Jungfrau / Männlichen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jungfrau / Männlichen
Paikkakunta: Sveitsi Lauterbrunnen, Sveitsi
Talviurheilukeskus: Skigebiet Grindelwald-
Wengen
Vuori: Lauberhorn
Rinneluokitus: Musta
Yläasema: 1 506 m
Ala-asema: 1 273 m
Korkeusero: 233 m
Pituus: 1 020 m
Maksimijyrkkyys: 72 %
Keskijyrkkyys: 22,8 %
Stadion: Skistadion Lauberhorn-
rennen Wengen
Hissi
Hissi: Innerwengen
Tyyppi: 4-hengen tuolihissi
Kapasiteetti: 1 600 henkilöä/h
Ala-asema: 1 273 m
Yläasema: 1 506 m
Miehet
Pujottelu
Lähtö: 1 475 m
Maali: 1 281 m
Korkeusero: 194 m
Pituus: 644 m
Maksimijyrkkyys: 72 %
Minimijyrkkyys: 4 %
Keskijyrkkyys: 30,1 %
1. MC-kilpailu: 15.1.1967

Jungfrau / Männlichen (myös Lauberhorn Weltcup Slalom) on laskettelurinne Wengenissä Lauterbrunnenin kunnassa Sveitsissä.

Jungfrau / Männlichenillä laskettava Lauberhornin pujottelu kuuluu vuonna 1967 perustetun alppihiihdon maailmancupin klassikkokilpailuihin ja se on laskettu vuodesta 1930 alkaen Lauberhornin alppihiihtokilpailuissa. Jungfrau / Männlichen -rinne päättyy samalle maalialueelle kuin normaalisti edellispäivänä laskettava Lauberhornin syöksylasku. Kilpailut on nimetty Lauberhorn-vuoren mukaan, kun taas itse laskettelurinne on nimetty Männlichen- ja Jungfrau-vuorten mukaan.

Vuoteen 2003 saakka sunnuntainen Lauberhornin pujottelu muodosti yhdessä edellispäivän syöksylaskun kanssa alppiyhdistetyn. Vuonna 2004 alppiyhdistetty peruuntui syöksylaskun mukana ja vuosina 2005–2020 laskettiin perjantaina superalppiyhdistetty, jonka pujottelulasku laskettiin joko Jungfrau- tai Männlichen-rinteessä.

Reitti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jungfrau / Männlichenin loppuosaa.

Jungfrau / Männlichen alkaa Allmendin rautatieaseman läheltä 1 506 metriä merenpinnan yläpuolella ja se päättyy Wengenin eteläpuolelle Schiltwaldin vuoristokylään 1 273 metriä merenpinnan yläpuolelle.

Laskettelurinteen erikoisuus on sen keskellä oleva puumökki. Laskusuunnassa mökin vasemmanpuoleinen laskettelurinne on lähempänä Jungfrau-vuorta ja siksi se on nimeltään Jungfrau. Laskusuunnassa oikeanpuoleinen laskettelurinne puolestaan on lähempänä Männlichen-vuorta ja siksi se on nimeltään Männlichen.

Jungfrau / Männlichen -rinne on yksi maailmancupin haastavimmista pujottelurinteistä, sillä siinä on paljon jyrkkyys- ja kaltevuusvaihteluita, keskivaiheilla jyrkkyys on enimmillään noin 70 prosenttia, kun taas loivimmalla kohdalla vähän lähdön jälkeen se on vain neljä prosenttia. Keskimääräinen jyrkkyys on noin 30 prosenttia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]