Milena Govich

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Milena Govich
Henkilötiedot
Syntynyt29. lokakuuta 1976 (ikä 47)
Norman, Oklahoma, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, laulaja
Puoliso David Cornue (2003–)
Aiheesta muualla
IMDb

Milena Govich (s. 29. lokakuuta 1976 Norman, Oklahoma) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja ja nyttemmin myös ohjaaja. Hänet tunnetaan parhaiten etsivä Nina Cassadyn roolista TV-sarjassa Kova laki sen 17. tuotantokaudella. Sitä ennen hän ehti vierailla sarjassa sivuhenkilönä yhdessä jaksossa. Vuonna 2006 hän esiintyi myös lyhyeksi jääneessä väljästi Kovaan lakiin liittyneessä TV-sarjassa Conviction sen kaikissa 13 jaksossa. Kovan lain jälkeen hänellä on ollut vakioroolit TV-sarjoissa Rescue Me (2005–2009) ja Finding Carter (2014–2015).

Govich omaa isänsä puolelta serbialaiset ja äitinsä puolelta skotlantilaiset sukujuuret. Hänen molemmat vanhempansa toimivat musiikin professoreina isä Bruce Oklahoman yliopistossa ja äiti Marilyn University of Central Oklahomassa.

Govich on ollut naimisissa vuodesta 2003 lähtien säveltäjä, elokuvakäsikirjoittaja ja -tuottaja David Cornuen kanssa. Heillä ei ole lapsia. Govich on yksi kahdeksasta valitusta, jotka pääsivät American Film Instituten naisille suunnatulle ohjaajakurssille (The AFI Directing Workshop for Women). Heidän mentorinaan toimii Paul Feig. Govichin pääsykoetyönä toimi lyhytelokuva Temporary, jonka käsikirjoitti hänen aviomiehensä.

New Jersey Devilsin kauden kotiavauksessa Prudential Centerissä 2008 lokakuussa Govich lauloi kansallislaulun. Hän on myös kahdesti esiintynyt vierailevana tähtenä Kiinan merkittävimmän pop-tähden Fei Xiangin kiertueella.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.