Cage

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chris Palko
Henkilötiedot
Syntynyt4. toukokuuta 1973 (ikä 51)
Würzburg, Saksa
Ammatti räppäri, äänitetuottaja
Muusikko
Taiteilijanimi CageView and modify data on Wikidata
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1991–
Tyylilajit rap, hardcore hip hop,horrorcore
Yhtyeet The Weathermen
Levy-yhtiöt Definitive Jux , Eastern Conference
Aiheesta muualla
www.chrispalko.com

Cage (oik. Chris Palko s. 4. toukokuuta 1973) on yhdysvaltalainen rap-artisti joka tunnetaan varhaisesta vaikutuksestaan horrorcore-genressä ja monivaiheisesta ja rujosta elämäntarinastaan.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chris Palko syntyi sotilastukikohdassa Saksassa hänen isänsä palvellessa siellä, mutta isän väkivaltainen käytös ja heroiiniriippuvuus pakottivat perheen muuttamaan takaisin Yhdysvaltoihin. Vuosia myöhemmin Palkon isä uhkasi tappaa muun perheen. Isän muutettua pois Palko joutui ongelmiin äitinsä väkivaltaisen miesystävän, virkavallan ja kovien huumeiden kanssa ja alkoi käyttää teini-iässä kokaiinia, psykedeelejä, alkoholia ja PCP:tä. Huumeet ovat Palkon vanhemmissa sanoituksissa yleinen aihe ja useat kappaleet kertovat nimenomaan PCP:n vaikutuksen alaisena koetusta sekavuudesta, harhakuvitelmista ja hallusinaatioista.

Palkon äiti yritti saada poikansa kuntoon lähettämällä hänet takaisin Saksaan setänsä luo, mutta joutui sielläkin jatkuvasti pahoinpidellyksi ja palasi vuoden jälkeen takaisin. Työtön ja kouluttamaton Palko eli Yhdysvaltoihin palattuaan kaduilla ja oli saamassa huumausainerikoksista ja pahoinpitelyistä pitkän vankeustuomion mutta hänen äitinsä puuttui tilanteeseen ja kertoi poikansa olevan mielenterveysongelmainen ja syyntakeeton tekemiinsä rikoksiin .18-vuotiaana Palko vietiin mielisairaalaan ja alkoi siellä ollessaan kirjoittaa omia tekstejä mutta virheellisen lääkityksen takia hän muuttui entistä psykoottisemmaksi ja yritti itsemurhaa lukuisia kertoja. Hoitojen päätyttyä hänen ongelmansa jatkuivat mutta hän tutustui muihin nouseviin artisteihin kuten Necroon ja Aesop Rockiin ja liittyi levy-yhtiö Definitive Juxia alustaneisiin projekteihin.

Koska valkoihoisten tekemä rap sekä myös horrorcore olivat 90-luvulla vielä nuori ilmiö, Cagella oli myös kaunaa hyvin itsensä kaltaisen artistin Eminemin kanssa ja syytti nousevaa tähteä elämäntarinansa varastamisesta kaupallisessa tarkoituksessa ja kappaleidensa matkimisesta. Cagella on ollut myös erimielisyyksiä entisen ystävänsä Necron ja Army of the PharaohsIsta tutun Esotericin kanssa.

Nykyinen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2009 Palko ilmoitti raitistuneensa tultuaan isäksi ja aiheet muuttuivat väkivaltaisista fantasioista päihteistä ja mielenterveysongelmista kuntoutumiseen. 2015 Hän ilmoitti Twitterissä lopettavansa uransa mutta julkaisevansa vielä yhden levyn nimellä Cage ja toisen nimellä Sam Hill.

Näyttelijä ja artistin hyvä ystävä Shia LaBeouf on suunnitellut ohjaavansa Cagen elämäntarinasta elokuvan

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Movies for the Blind (2002)
  • Weatherproof (2003)
  • Hell's Winter (2005)
  • Depart from Me (2009)
  • Kill The Architect (2013)
  • The Revenge of Chris Palko (TBA)