Ensisilmäyksellä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ensisilmäyksellä
How I Met Your Mother
HowIMetYourMother.svg
Tyyli tilannekomedia
draama
Kestoaika 20–22 minuuttia
Tekijä Carter Bays
Craig Thomas
Pääosissa Josh Radnor
Jason Segel
Cobie Smulders
Neil Patrick Harris
Alyson Hannigan
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko Flag of the United States.svg CBS
Flag of Finland.svg MTV3, Sub
Flag of Finland.svg FOX
Esitetty Flag of the United States.svg 19. syyskuuta 2005 – 31. maaliskuuta 2014
Flag of Finland.svg 20. helmikuuta 2008 – jatkuu edelleen
Tuotantokausia 9
Jaksoja 208
Tunnuskappale "Hey Beautiful" (The Solids)
Tuotanto
Vastaava tuottaja Carter Bays
Pamela Fryman
Rob Greenberg
Craig Thomas
Ohjaajat Pamela Fryman
Tuotantoyhtiö Bays & Thomas Productions
20th Century Fox Television
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Ensisilmäyksellä (engl. How I Met Your Mother) on yhdysvaltalainen tilannekomediasarja, jonka ensimmäinen jakso esitettiin CBS-kanavalla 19. syyskuuta 2005. Sarjan ovat luoneet Craig Thomas ja Carter Bays.

Sarja seuraa Ted Mosbya (Josh Radnor) ja hänen ystäviään Marshall Erikseniä (Jason Segel), Robin Scherbatskya (Cobie Smulders), Barney Stinsonia (Neil Patrick Harris) sekä Lily Aldrinia (Alyson Hannigan) Manhattanilla. Kertojana toimii Ted vuonna 2030 (äänenä Bob Saget), joka kertoo lapsilleen miten tapasi heidän äitinsä. Sarjan symboli on Keltainen sateenvarjo.

Sarjan kahdeksas kausi alkoi Yhdysvalloissa 24. syyskuuta 2012.[1] Yhdeksäs tuotantokausi, jota alettiin esittää syksyllä 2013, on sarjan viimeinen.[2]

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Idean "kirjoitetaan kavereistamme ja kaikesta tyhmästä mitä teimme New Yorkissa"[3] inspiroimana Bays ja Thomas kehittelivät sarjan "Ensisilmäyksellä". Kaksikko alkoi kehitellä hahmoja, joista Ted perustuu osittain Baysiin ja Marshall ja Lily osittain Thomasiin ja tämän vaimoon.[4][5] Thomasin vaimo Rebecca ei aluksi ollut innostunut siitä, että hahmo perustuisi häneen, mutta suostui lopulta jos Alyson Hannigan esittäisi hahmoa. Hannigan oli vapaana, ja halusi tehdä enemmän töitä komedian parissa.[4]

MacLaren's baari, joka toimii sarjan lavasteena, perustuu New York Cityssä sijaitsevaan baariin nimeltä McGee's.[6]

Tavallisesti jokaista jaksoa kuvataan yli kolmen päivän ajan, toisin kuin muut perinteiset monikamerajärjestelmällä kuvattavat tilannekomediasarjat, joiden jaksot kuvataan yleensä yhdessä päivässä.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Josh Radnor - Ted Mosby on sarjan päähenkilö, joka asuu ystäviensä Marshallin, Lilyn, Robinin ja Barneyn kanssa New Yorkissa. Ted on ammatiltaan arkkitehti ja hänen unelmanaan on rakentaa pilvenpiirtäjä New Yorkiin. Hän on kotoisin Ohiosta ja hänen vanhempansa ovat eronneet. Ennen New Yorkiin muuttamista Ted kävi collegea Wesleyanissa, missä hän tapasi Marshallin ja Lilyn. Ted on romantikko ja seurustelee monen naisen kanssa sarjan edetessä.
 • Jason Segel - Marshall Eriksen on Tedin paras ystävä ja Lilyn elämänkumppani. Marshall tutustui molempiin collegessa ja alkoi seurustelemaan Lilyn kanssa. Sarjan alussa Marshall kosii Lilyä, joka suostuu. Hän uskoo kummituksiin ja muuhun yliluonnolliseen ja hänen lempieläimensä on Loch Nessin hirviö. Marshallin unelmana on tulla ympäristöoikeusjuristiksi ja pelastaa maailma. Marshall on kotoisin Minnesotasta ja hän tulee isosta perheestä.
 • Cobie Smulders - Robin Scherbatsky on kotoisin Kanadasta josta yleensä muut tekevät pilaa. Hänen isänsä halusi pojan tytön sijaan ja kasvatti Robinin kuin pojan, opettaen hänelle paljon sikareista ja viskistä. Robin on uutisankkuri, tosin usein ohjelmissa joita kukaan ei katso.
 • Neil Patrick Harris - Barney Stinson on naistenmies ja usein teeskentelee olevansa joku toinen saadakseen naisia sänkyyn. Hän on itserakas ja kehuu itseään erittäin usein. Barneylla on tummaihoinen veli James, joka on homoseksuaali. Barneyn isä jätti hänet, kun hän oli pieni eikä tiedä kuka isänsä on. Hän on rikas eikä kukaan tunnu tietävän mitä hän tekee työkseen.
 • Alyson Hannigan - Lily Aldrin on lastentarhan opettaja ja Marshallin elämänkumppani. Vaikka hän vaikuttaa söpöltä ja viattomalta, hän on hyvin seksuaalinen.
 • Bob Saget - Tulevaisuuden Ted Mosby (vain ääni) kertoo tulevaisuudessa lapsilleen miten tapasi heidän äitinsä.

Sivuhenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita vierailevia tähtiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. CBS announces 2012-2013 premiere dates 11.7.2011. The Futon Critic. Viitattu 30.1.2013. (englanniksi)
 2. How I Met Your Mother - FINAL SEASON NEWS 30.1.2013. CBS. Viitattu 30.1.2013. (englanniksi)
 3. TV Summer School: How to Create and Run a Successful Sitcom August 6, 2007. E!Online. Viitattu 2009-11-11.
 4. a b Alyson Hannigan – "How I Met Your Mother" Sitcom – William S. Paley TV Fest 2006-03-28. Whedon.info. Viitattu 2010-02-13.
 5. Maureen Ryan. "Craig Thomas: 'Sitcoms used to be about something'", Chicago Tribune, April 27, 2006. “I’m like the Marshall character, I’ve been with my wife since freshman year of college.” 
 6. TV Guide Editor's Blog: Video Q&As: I Hit the How I Met Your Motherlode! tvguide.com. Viitattu 2008-11-23.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]