Manselinsaari

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Manselinsaari
Manselinsaaren sijainti
Manselinsaaren sijainti
Maantiede
Muut nimet Mansel Island
Sijainti Koordinaatit: 62°0′N, 79°50′W
Saariryhmä Kanadan arktiset saaret
Pinta-ala 3 180 km²
Valtio
Valtio Kanada
Territorio Nunavut
Alue Qikiqtaalukin alue

Manselinsaari (engl. Mansel Island, inuktitutiksi Pujjunaq) sijaitsee Hudsoninlahden luoteisosassa Nunavutissa, Kanadassa. Saari sijaitsee Ungavan niemimaan läheisyydessä. Saarella on pituutta 112 km ja leveyttä 48 km, pinta-ala on 3 180 km² [1] [2] ja on 28. suurin saari Kanadassa ja 159. maailmassa. Manselinsaari on osa Kanadan arktista saariryhmää. Saarella sijaitsee poroille rauhoitettu luonnonsuojelualue.

Manselinsaari nousee vain alle sata metriä merenpinnan yläpuolelle ja viimeisimmän jääkauden aikana se oli merenpinnan alla. Saaren maaperä on pääasiassa kalkkikiveä.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Aylsworth, J. M., and W. Shilts. Surficial Geology of Coats and Mansel Islands, Northwest Territories. Ottawa: Energy, Mines, and Resources Canada, 1991. ISBN 0660137453
  • Furnell, D. J. Summer Polar Bear Tagging on Mansel Island, N.W.T. Yellowknife: N.W.T. Wildlife Service, Govt. of the Northwest Territories, 1979.
  • Polunin, Nicholas. Additions to the Floras of Southampton and Mansel Islands, Hudson Bay. Contributions of The Gray Herbarium, Harvard University, No.165. 1947.
Tämä saariin tai saaristoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.