Opera Pieno

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Opera Pieno oli nuorten taiteilijoiden perustama oopperayhdistys. Seurue toi näyttämölle esityksiä, jotka olivat helposti lähestyttäviä myös yleisölle, joka ei ollut perehtynyt oopperaan ja taidemusiikkiin. Opera Pieno on nykyisin lopettanut toimintansa.milloin?

Opera Pienon ensimmäinen tuotanto oli Mozartin Valepuutarhuritar (La finta giardiniera). Se esitettiin Espoon Sellosalissa neljä kertaa lokakuussa 2005 ja uusintakierroksella kaksi kertaa Helsingissä Teatterimuseon salissa keväällä 2006. Yhdistyksen seuraava tuotanto oli myös Mozartin ooppera. Buenos Airesin blondi on vapaa sovitus Mozartin oopperasta La finta semplice. Musiikkinäytelmä sai ensi-iltansa Kansallisoopperan Alminsalissa joulukuussa 2006. Espoon Sellosalissa tuotantoa esitettiin kahden näytöksen verran tammikuussa 2007.

Vuonna 2008 Opera Pieno jatkoi tuottamalla kaksi uutta produktiota. Tammikuussa Espoon Sellosalissa ensi-iltansa sai Mozartin aikalaisen, Niccolò Piccinnin koominen ooppera Naisten kosto (Le donne vendicate). Opera Pienon versiossa ooppera muuntui taidegallerioiden, median ja salamavalojen glamour-maailmaan sijoittuvaksi riehakkaaksi komediaksi.

Marras-joulukuussa 2008 sai Helsingissä Aleksanterin teatterissa uuden ilmiasunsa yksi Mozartin maineikkaimmista oopperoista. Kosijan putti oli Jirimiko Orasen suomeksi kirjoittama ja Juulia Tapolan ohjaama versio Cosi fan tutte –oopperasta. Aikaisempien Opera Pieno -produktioiden tapaan kokonaisuus on lyhennetty kahteen tuntiin ja musiikkinumeroiden välissä tapahtumia kuljetti dialogi.

Opera Pienon toistaiseksi viimeinen tuotanto on ollut marras-joulukuussa 2010 esitetty Joseph Haydnin musiikin säestämä komedia Avaruusseikkailu 2010, jonka myötä seurue jatkaa taiteenlajinsa popularisointia. Haydnin l mondo della luna -oopperaan pohjautuva Avaruusseikkailu 2010 oli seurueen viides tuotanto. Sitä esitettiin Espoon Sellosalissa viisi kertaa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kulttuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.