Kotimäen koulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kotimäen koulu

Kotimäen koulu on vuonna 2005 toimintansa aloittanut, kahdessa kiinteistössä toimiva peruskoulu Kaarinassa. Siellä opiskelee noin 680 oppilasta.

Organisaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vanhemman kiinteistön, Ristikallion lastentalon uusin peruskorjaus saatiin valmiiksi 2015. Nykyään Kotimäen kiinteistössä opiskelevat 3.-9. -luokkalaiset, ja Ristikalliossa 1.-2. -luokkalaiset. Ristikalliossa toimii myös esikoulu sekä päiväkoti. Ristikallion koulun opetuskäytössä olevat rakennukset ovat puinen Pitsihuvila ja uudempi Kivikoulu. Ennen Kotimäen koulun valmistumista pienessä puisessa Oivalassa opiskeli yksi luokka.

Koulun rehtorina toimii Katariina Kavantola, ja Johanna Järvinen, on Kotimäen koulun apulaisrehtori.

Koulussa toimii myös oppilaskunta, jossa tulisi olla edustajia 5-luokka-asteen edustajista aina 9-luokka-asteen edustajiin saakka. Näitä nuorempia oppilaita kuunnellan "pikkuparlamentissa".

Oppilaskunnalle myönnettiin 2000€ arvoinen Kaarinan nuorisovaltuuston hankeraha. Oppilaskunta käyttää rahan skuutti/skeittipaikan rakentamiseen. Myöhemmin uusi skeittipaikka joutui ilkivallan kohteeksi mutta on aktiivisessa käytössä.

Haahkapatsaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syksyllä 2009 Kotimäen koulun pihalle ilmestyivät Reima Nurmikon patsaat, jotka esittävät haahkoja. Yksi haahkoista poikkeaa muista raidallisella ulkonäöllään. Se kuvaa erilaisuuden hyväksymistä.

Nuorison ilkivalta Ristikalliossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ristikallion koulun ja päiväkodin pihalla ja läheisyydessä on esiintynyt paljon ilkivaltaa jo vuosia. Ikkunoita, seiniä, lamppuja ja muuta irtaimistoa on tuhottu ja viety. Lasten leikkipaikoilta on viety leikkikäyttöön tarkoitetut renkaat ja renkaat tuhottu parkkipaikalla. Myös roskiksia on räjäytetty ilotulitteilla ja nuoret ovat kiipeilleet katolla sekä myöskin sisätiloihin on yritetty murtautua. Paikka tunnetaan nuorison keskuudessa myös ryyppypaikkana.

Ristikallion pihassa on ollut nuoria ympäri Littoisia, Laustetta, Varissuota ja Moisiolta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.