Knight Online

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Knight Online (lyh. Ritaripuli) on taistelupainotteinen 3D MMORPG. Knight Onlinessa tarkoituksena on maailman tutkiminen, vihollisten surmaaminen ja tehtävien suorittaminen. Pelaaminen edellyttää ilmaisen rekisteröinnin ja pelin asentamisen pelin kotisivuilta käsin. Pelissä on useita servereitä, joihin voi luoda hahmoja. Samaan serveriin ei kuitenkaan voi tehdä eri rotuisia hahmoja. Jos pelaaja haluaa luoda toisen rodun hahmon, se on luotava toiseen serveriin. On myös mahdollista vaihtaa kaikkien serverillä olevien hahmojen rotua maksullisella "Nation Transfer" esineellä, joita voi ostaa pelin "Power Up Storesta". Valittavana on örkkejä muistuttava rotu (Karus) tai ihmiset (El Morad). Hahmoluokkia on neljä erilaista: pappi (priest), soturi (warrior), jousiampuja / salamurhaaja (rogue) ja maagi (sorcerer).

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soturi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soturit edustavat pelin fyysisesti voimakkainta hahmoluokkaa. Heillä voi olla käytössä monenlaisia aseita, kuten miekkoja, kirveitä tai keihäitä. He ovatkin parhaimmillaan lähitaisteluissa, mitä myös edes auttaa korkea puolustusvoima (defense). Myös terveyspisteet (hp, hit points) ovat yleensä korkeat. Soturit ovat kuitenkin varsin riippuvaisia kanssapelaajistaan, erityisesti papeista, sillä he eivät pysty itsenäisesti esimerkiksi parantamaan kirouksia.

Velho[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Velhojen taistelutekniikka perustuu erilaisiin loitsuihin: käytettävänä on kolme erilaista elementtiä, joihin pelaaja oman erikoistuneisuutensa mukaan sijoittaa oman tasonsa nostamisesta ansaitut taitopisteet, ja täten saa käyttöönsä yhä voimakkaampia loitsuja valitun elementin mukaisesti: tuli, jää tai salama. Tuli tekee elementeistä eniten vahinkoa, jää hidastavat vihollisen liikettä ja salama jähmettää vastustajat. Myös loitsujen luonteilla on eroja. Yhtä vihollista kerrallaan vahingoittavien loitsujen voimakkuudet ja kantomatkat voivat vaihdella. On olemassa myös ns. "kehäloitsuja", jotka vahingoittavat useampaa vihollista kerralla. Velhojen puolustusvoima keskimäärin ei ole sotureiden veroinen, joten he eivät yleensä ole lähitaisteluissa parhaimmillaan.

Jousiampuja/Salamurhaaja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin kenties suosituimman hahmoluokan muodostavat jousimiehet ja erityisesti tikareita käyttävät salamurhaajat. Heillä on pelin parhaat edellytykset sooloamiseen eli taisteluun ilman kanssapelaajia: he ovat nopeita, pystyvät pysymään näkymättömissä ja omaavat likimain samat selviytymiseväät kuin papit, esimerkiksi kirousten parantamisen mahdollisuus. He eivät kuitenkaan ole lähitaisteluissa kovinkaan puolustuskykyisiä sotureiden tavoin: jousimiehen ensisijainen tehtävä on tuottaa vahinkoa pitkän kantomatkan päästä, salamurhaajan taas tehdä paljon vahinkoa lyhyessä ajassa.

Pappi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Papit ovat keskittyneet lähinnä sellaisiin loitsuihin, jotka väliaikaisesti joko heikentävät tai kohentavat omien ja kanssapelaajien/vihollisten parametrien tasoa. He ovatkin niitä ryhmän jäseniä, jotka ansaitsevat kokemuspisteensä pikemminkin avustamalla kanssapelaajia, kuin tappamalla vihollisia, poikkeuksena taistelupappi, jotka yleensä omaavat erittäin korkean voiman, toisaalta heidän puolustusvoimansa on hyvin vähäinen. Papeilla on perusloitsujen lisäksi kolme eriluontoista loitsuarsenaalia, joihin sijoittaa muiden hahmoluokkien tavoin taitopisteitä.

Parantamiseen papeilla on kaksi eriluontoista loitsua: joko kerralla tietyn määrän terveyspisteitä kohentava loitsu tai sellainen, joka paloitellusti parantaa tietyn terveyspistemäärän tietyn ajan sisällä. Panostaessaan tähän loitsuluokkaan pappi voi parantaa kerralla suuremman terveyspistemäärän ja käyttää restauroinnin yhä tehokkaimpia versioita.

Parametrien kohentamiseen tarkoitetut loitsut muodostavat toisen ryhmän. Tämä ryhmä koostuu esimerkiksi sellaisista loitsuista, jotka nostavat väliaikaisesti mm. puolustusvoiman tai terveyspisteiden parametritasoa. Tähän ryhmään panostaessaan pappi kykenee hyödyntämään yhä tehokkaampia loitsuja, joiden vaikutus nostaa parametreja tehostuu entisestään.

Kolmas ryhmä käsittää vihollisten parametreja alentavia loitsuja, joita voidaan pitää toisen ryhmän loitsujen vastapuolina. Kun pappi on erikoistunut tähän ryhmään, hänellä on mahdollisuus esimerkiksi pienentää vastustajan taikapisterajaa väliaikaisesti. Luonnollisesti tämäkin ryhmä sisältää toinen toistaan tehokkaampia loitsuja, joita saa käyttöönsä taitopisteiden avulla.

Oliot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KoL:issa on erittäin laaja eläinkanta. Suurin osa pelistä (etenkin alkuvaiheesta) on erilaisten olioiden tappamista. Olio tiputtaa usein jonkin tavaran, kun se on surmattu. Yleensä kaikki oliot tiputtavat rahaa eli noaheja, aseita, lääkkeitä sekä esineitä tehtäviä varten. Yleensä eläimet muuttuvat aggressiivisemmiksi ja vaikeammiksi mitä kauemmas kylästä mennään. Esimerkiksi Moradoniin mennessä noin 100 metrin päässä kaupunkialueesta vastassa on vain matoja sekä pussirottia ja muutamia Keccoon - olioita, mutta noin 3 km päässä tulee vastaan monstereita, joille useimmat hahmoluokat pärjäävät vasta tasolla 50. (Moradon The Ressurrection päivitys pitää olla ladattuna jotta näin käy.)

Kaupungit ja alueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Knight Onlinessa on muutamia kaupunkeja, joiden välillä pelaajat voivat liikkua porttien (gates) kautta yleensä maksua vastaan.

Moradon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Areenan ja Kadonneen temppelin (Lost Temple) koti, ja ainoa kaupunki missä ElMorad ja Karus elävät sulassa sovussa kaupankäynnin merkeissä. Moradon on myös paikka, missä kaikki uudet pelaajat aloittavat pelin. Kaupungin ympärillä on paljon heikkoja olentoja, joiden avulla uudet pelaajat pääsevät alkuun. Saavutettuaan tason 35 pelaaja voi lähteä Moradonista oman rotunsa maahan.

Karus/El Morad[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karus ja El Morad ovat pelin laajimmat alueet. Kummallekin kansalle laajasti eläinkantoja metsästettäviksi keski- ja korkeatasoisille pelaajille. Kummankin kansan edustajat saavat astua vain omalle maalle, joten tässä(kin) maassa peli keskittyy lähinnä pelaajan taisteluun ympäristöä vastaan. Sodan jälkeen voitokas kansa saa tunkeutua toisen kansakunnan alueelle yhdeksi tunniksi, ja kansat ottavat yhteen ja menettävät/saavat lisää kansallisuus pisteitä (National points) tappamalla toisiaan. Yhdestä kuolemasta pelaaja menettää 25 kansallisuus pistetättä, taposta niitä saa 50. Monsterin aiheuttamasta kuolemasta pelaaja menettää vain kokemuspisteitä.

Eslant[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PvP:stä täydellisen vapaa Eslant on vain korkeatasoisille (yli tason 60) pelaajille. Tällä alueella ovat kaikkein vaikeimmat viholliset ja pääviholliset. Eslant on myös portti +70 tason Jurad Mountain -nimiseen aarteenmetsästys-tapahtumaan, joka järjestetään säännöllisesti pari kertaa päivittäin.

Ronark Land[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ronark Land on lähes identtinen vanhaan siirtokuntaan nähden, mutta uusi laajennus on lisännyt uusia hirviöitä ja lisännyt Bifrost-erikoisuuden. Tässä maassa päävastustajat ilmestyvät maan keskellä olevaan ”kulhoon”. Suoritettavat tehtävät ja hirviöiden tappaminen antavat erittäin paljon kokemuspisteitä, mistä johtuen korkeatasoiset pelaajat kehittävät tasoansa mielellään siellä. Tämä alue on muutoin lähinnä PvP-alue. Yhdestä kuolemasta pelaaja menettää 25 KP, ja taposta saat 50 KN.

Ardeam[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adream on hieman alkeellisempi kuin Ronark Land, johon pääsevät kaikki pelaajat, jotka ovat tasolla 30-59. Mutta toisin kuin Ronark Landissa, pääoliot ilmestyvät minne tahansa. Päävastustajat ovat hieman heikompia kuin Ronark Landissa pelaajien tason vuoksi. Päävihollislajeista saa erikoistavaroita, jotka voi myydä tai käyttää pelin aikana. Joistain päähirviöistä saa Atrossin ja Rioten. Kuollessaan pelaaja menettää 25 kansallisuus pistettä ja puolet rahoistaan.

Lunar Valley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lunar Valley on maa, joka yhdistää kaksi kansakuntaa.

Tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lost Temple 1 & 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kummallekin kansalle avoin tapahtuma yli 60 tasoisille pelaajille (Lost Temple 1) ja 46-59 (Lost Temple 2). 32 ensimmäistä ilmoittautujaa pääsevät kadonneeseen temppeliin jossa vihollisia alkaa tulla joukoittain. Kun viholliset loppuvat, eloonjääneet saavat aarrearkun, joka sisäältää voimakkaita uniikkeja esineitä. Pelaajat eivät toisin kuin tavallisesti, menetä kokemuspisteitä kuollessaan, vaan kuolleet poistetaan tapahtumasta niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Pelaajat voivat muodostaa ryhmiä (party) tässä tehtävässä.

12.9.06 pelin brittiläinen osasto poisti tapahtuman väliaikaisesti bugin vuoksi, joka antoi arkun myös niille jotka eivät olleet tappaneet vihollisia. Bugi korjattiin 14.2.07 ystävänpäivä tapahtuman mukana tulleessa päivityksessä

Knight Onlinessa on myös sotia, joihin voi osallistua kun on saavuttanut tason 30, tai enemmän, mutta sodissa pärjää usein vasta tasolla 60 - 80 Sodissa taistellaan oman rodun kanssa toista rotua vastaan. Sotia on kahdenlaisia:

Castle Siege War[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarkoituksena on tappaa vastustajan linnassa oleva kuningas. Castle Siege Wareja on noin kerran viikossa.

Lunar War[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lunar war, jossa tarkoituksena on eliminoida vastapuolen pelaajia ja päästä tunkeutumaan vastustajan maahan (invade opposite nation) ja vallata heidän linnansa. Jokaisella pelaajalla on aluksi 100 kansapistettä. Jos vastakkaisen rodun pelaaja surmaa toisen pelaajan Lunar warissa, pelaaja menettää 50 kansapistettä, jotka siirtyvät toisen pelaajan kansapisteisiin.


Bugit, viat jne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arrowshover hack = Rangerit ampuvat 5 nuolta kerrallaan ja kaikki osuvat
Arrowshover dc hack = Pelaajat käyttivät ohjelmia joiden avulla rangerit ampuivat 5 nuolta nopeasti ja joka suuntaan joka johti siihen että pelaajalle tuli disconnect
Dc hack = Ohjelman avulla käytetään useita eri skillejä kaikkia pelaajia vasten monia kertoja joten tietokoneen muistinkäyttö nousee ja tulee disconnectia.
Buff cancel hack = Ohjelma millä pelaajat poistivat vastustajien buffit ja sen jälkeen hyökkäsivät kimppuun (toimii myös monelle pelaajalle kerrallaan) dupeTämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.