Claudia Schiffer

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Claudia Schiffer
Claudia Schiffer
Claudia Schiffer
Syntynyt 25. elokuuta 1970 (ikä 44)
Rheinberg, Saksa
Ammatti malli

Claudia Schiffer (s. 25. elokuuta 1970 Rheinberg, Saksa) on saksalainen malli ja näyttelijä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Claudia aloitti mallintyöt vuonna 1987, sen jälkeen kun hänet oli huomattu düsseldorfilaisessa yökerhossa. Samana vuonna hän esiintyi myös Elle-lehdessä, ja jo hetken kuluttua hän toimi Chanelin kasvona. Chanelin lisäksi Schiffer on toiminut lähes kaikkien tärkeimpien ja suurimpien muotitalojen (esim. Yves Saint Laurent, Ralph Lauren) kasvona useaan otteeseen. Mallin varsinaista kulta-aikaa oli 1990-luku. Hän on poseerannut yli 500:n muoti- ja aikakauslehden kannessa, muun muassa TIME:n, ja oli hän oli ensimmäinen malli joka pääsi Rolling Stonen 10 Most Beautiful Woman -listalle.

Schiffer on tehnyt myös uraa näyttelijänä. Hän on esiintynyt muutamassa elokuvassa sekä vieraillut televisiosarjoissa Dharma & Greg ja Sukuvika.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Schiffer on naimisissa brittiläisen elokuvaohjaajan ja -tuottajan Matthew Vaughnin kanssa. Heillä on kolme lasta: poika Caspar Matthew De Vere Drummond (s. 30. tammikuuta 2003) ja tytär Clementine De Vere Drummond (s. 11. marraskuuta 2004), jotka ovat saaneet sukunimensä Vaughnin biologisen isän, George de Vere Drummondin, mukaan, sekä toukokuussa 2010 syntynyt tytär.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.