Junior (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee elokuvaa. Muita merkityksiä on täsmennyssivulla.
Junior
Elokuvateatterijuliste
Elokuvateatterijuliste
Ohjaaja Ivan Reitman
Käsikirjoittaja Kevin Wade
Chris Conrad
Tuottaja Ivan Reitman
Gordon A. Webb
Neal Nordlinger
Sheldon Kahn
Beverly J. Camhe
Daniel Goldberg
Chris Conrad
Joe Medjuck
Säveltäjä James Newton Howard
Kuvaaja Adam Greenberg
Leikkaaja Wendy Greene Bricmont
Sheldon Kahn
Pukusuunnittelija Albert Wolsky
Pääosat Arnold Schwarzenegger
Danny DeVito
Emma Thompson
Frank Langella
Pamela Reed
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Universal
Levittäjä UIP-Dunafilm
Netflix
Ensi-ilta Yhdysvallat 23. marraskuuta 1994
Suomi 17. helmikuuta 1995
Kesto 109 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Junior on vuonna 1994 ensi-iltansa saanut komediaelokuva, jonka pääosissa ovat Arnold Schwarzenegger ja Danny DeVito. Sen on ohjannut Ivan Reitman.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Gynekologi tri Alex Hesse (Arnold Schwarzenegger) näkee painajaisen kirjastossa virtsaavista pikkulapsista. Oikeassa maailmassa hän ja hänen gynekologikollegansa tri Larry Arbogast (Danny DeVito) ovat keksineet hedelmällisyyslääkkeen nimeltä ”Expectane”, jonka on määrä estää naisen kehoa hylkimästä alkiota ja näin ollen vähentää keskenmenoja. Valitettavasti heillä ei ole lupaa kokeilla lääkettä naisiin, minkä vuoksi he eivät pääse etenemään tutkimuksissaan. Sen seurauksena Hesse murtautuu laboratorioon ja lukitsee itsensä sinne. Tarkastuslautakunnan johtaja Noah Banes (Frank Langella) kertoo Arbogastille, että vaikka Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA on kieltänyt heitä tekemästä ihmiskokeita, he ovat saaneet rahoituksen tri Diana Reddiniltä (Emma Thompson), joka työskentelee munasolujen pakastusosastolla. Kun Hesse epäilee, ettei yksikään raskaana oleva nainen suostu ottamaan hyväksymätöntä lääkettä, Arbogast paljastaa, ettei heidän tarvitse kertoa tutkimuskohteen sukupuolta, ja taivuttelee Hessen tekemään itsensä raskaaksi käyttämällä ”Junioriksi” nimettyä munasolua.

Sinä yönä Hesse näkee toisen painajaisen, jossa hänen mahdolliselle tulevalle jälkeläiselleen on liimattu hänen omat kasvonsa. Seuraavana päivänä hän valittaa Arbogastille, että hänen nänninsä ovat kipeät. Myöhemmin yleensä etäinen Hesse piristyy selittämättömästi ja juttelee taukoamatta kävelylenkeistä, hieronnoista ja päivätorkuista. Reddin kertoo Hesselle, että naisena oleminen ei ole aina pelkkää ruusuilla tanssimista, viittaamalla vasta vaihdevuosiin päättyvään kuukautiskiertoon. Arbogast puolestaan varoittaa Hesseä sairaudesta, joka tekee miehistä struudeleita. Sillä välin Arbogastin raskaana oleva ex-vaimo (Pamela Reed) haluaa Arbogastin toimivan hänen synnytyslääkärinään. Hesse alkaa pohtia, millaista olisi olla isä, ja katselee televisiomainoksia saadakseen itsensä nyyhkyttämään oikein kunnolla. Hän alkaa myöhemmin syödä ylenpalttisesti, ja Arbogastin ex-vaimo huomaa hänen taipumuksensa ”omalaatuisiin ruokayhdistelmiin”. Paljastuu, että ”Junior”-munasolu on tosiasiassa Reddinin oma pakastettu munasolu, mikä tekee Reddinistä Hessen lapsen äidin.

Banes haluaa saada kunnian Hessen ja Arbogastin kokeesta itselleen, vaikka hänellä ei ole siihen osaa eikä arpaa. Arbogast naamioi Hessen naiseksi ja piilottaa hänet kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan, odottaville äideille tarkoitettuun suojapaikkaan. He kertovat Hessen maskuliinisen ulkomuodon olevan seurasta aiemmasta anabolisten steroidien käytöstä. Lopulta Hessen synnytys käynnistyy (kuten myös Arbogastin vaimon), ja Hesselle tehdään keisarileikkaus. Hesse saa tyttövauvan, jonka hän nimeää Junioriksi. Arbogast avustaa ex-vaimonsa synnytyksessä, ja pari sopii välinsä kasvattaakseen vastasyntyneen poikansa yhdessä. Ennen elokuvan lopputekstejä yleisö näkee sekä Arbogastien että Hessen perheet yhdessä rantalomalla juhlimassa Juniorin ja Jaken (Arbogastien pojan) syntymäpäiviä. Kohtauksen aikana selviää myös, että nyt Diana on puolestaan raskaana. Lopputekstien aikana kummankin perheen nähdään leikkivän meressä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Arnold Schwarzenegger  Dr. Alex Hesse  
 Danny DeVito  Dr. Larry Arbogast  
 Emma Thompson  Dr. Diana Reddin  
 Frank Langella  Dr. Noah Banes  
 Pamela Reed  Angela  
 Aida Turturro  Louise  
 James Eckhouse  Ned Sneller  
 Megan Cavanagh  Willow  
 Julie Brown  Vauva  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Junior Internet Movie Databasessa (englanniksi)
  • Junior Elonet.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.