Josh Radnor

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Josh Radnor
Josh Radnor vuonna 2010.
Josh Radnor vuonna 2010.
Syntymäaika 29. heinäkuuta 1974 (ikä 40)
Syntymäpaikka Flag of the United States.svg Columbus, Yhdysvallat
Aktiivisena 1998–
Oikea nimi Joshua Michael Radnor
Ammatti näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja
Merkittävät roolit Ted Mosby
(Ensisilmäyksellä)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Josh Radnor (s. 29. heinäkuuta 1974 Columbus, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten roolistaan Ted Mosbyna komediasarjassa Ensisilmäyksellä. Hän on ohjannut, kirjoittanut ja tähdittänyt elokuvat Rakkautta New Yorkissa (eng. Happythankyoumoreplease) ja Liberal Arts. Elokuvaa 'Rakkautta New Yorkissa' on verrattu Woody Allenin elokuviin parhaina vuosina.

Lapsuus ja Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radnor syntyi Columbuksessa, Ohiossa. Hän on Carol ja Alan Radnorin lapsi. Hänellä on kaksi siskoa, Melanie ja Joanna. Radnor varttui Bexelyssä, Columbuksen esikaupungissa. Hän opiskeli ortodoksijuutalaisten päiväkouluissa (mukaan lukien Columbus Toorahn Akatemia).

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2001 Radnor valittiin näyttelemään sarjassa Off Centre. Kuitenkin rooli uudelleen valittiin ja Eddie Kaye Thomas sai roolin. Vuonna 2002 hän teki Broadway-debyyttinsä, näytelmässä The Graduate. Vuodesta 2005 lähtien Radnor on näytellyt Ted Mosbyn roolia hittisarjassa Ensisilmäyksellä. Hän on esiintynyt myös Ted Mosbyn äänenä sarjassa Family Guy. Radnor teki esikoisohjauksen elokuvassa Rakkautta New Yorkissa, jossa hän oli myös kirjailija ja tähti. Hänen toisessa elokuvassa Liberal Arts, pääosissa on itsensä lisäksi Elizabeth Olsen. Radnor on esiintyt mm. elokuvissa Afternoon Delight ja Not Another Teen Movie. The Graduaten lisäksi Radnor on esiintynyt lavalla, näytelmissä She Loves Me sekä The Paris Letter.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Josh Radnor on mm. seurustellut Lindsay Pricen kanssa yli vuoden, pari tapasi Ensisilmäyksellä-sarjan kuvauksissa. Hän on myös seurustellut Julia Jonesin kanssa. Radnor asuu tällä hetkellä Los Angelesissa. Hän on allerginen koirille ja hänen lempielokuvansa on Breakfast Club.


Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.