Erkkola (mopo)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Erkkola oli Matti Erkkolan Ilmajoen Koskenkorvalla 1950-luvulla kehittämä invalidimopo. Erkkola-mopon merkittävin ostajakunta muodostui sotainvalideista. Erkkoloiden elinkaari ylsi 1980- ja 1990-lukujen taitteeseen asti, jolloin liiketoiminnan ostanut lahtelainen Merivaara Oy katsoi ajokuntoisia sotainvalideja olevan liian vähän ja noin 200 kappaleen vuosimyyntiä ei enää pidetty kannattavana.

Tekniikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erkkola-mopossa oli edessä yksi ohjaava pyörä ja takana kaksi pyörää, joista toinen oli vetävä. 1,5 hevosvoiman moottori sijaitsi kuljettajan vieressä. Mopo käynnistettiin narusta vetämällä. Mopossa oli putkirunko, joka oli aluksi avoin, mutta myöhemmin jalkatilan suojuksen ylle lisättiin tuulilasi ja katos. Mopoa sai laillisesti ajaa sen markkinoilletulon aikana vain invalidit.

Ajokin moottoriteho nostettiin 1980-luvun lopulla lainmuutoksen jälkeen 2,4 hevosvoimaan. Samalla narukäynnistyksen tilalle asennettiin sähköstartti ja sähköjärjestelmän jännite nostettiin 12 volttiin. Viimeisten Sachs-moottorien vaihteisto oli kaksivaihteinen automaatti, jossa oli mukana peruutusvaihde, jolloin mopoa ei tarvinnut peruuttaa kävelykepillä tai kainalosauvalla työntäen.

Lähde[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Raimo Lievonen: Suomalaisen mopoauton historia ja tulevaisuus: Uusi suomalainen autotehdas?. Tekniikan maailma, 18.4.2008, 2008. vsk, nro 8, s. 84-85. Helsinki: Yhtyneet kuvalehdet.