella, mutta dialogien perusteella olisi mahdollista, että tämä tyttö ei olisikaan Hope vaan jonkinlainen Hopen klooni, joka on myös karannut laitokselta. Pelaaja alkaa auttaa tätä Hopen näköistä tyttöä, kun hän saa viestin Data Breakerilta. Data Breaker on pahoillaan Cooperin menettämisestä, mutta suostuu auttamaan pelaajaa tämän puolesta. Data Breaker on hakkeri, jolle pelaaja on tehnyt kauppoja pelin alussa, mutta hän ei ole ollut vielä osana itse tarinaa ennen tätä hetkeä. Data Breaker antaa Hopen näköiselle tytölle ja pelaajalle tehtäviä, joita heidän tulee suorittaa, jotta tyttö pääsisi pakenemaan. Esteenä tälle on Mammoth-niminen mutanttivartija, joka vartioi laitoksen ulkopuolta. Kun pelaaja valmistelee tytön pakenemista, käy ilmi että Hopen laitoksella elänyt ystävä, nuori poika nimeltä Weep on kuollut yrittäessään paeta laitokselta tunnelia pitkin. Pojan tappoi Mammoth, joka täytti tunnelin vedellä. Samalla tapahtuu myös jotain outoa. Tyttö näkee kun Mirelle kulkee edesmenneen Zagerin haudalle, joka ammuttiin petturuudesta. Zagerin haudalta nousee esille mies, joka paljastuu Zageriksi. Zager onkin elossa. Mirelle auttoi Zageria teeskentelemään kuolemansa, eikä hän oikeasti koskaan kuollut. Samalla paljastuu että Mirelle on kaksoisagentti. Mirelle on oikeasti taistelemassa Headmasteria vastaan, mutta on vain näytellyt toimivansa Headmasterin puolella. Mirelle ja Zager katoavat, jolloin Hopen näköinen tyttö pääsee karkuun samaa tunnelia pitkin, minne Weep joskus aikoinaan kuoli. Mammoth jahtaa häntä perässä, mutta Mammoth jää tunneliin jumiin ja kuolee.

Hopen näköinen tyttö pääsee uloskäynnille, mutta siellä hän kohtaa yllättäen Headmasterin. Headmaster ottaa taskustaan pistoolin ja ampuu Hopen näköisen tytön.[12]

Jakso 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksossa 5 esiintyvä tyttö on varmuudella Hope, muttei ole varmaa oliko jaksossa 4 esiintyvä tyttö Hope vai ei. Joka tapauksessa Headmaster on päässyt vihille pelaajan krakkeroinneista ja hän on saanut Hopen kiinni. Headmaster ottaa Hopen puhelimen ja laittaa sen kuvaamaan Hopealäheltä. Samalla Headmaster ottaa pistoolin ja uhkaa ampua Hopen samalla kun pelaaja näkisi Hopen kuoleman suorassa lähetyksessä. Juuri kun Headmaster on aikomassa ampua Hopea päähän, Zager ja Mirelle aloittavat operaationsa laitoksen tuhoamiseksi. He ovat käynnistäneet massiivisen kapinan ja ovat sijoittaneet laitokselle räjähteitä. Zager räyjäyttää pommeja läheltä Headmasterin konttoria, joka vie Headmasterin shokkiin. Derringer tekee kaikkensa viedäkseen Headmasterin turvaan, samalla kun Hope karkaa pelaajan avustamana. Hope löytää Mirellen ja Zagerin. Mirelle ei kuitenkaan enää jahtaa Hopea vaan paljastaa hänelle olevansa kaksoisagentti. Tässä kohtaa peliä Mirellellä ja Zagerillä on omat suunnitelmansa laitoksen tuhoamiseksi. Zager ehdottaa väkivaltaista lähestymistapaa, jossa vartijoita tapettaisiin, mutta Mirelle ehdottaa väkivallatonta suunnitelmaa, jossa pakkotyössä olevat vartijat, sekä sotilaat päästettäisiin vapauteen Headmasterin kynsistä. Pelaaja voi valita jommankumman suunnitelmista, joka vaikuttaa pelin lopputasoihin. Valitsi suunnitelmista kumman tahansa, Hope pääsee lopulta Metamorpsin jättisuuren datalaitoksen katolle. Siellä Headmasterin suunnitelma paljastuu. Headmaster on vakoillut koko maapalloa turvakameroiden välityksellä ja tallentaa kaiken mahdollisen datan itselleen. Koska koko maailman vakoilu kuitenkin veisi aivan liikaa tilaa, hän on keksinyt tallentaa tiedot ihmisten DNA'han. Sitä varten laitos on olemassa. Laitoksella vankeina olevien lasten DNA'han kirjoitetaan vakoiludata ympäri maailman.

Tämä data on varmuuskopiota siitä, mitä datalaitos on tallentanut. Pelaaja pääsee Mirellen avustuksella krakkeroimaan tämän datalaitoksen ja tuhoamaan sen lakkauttamalla laitteen jäähdytyksen, joka lopettaa vakoilun ympäri maan.

Samalla Derringer löytää Hopen ja yrittää tappaa tämän. Hope kuitenkin lamauttaa Derringerin, joka tiippuu kuolemaansa.

Samalla käy myös ilmi, että tämä laitos on sijainnut meren alapuolella. Sitten käy myös ilmi että Cooper on vielä elossa Mirellen ja Zagerin luona. Hope pääsee Mirellen, Zagerin ja Cooperin avustuksella ulos laitokselta, Headmasterin laivaan. Siellä laivalla ollaan julkistamassa The Arrival nimistä tapahtumaa, jonka tarkoituksena on saada Yhdysvaltain armeija Headmasterin puolelle. Räjähdyksistä huolimatta Headmaster on laivalla yrittämässä saada sopimusta tehtyä. Suunnitelman mukaan, Headmasterin pitäisi näyttää Yhdysvalloille datalaitoksensa voiman, jolloin hän saisi Yhdysvaltain tuen puolelleen. Tämä menee kuitenkin pahasti pieleen kun Headmasterille tulee viesti siitä että datalaitos on tuhottu ja ihmiset ovat karanneet sieltä. Headmaster saa Hopen, Cooperin, Mirellen ja Zagerin kiinni mutta kieltää omia miehiään, sekä yhdysvaltoja ampumasta heitä. Headmaster kertoo että nyt kun mitään ei ole laitokselta enää jäljellä Hope on ainut asia, jossa data vielä sijaitsee. Mikäli Hope kuolisi, Headmaster menettäisi kaiken.

Yhdysvaltalainen paikallinen komentaja kuitenkin yllättyy siitä mitä kauheuksia Headmaster on saanut aikaiseksi ja aikoo saada Hopen itselleen "turvaan". Cooper, Mirelle ja Zager kuitenkin vastustavat tätä ja yrittävät saada Hopen turvaan itselleen. Nyt pelaaja pystyy tekemään valinnan Cooperin, Headmasterin, ja Yhdysvaltain väliltä. Sillä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä, koska peli päättyy yllättäen kun Hope tekee itsemurhan.[13]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Apple: Republique Itunes pelikaupassa. Itunes: Apple. (englanniksi)
  2. Google: Republique Google Play pelikaupassa. Google Play: Google. (englanniksi)
  3. a b Steam: Republique Steam pelikaupassa. Steam: Steam. (englanniksi)
  4. Sony: Republique PSN pelikaupassa. PSN Store: Sony. (englanniksi)
  5. a b SKILLED: Republique Pelin PS4 arvostelu. (mp4) (Kohta 4:40 videossa.) YouTube: SKILLED. ”"Several gamers who play this on Steam complain about bugs, controlls and lack of technical features. I didn't run to these problems on PS4 version. It come year later, so this may be the best version of the game as far it looks..."” (englanniksi)
  6. a b c Yousef Creed: REPUBLIQUE PS4 - EPISODE 1 (mp4) (Videosta näkyy että millainen peli on.) 19.3.2016. YouTube: Yousef Creed. (englanniksi)
  7. Yousef Creed: REPUBLIQUE PS4 - EPISODE 4 (mp4) (Videossa kohta 4:47 - 5:20) 21.3.2016. YouTube: Yousef Creed. (englanniksi)
  8. Yousef Creed: Republique EP 1 - 100% Completion (2nd Playthrough) (mp4) YouTube: Yousef Creed. (englanniksi)
  9. Yousef Creed: REPUBLIQUE PS4 - EPISODE 1 (mp4) 19.3.2016. YouTube: Yousef Creed. (englanniksi)
  10. Yousef Creed: REPUBLIQUE PS4 - EPISODE 2 (mp4) Yousef Creed. (englanniksi)
  11. Yousef Creed: REPUBLIQUE PS4 - EPISODE 3 (mp4) YouTube: Yousef Creed. (englanniksi)
  12. Yousef Creed: REPUBLIQUE PS4 - EPISODE 4 (mp4) YouTube: Yousef Creed. (englanniksi)
  13. Yousef Creed: REPUBLIQUE PS4 - EPISODE 5 (mp4) YouTube: Yousef Creed. (englanniksi)