Keskustelu:Ahvenanmaan väestö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eikö tälle käyttäjä JoonasL:lle saada vieläkään muokkausestoa? Ihan vaan periaatteesta, oli jo ties mones palautus, vaikka väitteet ovatkin lähtettömiä --Zxc 12. elokuuta 2006 kello 10.07 (UTC)

Jos katsot tarkasti, huomaat, etten palauttanut/poistanut juuri mitään, vaan järjestelin ja muotoilin tekstiä uudelleen. Jos siitä pitäisi saada muokkausesto, niin jo nyt on jo kumma. --Joonas (kerro) 12. elokuuta 2006 kello 10.09 (UTC)
Voin kertoa, että allekirjoittanut sai bannia, koska puolustin ja palautin lähteellistä tietoa (löytyy nyt tästäkin artikkelista). JoonasL ei bannia saannut...johtuuko hänen ylemmästä asemastaan? PS: Tämä viesti tulee TKK:n kirjaston palvelimelta, joten turha bannata. t. Inzulac

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

"Ahvenanmaalaiset" kuulostaa vähän neologismilta. Eikö parempi ja kaikista neutraalein nimi olisi "Ahvenanmaan väestö"? Vastaavaa nimeämistapaahan on muutenkin fi-wikissä taidettu käyttää. --SM 12. elokuuta 2006 kello 10.11 (UTC)

Onko? Missä? Hämäläiset ja ruotsalaiset esim. ovat noissa muodoissaan. Mutta tärkeintähän on että haku löytää oikean artikkelin, eivät nimet minusta niin olennaisia ole. --Frank 12. elokuuta 2006 kello 10.15 (UTC)
"Ahvenanmaalaiset" kuulostaa etniseltä ryhmältä, mutta artikkeli kai käsittelee Ahvenanmaan maakunnassa asuvia henkilöitä. Kannatan siis siirtoa. --Jetman 12. elokuuta 2006 kello 10.15 (UTC)
Juuri niin. Tämä artikkeli ei käsittele etnistä ryhmää tai heimoa, vaan Ahvenanmaan väestöä kokonaisuudessaan. Vastaavalla tavalla on nimetty myös mm. Suomen väestö. Artikkeli Suomalaiset käsittelee taas suomalaisia etnisenä ryhmänä. --SM 12. elokuuta 2006 kello 10.19 (UTC)

Suomenkielisistä paikannimistä ja suomenkielisen asutuksen historiasta.[muokkaa wikitekstiä]

Lähteetön luettelo Ahvenanmaan paikkakuntien suomenkielisistä nimistä ei kuulu tähän artikkeliin, tämä käsittelee väestöä, ei paikannimistöä. Suomenkielisen väestön esitetty historia kaipaisi kyllä lähteitä ennen lisäämistä, sen verran perinteisestä käsityksestä poikkeavia näkemyksiä siinä esitetäään..--Joonasl (kerro) 17. elokuuta 2006 kello 06.34 (UTC)