Jukka Nieminen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jukka E. Nieminen (s. 1967) on tamperelainen tietokirjailija ja muinaishistorian harrastaja. Nieminen on kirjoittanut myös rajatieto- ja kauhukirjallisuutta sekä aihetta sivuavia lehtiartikkeleita. Nieminen oli myös Hermeetikko-lehden päätoimittaja. Niemisen teos Muinaissuomalaisten kuningaskunta valittiin Ultra-lehden yleisöäänestyksellä vuoden 2011 rajatietokirjaksi.[1] Tieteen puolella teosta on luonnehdittu epäuskottavaksi näennäistieteeksi.[2]

Teoksessaan Muinaissuomalaisten kadonnut kuningaskunta Nieminen esitti, että Satakunnan alueella kirkot on tietoisesti rakennettu 33,3 kilometrin etäisyydelle toisistaan. Kirjassaan Megaliittikivien arvoitus hän esitti, että toistensa päälle nostetut kivet ovat ihmisten nostamia eivätkä luonnonilmiöitä, kuten tähän asti on päätelty. Rannansiirtymän perusteella ne on tehty noin 800 vuotta ennen kuin asutusta Suomessa on tiedetty olleen. Nieminen väittää, että kyse on kokonaan tuntemattomasta alkusuomalaisten kulttuurista. Tiedemaailma ei ole kommentoinut Niemisen väittämää.

Vuonna 2013 Nieminen ohjasi ja näytteli pääosan kartanokummitus-aiheisessa lyhytelokuvassa Vaivaistalo.[3] Hän on myös näytellyt ja ohjannut lyhytelokuvan Niina – palkkionmetsästäjä (2016). Lisäksi Nieminen on ohjannut ja käsikirjoittanut tieteiskauhuelokuvan Prioni (2017).

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vuoden Rajatietokirja on valittu Ultra. Arkistoitu 16.9.2009. Viitattu 2.4.2012.
  2. Janne Ikäheimo & Wesa Perttola: Näennäisarkeologisia linjanvetoja Suomen muinaisuuteen. Muinaistutkija 4/2010.
  3. Vaivaistalo YouTube.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]