Neném

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Neném
Neném
Maa:  Brasilia
Miesten beachfutis
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa São Paulo 2002
Kultaa Kultaa Rio de Janeiro 2003
Pronssia Pronssia Rio de Janeiro 2005

Carlos Alberto Lisboa (tunnetaan paremmin taiteilijanimellään Neném; s. 25. kesäkuuta 1973 Rio de Janeiro) on brasilialainen uransa jo päättänyt beachfutispelaaja ja jalkapalloilija. 172 senttimetriä pitkä Neném oli beachfutiksessa hyökkääjä ja jalkapallossa keskikenttäpelaaja[1].

Neném voitti Brasilian beachfutismaajoukkueen kanssa kaksi MM-kultaa vuosina 2002 ja 2003. MM-pronssia hän saavutti vuodelta 2005[2]. Vuoden 2002 MM-kilpailuissa Neném oli sekä turnauksen paras pelaaja että paras maalintekijä ja vuoden 2003 turnauksessa hän oli paras maalintekijä. Hän on myös Brasilian maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä 336 maalillaan. Uransa jälkeen Neném on toiminut sekä Japanin että Qatarin maajoukkueiden päävalmentajana[3].

Jalkapallossa Neném edusti kotimaansa pääsarjan seurojen lisäksi ranskalaista Lille OSC:ia, jossa hän pelasi vuonna 1999, muttei sopeutunut päävalmentaja Vahid Halilhodžićin pelityyliin. Hän pelasi Ranskassa vietetyn vuoden jälkeen vielä muutaman vuoden kotimaassaan, ennen kuin aloitti beachfutiksen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]