Lauri Immonen (keihäänheittäjä)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lauri Anshelm Immonen (3. syyskuuta 1932 Varkaus ­– 8. lokakuuta 2009 Hyvinkää) oli suomalainen keihäänheittäjä, valmentaja ja ammatiltaan upseeri, sotilasarvoltaan yliluutnantti.[1]

Lauri Immonen saavutti keihäänheiton 1961 Kalevan kisojen pronssimitalin. Samana vuonna hän edusti Suomea Länsi-Saksaa vastaan käydyssä yleisurheilumaaottelussa. Samana vuonna hän heitti Kankaanpäässä ennätyksensä 77,36 metriä. Puolustusvoimain mestaruuden hän saavutti vuonna 1967.

Yleisurheilumaajoukkueen valmentajana hän oli Suomi-Ruotsi-maaottelussa ja Eurooppa-cupissa 1970. Kansainvälisen sotilasurheiluliiton CISM:n yleisurheilun MM-kisoissa hän edusti Suomen puolustusvoimia useita kertoja niin kilpailijana kuin valmentajana. Useana vuonna hän oli Pihtiputaan keihäskarnevaalien nuorten heittäjien kouluttajana.

Puolustusvoimain Urheilujoukkojen aloittaessa toimintansa 1964, valittiin Immonen Santahaminan urheilukomppaniaan lähinnä yleisurheilun kenttälajien valmentajaksi. Tässä toimessa hän oli kaikkiaan 15 vuotta. Hän toimi myös koko Urheilukomppanian päällikkönä. Urheilukomppanian siirtyessä Lahteen 1979, Immonen siirtyi eläkkeelle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Posti, Hannu: Yliluutnantti Lauri Immonen. Helsingin Sanomat, nekrologi, 27.11.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Lauri Immonen Tilastopaja (vaatii kirjautumisen, maksullinen palvelu).