Kámpos (Sámos)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kámpos
Κάμπος
Kámpoksen kylää.
Kámpoksen kylää.

Kámpos

Koordinaatit: 37°42′32″N, 26°40′20″E

Valtio Kreikka
Hajautetun hallinnon alue Egea
Alue Pohjois-Egean saaret
Alueyksikkö Sámos
Kunta Dytikí Sámos
Hallinto
 – Asutustyyppi kylä
 – Kallikrates-koodi 5601030105
Väkiluku (2011) 471[1]
Aikavyöhyke UTC+2
 – Kesäaika UTC+3











Kámpos (kreik. Κάμπος; myös Kámbos) eli Votsalákia (Βοτσαλάκια) on Kreikan kylä, joka sijaitsee Sámoksen saarella. Se kuuluu hallinnollisesti Dytikí Sámoksen kuntaan, Sámoksen alueyksikköön ja Pohjois-Egean saarten alueeseen. Aiemmin kylä kuului Marathókampoksen kuntaan ja vuodesta 2011 lähtien Sámoksen kunnan Marathókampoksen kunnallisyksikköön. Kámpos on osa Marathókampoksen kyläyhdyskuntaa. Kylän väkiluku on 471 (vuonna 2011).[1]

Kámpoksen Votsalákian rantaa.

Kámpos – tai usein pidemmin Kámpos Marathokámpou (Κάμπος Μαραθοκάμπου) erotuksena saaren muista saman nimisistä kylistä – sijaitsee Sámoksen lounaisrannikolla Kérkis-vuoren juurella, hieman länteen Órmos Marathokámpousta. Kylä on nykyisin paljolti turistikylä, ja siellä on erilaisia turismipalveluita ja pitkä ranta. Turismiteollisuudessa kylä tunnetaan usein rantansa mukaan nimellä Votsalákia (”pikkukivet”). Kylästä lähtevät suositut vaellusreitit Pythagoraan luolalle sekä Evangelístrian luostarille ja edelleen Kérkiksen huipulle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2011. Väestönlaskennan tulokset (XLS) 2011. The Hellenic Statistical Authority (Kreikan tilastokeskus ELSTAT). Arkistoitu 16.10.2015. Viitattu 1.9.2014. (kreikaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]