Idefix

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Idefix -sarjan ensimmäisen kirjan kansi

Idefix on René Goscinnyn ja Albert Uderzon luoma pieni koira, joka seikkailee Asterix-sarjakuvassa ja omassa lastenkirjasarjassaan. Se on Obelixin lemmikki. Idefixillä on usein tärkeä rooli Asterixin ja Obelixin seikkailuissa ja se pelastaa tarpeen mukaan, esimerkiksi johdattamalla sankarit pois Kheopsin pyramidin salakäytävistä.

Idefix esiintyy ensimmäisen kerran kirjassa Asterix lyö vetoa, joka on Asterix-sarjan viides teos alkuperäisjärjestyksessä. Asterixin ja Obelixin oleskellessa Parisiumissa Idefix löytää heidät lihakaupan luota ja lähtee seuraamaan heitä. Kumpikaan ei kuitenkaan huomaa häntä, ennen kuin Obelix vasta aivan kirjan lopussa. Idefixin roolina ensiesiintymisessään on siis vain eräänlainen taustahahmo, jolla ei periaatteessa ole osuutta tarinan juonessa.

Idefix rakastaa puita ja kärsii jos näkee puita kohdeltavan huonosti. Se itkee aina kun näkee puita kaadettavan. Tämä luonteenpiirre muodostaa sanaleikin Idefixin nimeen: ranskan kielessä "idée fixe" voisi tarkoittaa "määrättyä ajatusta" tai pakkomiellettä.

Neliosaisen Idefix -kirjasarjan julkaisi Suomessa vuonna 1973 Sanoma Oy. Ranskankieliset alkuteokset ilmestyivät edellisenä vuonna. Idefix-sarjan suomensi Outi Walli.

Idefix-kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.