Grand Beach (Kanada)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Grand Beach on Winnipegjärven itärannalla Manitoban provinssissa Kanadassa sijaitseva ranta-alue. Se sijaitsee Grand Maraisin kylän laidalla St. Clementsin maalaiskunnassa. Alue on ollut winnipegiläisten suosimaa lomailualuetta 1920-luvulta lähtien.

Grand Beach on osa Grand Beach Provincial Parkia, ja sen kuuluisin nähtävyys on kolmen kilometrin mittainen valkeasta hiekasta muodostuva hiekkaranta, jonka dyynit kohoavat jopa kahdentoista metrin korkeuteen vesirajan yläpuolelle. Rannan länsipäässä sijaitsevan laudoitetun kävelykadun varrella on pieni kauppakeskus ravintoloineen. Rannalla on lisäksi runsaasti puku- ja suihkuhuoneita.

Grand Beach sijoittui Playboy Magazinen järjestämässä äänestyksessä maailman kymmenen parhaimman ranta-alueen joukkoon.lähde?

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueen kehitys alkoi vuonna 1916, kun Canadian Northern Railway rakensi rautatien Winnipegistä Grand Beachiin tarkoituksenaan kehittää aluetta Winnipegin alueen matkailukohteeksi ja täten hyötyä matkustajatuloista. Alueen kehittäminen kesti viitisentoista vuotta, ja siitä tuli niin suosittu, että suuren laman aikana se oli provinssin ainoa voittoa tuottanut viihdekeskus.

Grand Beachiin rakennettiin suuri tanssipaviljonki, joka oli tiettävästi aikansa suurin paviljonki Kansainyhteisön maissa. Paviljonki tuhoutui tulipalossa vuonna 1950. Rautatieasemalta rakennettiin aivan laguunin rantaan saakka ulottunut lankutettu kävelytie, jonka varrelle nousi pieniä kauppoja ja ruokapaikkoja.

Vuotuisia tapahtumia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Canada Day Family Festival
  • Grand Marais Family Festival
  • Manitoba Summerfest

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]