Kent (Sierra Leone)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kent
Valtio  Sierra Leone
Alue Läntinen alue
Piirikunta Läntisen alueen maaseutu
Väkiluku (2013) 1 804
Aikavyöhyke UTC-5

















Kent on kalastajakylä Sierra Leonen Läntisen alueen maaseudulla. Sen väkiluku vuonna 2013 oli noin 1 804. Kentin suurimmat teollisuudenalat ovat kalastus, hiilikaivosteollisuus sekä turismi. Kylä tunnetaan suurista rannoistaan ja suuresta kalastajayhteisöstään.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1600- ja 1700-luvuilla Kent oli orjakaupan keskus. Portugalilaiset kaappasivat ihmisiä, jotka kuljetettiin Kentistä Banana Islandsille, jossa heidät tutkittiin. Useat kuljetettiin laivalla Amerikkaan. Kylässä oli useita orjahäkkejä, joista yhteen häkkiin mahtui 500 orjaa.

Kentillä oli osaa orjakauppaan senkin jälkeen, kun orjakauppa lakkautettiin Britanniassa. Britit partioivat aluetta laivoilla estääkseen laittoman orjakaupan. Kentistä tuli keskus sadoille vapautetuille afroamerikkalaisille ja länti-intialaisille orjille, jotka asettuivat kylään. Novascotialainen Peter During ja everstiluutnantti Charles McCarthy virallisesti perustivat ja nimesivät kylän samoihin aikoihin. Anglikaanisen kirkon lähetyssaarnaajat muuttivat orjahäkit kirkoiksi.

Talous[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kent on ollut tärkeä keskus palmunsiemeniin keskittyneeseen agrikulttuuriin 1800-luvulta asti. Palmuviini ja palmuöljy ovat vieläkin tärkeitä paikallisen talouden kannalta. Kalastus ja turismi ovat myös tärkeitä. Turistit matkustavat Kentiin rantaa varten ja kulkevat lähellä sijaitsevaan Banana Islandsille lautalla.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Kent, Sierra Leone