Billy Wingrove

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Billy Wingrove
Henkilötiedot
Koko nimi William Wingrove
Syntymäaika 17. marraskuuta 1982 (ikä 41)
Syntymäpaikka Lontoo, Englanti
Pelipaikka hyökkäävä keskikenttäpelaaja
Pituus 173 senttimetriä
Seura
Seura Enfield FC

Billy Wingrove (s. 15. marraskuuta 1982 Lontoo, Englanti) on brittiläinen freestyle-jalkapalloilija.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wingrove aloitti jalkapallotaitojen hiomisensa jo lapsena. Hän alkoi opetella ja kopioida temppuja joita näytettiin televisiosta mainoksessa jossa kikkailivat muun muassa Maradona ja Romário.

Billy kasvoi jalkapalloilevassa perheessä, mutta päinvastoin kuten hänen isänsä joka pelasi Tottenhamissa ja serkkunsa joka pelasi Arsenalissa, hän päätti hioa ja näytellä pallonkäsittelytaitojaan sen sijaan, että olisi pelannut jalkapallojoukkueissa.

Kun hän kasvoi vanhemmaksi hän tuli siten osaksi nuorten freestyle-jalkapalloilijoiden verkostoa Lontoon alueella. Vuonna 2003 Billy osallistui Niken järjestämään freestyle-kilpailuun Lontoon Earl's Courtissa ja 6 000 kilpailijan joukosta hän pääsi semifinaaleihin. Coca Cola, O2, Barclaycard, Disney ja Sky Sports ovat tuon jälkeen käyttäneet Wingrovea mainoksissaan.

Nykypäivä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2003 Niken freestyle jalkapallokilpailusta lähtien Wingrove on ollut ammattilais-freestyle-jalkapalloilija.

Billy on esiintynyt televisiossa esimerkiksi Nickelodeonilla, BBC1:llä ja Match of the Daylla.

Vuonna 2005 Wingrove esiintyi KDDI:n televisiomainoksessa japanilaisen jalkapalloilija Shinji Onon kanssa. Hieman tämän jälkeen Billy oli osana Coca Colan mainosta Manchester Unitedissa pelaavan Wayne Rooneyn kanssa ja oli myös japanilaisen jalkapallolehden Footivalin sivuilla. Wingroven työtä on myös esitelty brittilehdissä FourFourTwo ja Match.

Wingrove oli ensimmäinen freestyle-jalkapalloilija, joka siirtyi ammattilaisjalkapallojoukkueeseen. Englannin Valioliigassa pelaava Tottenham Hotspur otti hänet kirjoilleen.[1] Billy näyttää ja opettaa kikkojaan ja temppujaan Tottenhamin valmentajille ja pelaajille, järjestää sponsoreita ja viihdyttää ihmisiä ennen Tottenhamin pelejä ja niiden puoliajoilla. Hän myös on esiintynyt puoliajoilla Englannin maajoukkueen peleissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]