Juha Lehtovuori

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Juha Erik Lehtovuori (s. 1963) on porilaissyntyinen käsikirjoittaja, jonka esikoisteos on 1992 ensi-iltansa saaneen elokuvan Veturimiehet heiluttaa elokuvakäsikirjoitus. Elokuvaohjaajana oli Kari Paljakka. Pääosissa esiintyivät Samuli Edelmann ja Santeri Kinnunen. Käsikirjoitusta on luonnehdittu nuoren miehen kasvutarinaksi.

Ylen Ykkönen lähetti 1993 Lehtovuoren mielisairaalaympäristöön sijoittuvan kuunnelman Immerwaldin valssi, jonka ohjasi Pekka Ruohoranta. Kuunnelman osissa esiintyivät mm. Tuomas Mattila, Merja Larivaara, Erkki Saarela, Eeva Litmanen, Esko Nikkari, Vesa Vierikko ja Outi Alanen.

Porin Teatterille Lehtovuori kirjoitti musiikkimaailmaan sijoittuvan ja 1996 esitetyn näytelmän Kaatopaikan enkeli, jossa ohjaajana työskenteli Timo Ojala ja pääosaa näytteli Vesa Haltsonen. Joidenkin kuvausten mukaan näytelmä on tuonut mieleen porilaisten rock-yhtyeiden menestyksen 1980-luvulla ja porirock-ilmiön.

Lisäksi Jussi Hakulinen on julkaissut Lehtovuoren sanoittaman laulun Talo varrella rautatien albumillaan Vaaleanpunainen majatalo (1985). Muina töinään Lehtovuori on kirjoittanut lehtiin elokuva-arvosteluja ja toiminut kolumnistina mediakasvatusta ja -kulttuuria käsittelevässä Peili-lehdessä.

Koulutukseltaan Lehtovuori on filosofian maisteri elokuva- ja televisiotieteen oppiaineesta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.