Hearthstone: Heroes of Warcraft

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone Logo.png
Kehittäjä Blizzard Entertainment
Julkaisija Blizzard Entertainment
Pelimoottori Unity
Julkaisupäivä Windows, OS X
11. maaliskuuta 2014
iPad
14. huhtikuuta 2014
Windows 8
6. elokuuta 2014
Android-tabletit
15. joulukuuta 2014
iPhone, Android-puhelimet
2015
Lajityyppi Digitaalinen keräilykorttipeli
Alusta Windows, OS X, iOS, Android, Windows 8
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Hearthstone: Heroes of Warcraft on Blizzard Entertainmentin kehittämä ilmaiseksi pelattava digitaalinen keräilykorttipeli. Tieto pelin ilmestymisestä julkaistiin vuoden 2013 Penny Arcade Expoon -tapahtumassa. Pelin avoin beta-testaus alkoi tammikuussa 2014, ja se julkaistiin 11. maaliskuuta 2014.[1] Aloitettuaan pelin pelaamisen, voittamalla 3 online-peliä pelaaja saa World of Warcraft -tililleen Hearthsteed-nimisen ratsun. 9 päivä joulukuuta vuonna 2014 Hearthstoneen lisättiin korttilaajennus jonka mukana tuli yli 120 uutta korttia. Laajennuksen nimi on Goblins vs. Gnomes[2] Peli julkaistiin aluksi Windowsille ja OS X:lle. Se julkaistiin huhtikuussa myös iPadille ja elokuussa Windows 8:lle. Sen tarkoitus ilmestyä vielä myöhemmin iPhonelle ja Androidille. [3][4]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on kaksi pelaajaa, joilla molemmilla on 30 elämäpistettä. Tavoitteena on tappaa toinen pelaaja eri korteilla. Yleisimpiä kortteja ovat käskyläiset ja loitsut.

Kortit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käskyläiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käskyläisillä (engl. Minions) on tietty määrä elämäpisteitä ja tietty hyökkäysarvo. Kun minion lyö toista minionia tai vihollisen hahmoa, se tekee hyökkäysarvonsa verran vahinkoa kohteeseensa. Jos esim. 5/4 käskyläinen (5 hyökkäysarvoa, 4 elämäpistettä) lyö vihollisen hahmoa, jolla on 30 elämää, viholliselle jää 25 elämäpistettä. Jos taas sama käskyläinen lyö 2/5 käskyläistä (2 hyökkäysarvoa, 5 elämäpistettä) 2/5 käskyläiselle jää 0 elämää jolloin se kuolee, mutta samalla se tekee hyökänneeseen käskyläiseen 2 vahinkoa, jolloin 5/4 käskyläiselle jää 2 elämäpistettä, ja siitä tulee 5/2. Käskyläinen ei voi hyökätä sillä vuorolla kun sen pelaa, tiettyjä poikkeuksia lukuunottamatta. käskyläinen voi (harvoja poikkeuksia lukuunottamatta) hyökätä vain kerran vuorolla.

Loitsut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Loitsuilla (engl. Spells) voi olla hyvin erilaisia vaikutuksia: ne voivat mm. tehdä vahinkoa, antaa lisää elämäpisteitä tai niillä voi vetää kortteja. Kun loitsun pelaa, se vaikuttaa vain kerran, kun taas minion voi hyökätä niin kauan kuin se on elossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.