Austraasian viimeiset lapset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Austraasian viimeiset lapset
Kirjailija Tomi Kontio
Kansitaiteilija Heli Hieta
Kieli suomi
Genre nuortenkirjallisuus, fantasia
Kustantaja Tammi
Julkaistu 2002
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 363
ISBN 951-31-2559-9
Sarja: Austraasia
Edeltävä Keväällä isä sai siivet
Seuraava Maan veli
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Austraasian viimeiset lapset on Tomi Kontion kirjoittama nuortenkirja. Se on Austraasia-trilogian toinen osa. Trilogian aloittanut teos Keväällä isä sai siivet voitti vuonna 2000 Finlandia Junior -palkinnon. Austraasia-trilogian päätösteos on nimeltään Maan veli. Austraasian viimeiset lapset kertoo kolmesta nuoresta, jotka seikkailevat Austraasian ihmeellisessä maailmassa. Kuvitteellinen Austraasian nimi on muodostettu oikean elämän maanosien Australian ja Aasian nimistä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaksospojat Tomi ja Timo Kokko ystävineen ovat matkalla kohti uusia seikkailuja. Hirmuinen Raakel Vastapöksy on nujerrettu ja lapset ovat päässeet pakoon kurinpitolaitoksesta, Huostolasta. He lentävät omien siipiensä kannattelemina ja laskeutuvat uuteen kotimaahansa, Austraasiaan. Siellä he kohtaavat pitkästä aikaa vanhempansa.

Jälleennäkemisen jälkeen on aika tutustua uuteen maailmaan, joka on värikkäämpi ja valoisampi kuin entinen, eläimet ja kasvitkin ovat erilaisia. Ihmiset ovat epätavallisen ystävällisiä. Austraasia vaikuttaa liian hyvältä paikalta ollakseen totta.

Pian lapset huomaavat, että Austraasiassa ei ihmisillä ole varjoja. Vähitellen he oivaltavat, että varjon myötä uhkaa kadota myös jotain muuta, ehkä koko heidän ihmisyytensä. Varjot on saatava takaisin. Rääväsuinen merirosvo Puuttuva Peukalo kertoo lapsille kuulleensa, että varjot elelevät hirmuisten Toravuorien takana Kalmolassa.

Niin alkaa hurja seikkailu kohti vuoria, joiden väitetään olevan eläviä ja nielevän kitaansa jokaisen, joka yrittää niitä ylittää. Pääsevätkö lapset varjojensa luokse, vuorten toiselle puolelle?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.