Matti Halmesmäki

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Matti Halmesmäki (s. 22. toukokuuta 1952 Lapua) on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja varatuomari. Hän on Kesko Oyj:n pääjohtaja ja konsernijohtoryhmän puheenjohtaja. Halmesmäki on myös Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen jäsen. Vuorineuvoksen arvonimen hän sai 5. joulukuuta 2008.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Halmesmäki on ollut Kesko Oyj:n palveluksessa eri tehtävissä vuodesta 1980. Kesko Oyj:n toimitusjohtajaksi ja Kesko-konsernin pääjohtajaksi hänet nimitettiin 1. maaliskuuta 2005 alkaen. Keskon konsernijohtoryhmään Halmesmäki nousi 1. tammikuuta 2001. Halmesmäkeä kuvataan määrätietoiseksi ja vahvaksi johtajaksi, jonka ansiosta muun muassa Keskon ostama Anttila-ketju saatiin uuteen nousuun, ja myös Rautakeskon nykymenestystä on kuvattu Halmesmäen aikaansaannokseksi.lähde? Halmesmäellä on ollut runsaasti luottamustoimia.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Halmesmäki herätti paheksuntaa tammikuussa 2011 kutsumalla pääministeri Mari Kiviniemeä ”kokovartaloministeriksi” edustavan vartalonsa takia.[1] Hän pahoitteli kommenttiaan myöhemmin.[2]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]