Elementaalit (sarjakuvat)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Elementalit on fiktiivinen järjestö Marvel Comicsin sarjakuvissa. Järjestö on esiintynyt Supernatural Thrillers -lehden numeroissa 8–15 elokuusta 1974 ja Ms. Marvel -lehden numeroissa 11–12 marraskuusta joulukuuhun 1977.

Fiktiivinen historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elementaalit ovat neljä ulottuvuuksien välistä humanoidia, jotka muuttuivat kuolemattomiksi luonnonvoimia hallitseviksi olennoiksi, jotka hallitsivat Maata ennen alkuperäisen Atlantiksen perustamista. Elementaaleihin kuuluvat Hydron, vesien herra; Magnum, maan mestari; Hellfire, liekin kantaja; ja Zephyr, tuulten valtiatar. He pitivät orjanaan N’Kantua / Elävää Muumiota ja käyttivät tätä saadakseen Ahmet Abdolin / Elävän Monoliitin luovuttamaan heille Rubiiniskarabeen. Zephyr petti muut Elementaalit ja liittoutui N’Kantun kanssa. Elementaalit hyökkäsivät Zephyrin, N’Kantun ja näiden liittolaiste kimppuun saadakseen skarabeen takaisin. Mutta kun Elementaalit yrittivät vapauttaa energiansa skarabeen kautta, voima lennätti heidät pois Maasta.[1]

Elementaalit palasivat myöhemmin Maahan jahtaamaan Zephyria ja Rubiiniskarabeetä, mutta Carol Danvers / Neiti Ihme pysäytti heidät yksitellen.[2]

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eräs toinen ”Elementaaleiksi” kutsuttu ryhmä esiintyi elokuvassa Spider-Man: Far From Home (2019).[3] Nämä eivät kuitenkaan liity mitenkään sarjakuvissa esiintyneeseen järjestöön, vaan muistuttavat enemmän Tuomion Elementaaleja. Ryhmä koostuu Maaelementaalista, Ilmaelementaalista, Vesielementaalista ja Tulilementaalista, joiden mallit suunniteltiin muistuttamaan Hiekkamiestä, Syklonia, Hydromiestä ja Sulanutta Miestä.[4] Quentin Beck / Mysterio väitti niiden syntyneen mustasta aukosta ja tuhonneen vaihtoehtoisen Maa-833:n, jota väitti omaksi kotimaailmakseen. Hän kukisti Ixtencoon, Meksikoon, ilmestyneen Maaelementaalin sekä Marokkoon ilmestyneen Ilmaelementaalin ja lähti Venetsiaan taistelemaan Vesielementaalia vastaan. Nick Fury ja Maria Hill suostuttelivat Peter Parkerin auttamaan Beckiä pysäyttämään Prahaan hyökkäävän Tulielementaalin ja he onnistuvat siinä. Kahdesti elokuvan aikana yksi Peterin opettajista, Julius Dell, epäilee Elementaaleja noitien luomuksiksi. Mutta sekä Beckin aiempi kertomus että Dellin teoria paljastuvat vääräksi, Peter ja Michelle ”MJ” Jones löytävät hologrammiprojektoridroonin Ilmaelementaalista. Beck ja joukko muita Stark-yhtiöiden entisiä työntekijöitä olivat luoneet Elementaalit saadakseen Mysterion näyttämään Kostajien veroiselta sankarilta. Kun Beck saa tietää Peterin, MJ:n, Ned Leedsin ja Happy Hoganin tietävän totuuden ja että Betty Brant ja Flash Thompson olivat nähneet projektorin (vaikka eivät tienneet mikä se oli), Beck ja hänen kätyrinsä käyttivät Peteriltä huijaamaansa E.D.I.T.H.-tekoälyä (jolla pystyi ohjaamaan Starkin teknologiaa ja jonka Tony Stark oli testamentannut Peterille) luodakseen Elementaaliyhdistelmän hyökkäämään Lontooseen ja aiheuttamaan aidontuntuisia tuhoja. Hämähäkkivaistonsa avulla Peter onnistui selvittämään tiensä iluusioiden läpi ja deaktivoimaan droonit.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Supernatural Thriller #9–15. Marvel Comics.
  2. Ms. Marvel #11–12. Marvel Comics.
  3. Hullender, Tatiana: Confirmed: Spider-Man: Far From Home's Elemental Villains Based on B-List Villains Screen Rant. 8.5.2019. Arkistoitu 7.8.2020. Viitattu 26.1.2020. (englanniksi)
  4. How Kevin Feige And Jon Watts Feel About Potentially Bringing Green Goblin And Doc Ock Back To The Spider-Man Movies Cinemablend. 4.7.2019. Viitattu 26.1.2020. (englanniksi)