Christina Ricci

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Christina Ricci
Christina Ricci vuonna 2008.
Christina Ricci vuonna 2008.
Syntymäaika 12. helmikuuta 1980 (ikä 35)
Syntymäpaikka Santa Monica, Kalifornia, Yhdysvallat
Aktiivisena 1990–
Ammatti näyttelijä
Puoliso James Heerdegen (2013–)
Merkittävät roolit Buffalo 66
Päätön ratsumies
Monster – Aileen Wuornos
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Christina Ricci (s. 12. helmikuuta 1980 Santa Monica, Kalifornia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan muun muassa lapsirooleistaan elokuvissa Äitini on merenneito (1990), The Addams Family – Perhe Addams (1991), Addams Family II (1993) ja Casper (1995). Ricci jatkoi uraansa pyrkien jättämään taakseen lapsitähtimaineensa ja on esiintynyt myöhemmin muun muassa elokuvissa Buffalo 66, Jäämyrsky, Päätön ratsumies, Prozac Nation ja Monster – Aileen Wuornos (2003).

Ricci oli sivuosassa vuonna 2002 televisiosarjassa Ally McBeal ja esiintyi vuonna 2001 artisti Mobyn musiikkivideolla Natural Blues. Ricci näytti televisiosarjassa Pan Am (2012).

Ricci on myös ollut Louis Vuittonin, valmisvaateketju Gapin ja urheiluvaatevalmistaja Reebokin mainoksissa.

Yhdysvaltalaiset hip hop -artistit Slug of Atmosphere ja Murs ovat julkaisseet levyn, joka on omistettu Riccille. Myös suomalaisen doom metal -yhtye Reverend Bizarren kappaleen Goddess of Doom ensimmäinen osa on omistettu Riccille.

Ricci on mukana ranskalaisen Guy de Maupassantin kirjaan "Bel Ami" perustuvassa samannimisessä elokuvassa, joka ilmestyi vuonna 2012. Vastanäyttelijöinä hänellä on Twilight-näyttelijä Robert Pattinson, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas ja Holliday Grainger. Ricci näyttelee Clotilde de Marellea, yhtä George Duroyn (Pattinson) rakkaudenkohteista. Elokuva sijoittuu 1890-luvun Ranskaan.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Christina Ricci.