Mihail Ovrutski

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mihail Ovrutski (engl. Mikhail Ovrutsky) on yhdysvaltalainen viulisti, joka on soittanut monien sinfoniaorkesterien solistina Euroopassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa. Hän on opiskellut Moskovan konservatoriossa opettajanaan Zoja Mahtina, New Yorkin Juilliard-korkeakoulussa Dorothy Delayn johdolla, Curtis-instituutissa opettajanaan Yumi Scott ja Kölnin musiikkikorkeakoulussa opettajanaan Zahar Bron. Opiskeluaan varten hän on saanut Anne-Sophie Mutter -säätiön stipendin.

Ovrutskin kansainvälinen solistiura käynnistyi monien kilpailuvoittojen myötä. Voittoon hän on yltänyt Pamplonassa pidetyssä Pablo Sarasate -kilpailussa, Liana Isakadze -kilpailussa Pietarissa, Etelä-Afrikassa järjestetyssä Pretorian Unisa -kilpailussa ja Johansen-viulukilpailussa Washington (DC):ssä. Palkintosijalle hän sijoittui Tšaikovski-kilpailussa ja Kuningatar Elisabetin viulukilpailussa.

Ovrutskin kanssa musisoineista orkestereista mainittakoon Philadelphian orkesteri, Belgian kansallinen orkesteri, Pablo Sarasate -orkesteri, Pietarin filharmoninen orkesteri, Mariinski-teatterin orkesteri ja Kanagawan filharmoninen orkesteri Jokohamassa. Helsingin kaupunginorkesterin solistina Ovrutski debytoi lokakuussa 2008.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Helsingin kaupunginorkesterin käsiohjelma 30.10.2008.