Luettelo Slovenian yli 25 kilometriä pitkistä joista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Slovenian yli 25 kilometriä pitkistä joista. Sloveniassa on yhteensä 59 jokea, mutta tässä luettelossa on ainoastaan yli 25 kilometriä pitkät joet. Slovenian jokien pituus on yhteensä 26 989 kilometriä ja ne peittävät yhteensä 2 500 neliökilometrin alueen. Suurin osa Sloveniasta, noin 81 prosenttia, kuuluu Mustanmeren altaaseen ja loput Adrianmeren altaaseen. Nämä kaksi aluetta on jaettu vielä pienenpiin alueisiin: Murjoen altaaseen, Dravajoen altaaseen, Savajoen altaaseen ja Kolpajoen altaaseen sekä Adrianmeren jokiin.[1][2][3]

Merkinnät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

     Pääjoki
     Sivujoki
     Sivujoen sivujoki
     Sivujoen sivujoen sivujoki

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pisin ainoastaan Sloveniassa kulkeva joki on 102km pitkä Savinja.
Slovenian pisin rajajoki on Kolpa.
Ljubljanica virtaamassa Ljubljanan läpi.
Sava valjastettu melontaan Ljubljanassa.
Sotla kulkee Slovenian lisäksi 3km Kroatiassa.[4]
Slovenian joet, pituus[5]
Nimi Sloveniassa
ja rajalla
ulkomailla rajalla
Drava 142 565 25
Meža 42 1 0
Mislinja 36 0 0
Dravinja 73 0 0
Oplotnica 28 0 0
Ložnica 26 0 0
Polskava 40 0 0
Framski potok 26 0 0
Pesnica 65 4 0
Mur 95 343 67
Ščavnica 56 0 0
Ledava 68 8 0
Sava 221 727 4
Sava Bohinjka 41 0 0
Tržiška Bistrica 27 0 0
Kokra 34 0 0
Sora 52 0 0
Poljanska Sora 43 0 0
Selška Sora 32 0 0
Kamniška Bistrica 33 0 0
Pšata 28 0 0
Ljubljanica 41 0 0
Pivka 27 0 0
Iška 31 0 0
Gradaščica 33 0 0
Savinja 102 0 0
Dreta 29 0 0
Paka 40 0 0
Bolska 32 0 0
Ložnica 26 0 0
Voglajna 35 0 0
Hudinja 32 0 0
Mirna 44 0 0
Krka 94 0 0
Temenica 27 0 0
Radulja 33 0 0
Sotla 86 3 86
Bistrica 32 0 0
Kolpa 118 176 118
Lahinja 34 0 0
Soča 96 43 0
Idrijca 60 0 0
Vipava 44 5 0
Reka 51 3 0
Dragonja 30 0 0

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. World Water Day stat.si: Statistical Office of the Republic of Slovenia. Viitattu 28.1.2014. (englanniksi)
  2. Površinski vodotoki in vodna bilanca Slovenije arso.gov.si. 1998. Ljubljana: Ministrstvo za okolje in prostor,. Hidrometeorološki zavod Republike Slovenije. Viitattu 28.1.2014. (sloveeniksi) / (englanniksi)
  3. Bat, Marjan ; Tehovnik, Mojka Dobnikar ; Mihorko, Polonca & Grbović, Jasna: Tekoče vode arso.gov.si. Agencija Republike Slovenije za okolje. Viitattu 28.1.2014. (sloveeniksi)
  4. Statistički Ijetopis Republike Hrvatske 2011 (Statistical Yearbook of Republic of Croatia) (Taulukossa Sutlan pituudeksi on määritelty 89km, joka sisältää Kroatian puoleisen osuuden lisäksi yhteisen osuuden rajalla. ISSN 1333-3305) dzs.hr. Zagred: Državni Zavod za Statistiku (Croatian Bureau of Statistics). Viitattu 27.1.2014. (kroatiaksi) / (englanniksi)
  5. Reke, dolge nad 25 km, in njihova padavinska območja / Rivers, longer than 25 km, and their catchment areas stat.si. 09.04.2002. Ministrstvo za okolje, prostor in energijo - Agencija Republike Slovenije za okolje. Viitattu 28.1.2014. (sloveeniksi) / (englanniksi)