Muijalan koulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Muijalan koulu on Lohjan Muijalassa sijaitseva peruskoulu. Koulussa on luokat 1–6. Koulurakennus oli aluksi mutterin muotoinen, josta tuleekin koulun lempinimi Mutterikoulu. Sen jälkeen koulua on laajennettu kahteen kertaan, niin sanotulla ”pienten puolella” ja lisäsiivellä. Koulun vieressä on Muijalan päiväkoti ja Muijalan seurakuntatalo. Koulun ensimmäiselle ja toiselle luokalle toimii myös koulun iltapäiväkerho.[1]

Onnettomuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

31. lokakuuta 2016 Muijalan koulun pääaulan katon huomattiin notkahtaneen. Koulun katosta roikkui muutama kipsilevy. Tapahtuman huomasi eräs kuudesluokkalainen, joka ilmoitti siitä koulun henkilökunnalle. Tämän jälkeen koko koulu evakuoitiin läheiseen seurakuntataloon. Paikalle saapui viisi paloautoa varmistamaan, ettei kukaan ole rakennuksessa ja varmistamaan sen, ettei katto romahda.[2][3]

Muutamia viikkoja tapahtuman jälkeen koulun rehtori kertoi asiasta oppilaille, että katolla on kävelty jälleen. Tämän jälkeen katolle asennettiin valvontakameroita tarkkailemaan, ettei siellä enää käveltäisi.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Muijalan koulu peda.net. Viitattu 15.6.2018.
  2. Mattila, Sanni: Alakoulun aulatilan sisäkatto notkahti Lohjalla – oppilaat evakuoitiin Iltalehti. 31.10.2016. Viitattu 3.10.2019.
  3. Hujanen, Miikka: Kipsilevy roikkui ala-asteen katosta Lohjalla – henkilökunta pelasi varman päälle ja evakuoi oppilaat Ilta-Sanomat. 31.10.2019. Viitattu 3.10.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.