Keskustelu Wikipediasta:Wikiprojekti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Projektien nimeäminen[muokkaa wikitekstiä]

Kahvihuoneessa keskusteltiin taannoin näiden projektien uudelleennimeämisestä, eikä yhteisymmärrykseen päästy. Ajattelin kokeilla vähän simppelimmällä ehdotuksella, josko siitä löytyisi konsensus. Eli ehdotan, että sanasta WikiProjekti muutetaan keskimmäinen P pieneksi, eli poistetaan tuo MeritaNordbanken-kieli. Ei muuta. Sopiiko? (Älkää nyt ainakaan vielä esittäkö mitään suurempisuuntaisia nimeämisuudistuksia, tai tämä keskustelu päättyy taas täysin epäselvään lopputulokseen. :) --Hasdrubal 25. elokuuta 2005 kello 20.11 (UTC)

On tuokin askel parempaan päin, joten siitä vain. – Vzb83 25. elokuuta 2005 kello 20.21 (UTC)
Minustakin ison P:n voisi muuttaa pieneksi. --Hippophaë 25. elokuuta 2005 kello 20.49 (UTC)
Kyyl. --Rdnk 25. elokuuta 2005 kello 23.22 (UTC)

Pitäisikö nyt itse projekteille tehdä sama? –Hartz 26. joulukuuta 2005 kello 17:20:29 (UTC)

Tehty, vihdoin. --Hasdrubal 28. helmikuuta 2006 kello 21.48 (UTC)

Projektien rakenteet[muokkaa wikitekstiä]

Voitaisiinko wikiprojektit rakentaa ylä- ja alaprojekteiksi? Esimerkiksi taksonomiamallineisiin liittyvä keskustelu hajosi parin projektin keskustelusivuille (kasvi- ja eläinprojektien). Olisi kivaa, jos perustettaisiin "eliöprojekti" (en:Wikipedia:WikiProject Tree of Life), jonka alaprojekteina olisivat esimerkiksi: eläimet -> nisäkkäät -> koirarodut. Eläin- ja kasviprojektit voisivat sopia "yhteisistä" asioista, kuten taksonomiamallineista, eliöprojektin keskustelusivulla.

Jonkinlainen rakenne sopisi tulevaisuudessa myös mm. historiaan ja henkilöihin liittyviin projekteihin. --Hartz 21. kesäkuuta 2006 kello 12.57 (UTC)

Projektiehdotuksia[muokkaa wikitekstiä]

Minitynkät[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko aloittaa projektin minitynkien järjestelmälliseksi täydentämiseksi/poistamiseksi vai onko nämä projektit tarkoitettu nimenomaan jollekin aihepiirille? Olisiko tällaisen projektin luominen kannattavaa? Aslak 26. huhtikuuta 2005 kello 17:52:53 (UTC)

En tiedä, mutta jos projekti saadaan aikaan, olen ilomielin mukana. --Jannex 26. huhtikuuta 2005 kello 18:03:14 (UTC)
Minitynkiä ei tietysti ole tarkoitus järjestelmällisesti poistaa (ks. äänestys). Täydentäminen on luonnollisesti hienoa. --Hasdrubal 26. huhtikuuta 2005 kello 18:09:44 (UTC)

Yhdistettävät sivut[muokkaa wikitekstiä]

Koske sivuja jotka pitäisi yhdistää on niin paljon, niin pitäisiköhän olla projekti jossa niitä yhdisteltäisiin? --Miihkali 24. joulukuuta 2005 kello 11:38:26 (UTC)

Rautatie-projekti?[muokkaa wikitekstiä]

Siirretty kahvihuoneestaNahru 7. tammikuuta 2006 kello 17:49:52 (UTC)

Olen kirjoitellut Siperian rata -artikkelia, joka muuten oli aika lailla lyhyehkö alunperin. Varmaan joku muukin on kiinnostuneita rautatieliikenne-aiheesta, joten vaikkapa kuuluisista rautatielinjoista/reiteistä olisi kiva saada omat artikkelinsa. Esim. artikkeleita Kanadan rata tai vaikkapa Idän pikajuna ei tätä kirjoittaessani vielä ole. Olisikohan pienimuotoinen rautatieaiheinen projekti paikallaan? - SaMi Keskustelu käyttäjästä:SaMi 15. joulukuuta 2005 kello 13:52:49 (UTC)

Jos mielenkiintoa on, Wikipedia:WikiProjekti Rautatieliikenne on vapaasti käytetävissä. Mallia voi ottaa muista projekteista. --Hippophaë 17. joulukuuta 2005 kello 01:17:59 (UTC)

Tuohon voisin osaa ottaakin, onhan noita rautatie-artikkeleita tullut jokunen aloitettua... --TeVe 7. tammikuuta 2006 kello 18:06:12 (UTC)

Suositellut sivut -projekti[muokkaa wikitekstiä]

Kiinnostaisiko ketään muuta projekti, jonka tavoitteena olisi saada Wikipediaan lisää suositeltuja sivuja? Jos kiinnostaa, voisin pistää sellaisen pystyyn. --Jetman 30. huhtikuuta 2006 kello 18.10 (UTC)

Paleontologia-projekti[muokkaa wikitekstiä]

Moi vaan, ajattelin, että wikipediassa on näitä paleontologia-artikkeleitakin kohtuullisen paljon, ja niihin voisi saada jotain yhteneväisyyttä. Siinä voisi olla apuna tässä ehdottamani paleontologia-projekti. Voihan esim. Tyrannosauruksesta kertovassa artikkelissa olla taksonominen luokitus, mutta siihen voisi vielä saada jonkun mallineen, jossa ilmenisi esim. Ensimmäinen löytö ja geologinen aikakausi jolloin eliö on elänyt. Kommentteja kiitos!
--Jääpingviini 11. toukokuuta 2006 kello 13.53 (UTC)

Tyypillinen työpäivä -projekti[muokkaa wikitekstiä]

Heip, kerran opiskelu- ja ammatinvalinnoista puhuttaessa tuli mieleeni, että olisi kiva, jos olisi olemassa sivusto, jossa olisi kuvattu vakioformaatissa suuri määrä ammatteja tai tyypillisiä tietyn alan koulutuksen saaneiden työtehtäviä, ja erityisesti tyypillinen työpäivä (mielellään vielä useita eri versioita). Perustelin ajatuksen siten, että monilla on oikeasti harhaluuloja tai hyvin vähän tietoja siitä mitä homma ihan oikeasti on - ammatin tai opintosuunnan valinta on kuitenkin aika merkittävä päätös. Mietin sopisiko Wikipedia tähän hyvin? toisena vaihtoehtona olisi perustaa oma sivusto aiheelle, Wikipedian tapauksessa sopiva malline auttaisi paljon asiaa. --EdvardM 19. tammikuuta 2007 kello 05.43 (UTC)

Yritykset[muokkaa wikitekstiä]

Olisko tarvetta ja kiinnostusta? Ajattelen artikkeleiden yhdenmukaisuutta, päivittämistä koordinoidusti (esim vähintään vuosittain vuosikertomuksen perusteella), yritysartikkeleiden määrän lisäämistä (suomalaiset liikevaihto top 100 aluksi), tason nostamista. --Wipu 28. syyskuuta 2007 kello 08.30 (UTC)

Elektroninen musiikki[muokkaa wikitekstiä]

Tulee aika usein muokkailtua elektroniseen tanssimusiikkiin/klubimusiikkiin liittyviä artikkeleita, ja mietin, että olisiko elektroniseen musiikkiin yleisesti keskittyvä wikiprojekti hyödyllinen... Löytyisikö sellaiseen kiinnostusta? Tällaisen projektin puitteissa voisi käsitellä sekä klubimusiikkia että myös tietysti vakavampaa, kokeellista musiikkia (Avaruusromua-tyyliin). Jne.

Vrt. metalli- ja taidemusiikkia käsittelevät wikiprojektit. --Methem 14. lokakuuta 2007 kello 10.56 (UTC)

Puhutut Wikipedia-artikkelit[muokkaa wikitekstiä]

Monista muunkielisistä Wikipedioista löytyy Wikiprojekti, joissa on tarkoituksena tehdä artikkeleista puhuttu versio. Puhutuista artikkeleista olisi hyötyä esimerkiksi heikkonäköisille ja kieltäopetteleville. Itse olen saksankielisiä artikkeleita juuri kielenoppimistarkoituksessa kuunnellutkin. Tässäpä hieman aiheeseen liittyvää: saksankielinen projekti, englanninkielinen projekti ja hieman materiaalia commonsista. Kiinnostuneet ilmoittautukoot ja heittäkäähän muutkin kommentia projektista. --Nro92 6. joulukuuta 2007 kello 17.49 (UTC)

Voitaisiin myös ottaa käytäntö, jonka mukaan suositelluksi sivuksi pääseminen edellyttäisi puhuttua tekstiä. Näin jokaisella suomea osaavalla olisi mahdollisuus saada tietoa aiheesta omalla äidinkielellään. --Nro92 6. joulukuuta 2007 kello 19.39 (UTC)

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Eikö nimen pitäisi olla Wikipedia:Wikiprojektit (eli monikossa)? Tuntuisi luonnollisemmalta, kun Wikiprojekteja on monta. --Kouluhai ۞ 2. marraskuuta 2006 kello 15.02 (UTC)

Mitä mieltä olette? --Kouluhai ۞ 11. marraskuuta 2006 kello 20.51 (UTC)

Toisaalta sivu kuvaa, mikä wikiprojekti on ja alaosiona sitten luettelee ne. -- Usp (keskustelu) 11. maaliskuuta 2013 kello 10.06 (EET)[vastaa]

Kahvihuonekeskustelu projektien aktiivisuudesta[muokkaa wikitekstiä]

Katso: Wikipedia:Kahvihuone_(sekalaista)#Wikiprojektit -- Usp (keskustelu) 11. maaliskuuta 2013 kello 10.18 (EET)[vastaa]