Hannakaisa Isomäki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hannakaisa Isomäki on suomalainen informaatioteknologian tutkija ja dosentti. Hän on tehnyt monitieteellistä tutkimusta soveltavan informaatioteknologian ja teknologian alueelta. Isomäki väitteli Tampereen yliopiston informaatiotieteiden tiedekunnasta vuonna 2002 tietojärjestelmäammattilaisten ihmiskäsityksiä käsittelevällä tutkimuksellaan The Prevailing Conceptions of the Human Being in Information Systems Development: Systems Designers’ Reflections[1].

Isomäki on toiminut muun muassa Lapin yliopiston Menetelmätieteiden laitoksella soveltavan informaatioteknologian professorina sekä Jyväskylän yliopiston käyttäjäystävällisen tietojenkäsittelyn yliassistenttina sekä Jyväskylän yliopiston Tietotekniikan tutkimusinstituutin johtajana. Hän on suorittanut filosofian maisterin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa vuonna 1997. Hän on työskennellyt vuosina 1990–1996 informaatioteknologian koulutussuunnittelijana Jyväskylän yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa. Vuosina 1996–2001 hän toimi Suomen Akatemian projektitutkijana Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksella.[2]

Julkaisuja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Mauri Ylä-Kotolan ja Sam Inkisen kanssa (toim.): The Integrated Media Machine III–IV: Aspects of Future Interfaces and Cross-Media Culture, University of Lapland Press, 2005.
  • Anneli Pohjolan kanssa (toim.): Lost and Found in Virtual Reality: Women and Information Technology, University of Lapland Press, Rovaniemi, 2005.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.