Idefix

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Idefix
Luoja(t) René Goscinny
Albert Uderzo
Näyttelijä(t) Roger Carel
Ensiesiintyminen helmikuu 1963
Kustantaja Dargaud
Albert René
Hatchette
Henkilötiedot
Ikä 51 vuotta ensiesiintymisestä
Asuinpaikka Gallia
Suhteet
Tutut Asterix, Obelix,
Luettelo Asterix-hahmoista

Idefix on René Goscinnyn ja Albert Uderzon luoma pieni koira, joka seikkailee Asterix-sarjakuvassa ja omassa lastenkirjasarjassaan. Se on Obelixin lemmikki. Idefixillä on usein tärkeä rooli Asterixin ja Obelixin seikkailuissa ja se pelastaa tarpeen mukaan, esimerkiksi johdattamalla sankarit pois Kheopsin pyramidin salakäytävistä.

Idefix esiintyy ensimmäisen kerran kirjassa Asterix lyö vetoa, joka on Asterix-sarjan viides teos alkuperäisjärjestyksessä. Asterixin ja Obelixin oleskellessa Parisiumissa Idefix löytää heidät lihakaupan luota ja lähtee seuraamaan heitä. Kumpikaan ei kuitenkaan huomaa häntä, ennen kuin Obelix vasta aivan kirjan lopussa. Idefixin roolina ensiesiintymisessään on siis vain eräänlainen taustahahmo, jolla ei periaatteessa ole osuutta tarinan juonessa.

Idefix rakastaa puita ja kärsii jos näkee puita kohdeltavan huonosti. Se itkee aina kun näkee puita kaadettavan. Tämä luonteenpiirre muodostaa sanaleikin Idefixin nimeen: ranskan kielessä "idée fixe" voisi tarkoittaa "määrättyä ajatusta" tai pakkomiellettä.

Neliosaisen Idefix -kirjasarjan julkaisi Suomessa vuonna 1973 Sanoma Oy. Ranskankieliset alkuteokset ilmestyivät edellisenä vuonna. Idefix-sarjan suomensi Outi Walli.

Idefix-kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Idefix -sarjan ensimmäisen kirjan kansi

Idefix, Asterixin ja Obelixin lemmikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teksti: René Goscinny – Kuvitus: Albert Uderzo

Idefix[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teksti ja kuvitus: Albert Uderzo

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.