G-Dragon

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
G-Dragon
G-Dragon.JPG
Syntynyt 18. elokuuta 1988 (ikä 26)
Soul, Etelä-Korea
Taiteilijanimet G-dragon
Kotipaikka Etelä-Korea, Soul
Tyylilajit rap, k-pop
Laulukieli englanti,korea
Ammatit rap-artisti, laulaja-lauluntekijä, musiikkituottaja, malli
Yhtyeet Big Bang
Levy-yhtiöt YG Entertainment

Kwon Ji-Yong (kor. 권지용) (s. 18. elokuuta 1988 Soul, Etelä-Korea), paremmin tunnettu taiteilijanimeltään G-Dragon, on eteläkorealainen artisti ja tuottaja. Harjoiteltuaan YG Entertainment-nimisessä levy-yhtiössä kuusi vuotta, G-Dragon virallisesti debytoi johtajana ja toisena räppärinä korealaisessa hip-hop-ryhmässä Big Bang. Kun he olivat debytoineet, G-Dragon teki heidän albumeilleen kappaleita itse. Hän kirjoitti ja sävelsi useita kappaleita mm. "Lies", "Last Farewell" ja "Haru Haru".

Kun Big Bang oli tauolla, G-Dragon julkaisi hänen ensimmäisen sooloalbuminsa, Heartbreaker (2009), josta tuli yksi vuoden menestyksekkäimmistä albumeista myydessään yli 120 000 kappaletta.

Noin vuoden kestäneen tauon jälkeen, G-Dragon ja hänen bändikaverinsa T.O.P nauhoittiva ja julkaisivat yhteistyönä levyn GD & TOP (2010). Albumin ohessa tuli ulos kolme singleä "High High", "Oh Yeah" ja "Knock Out" joista kaikki ovat sijoittuneet kolmen parhaan joukkoon Gaon listoilla., kun taas "High High":sta tuli listahitti.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2000–2009: Aiempi elämä ja debyytti Big Bangin kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syntynyt ja kasvatettu Seoulissa, Etelä-Koreassa. Kwon aloitti uransa kahdeksan vuotiaana Little Roora-yhtyeessä. Joulu-albumin julkistamisen jälkeen, yhtyeen sopimus levy-yhtiön kanssa lopetettiin. Vaikka hän vannoi äidilleen että hän ei tekisi sitä [laulajan uraa] uudelleen, SM Entertainment kiinnostui hänestä hänen ollessaan hiihtoreissulla perheensä kanssa. Kwon oli harjoittelijana levy-yhtiöllä viiden vuoden ajan ja erikoistui tanssiin, kunnes sitten jätti tämän kesken epävarmana siitä, mitä hän haluaisi jatkossa tehdä.

Kolmannella luokalla Kwonin kaveri esitteli hänet Amerikkalaiseen yhtyeeseen Wu-Tang Clan. Heidän musiikin innoittamana, Kwon ilmaisi kiinnostustaan rappiin ja aloitti ottamaan siihen tunteja 12 vuoden ikäisenä. Niihin aikoihin hän oli mukana Korealaisen hip-hop yhtyeen Flex albumilla. Vaikka hän itse kirjoitti sanat hänen kappaleeseensa, hän myönsi että englanti oli huonoa ja tarina sanojen takana oli sama vanha juttu, "Olen nuori, mutta olen paras". Sean, hip-hop duosta Jinusean, kiinnostui Kwonista kun hän oli 14 vuotias. Hän myös suositteli häntä myöhemmin CEO Yang Hyun Sukille. Sen jälkeen kun hän oli allekirjoittanut sopimuksen levy-yhtiön kanssa, Kwon vietti ensimmäisen vuotensa siivoten studiota ja kannellen muille levy-yhtiön artisteille vesipulloja heidän tanssiharjoituksien aikana. Myöhemmin hän tapasi Dong Young-baen, toisen YG entertainmentin oppilaan. Yhdessä heitä kahta kutsuttiin nimellä GDYB ja Kwon valitsi taiteilijanimen G-Dragon. Kuuden vuoden valmennuksen ja monien muiden artistien albumeilla esiitymisien jälkeen G-Dragon teki hänen virallisen debyyttinsä yhtyeen Big Bang johtajana, Dong Young-baen (nyt käyttää taiteilijanimeä Taeyang) ja kolmen muun harjoittelijan rinnalla(T.O.P, Daesung ja Seungri).