Alcoy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alcoy/Alcoi
lippu
lippu
vaakuna
vaakuna

Alcoy/Alcoi

Koordinaatit: 38°41′54″N, 0°28′25″W

Valtio Espanja
Itsehallintoalue Valencia
Maakunta Alicante
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 129,86 km²
Korkeus 562 m
Väkiluku (1.1.2016) 59 198[1]









Alcoy (Valencian kieli Alcoi) on kaupunki Valencian itsehallintoalueella Kaakkois-Espanjassa. Alcoyn väkiluku oli 59 198 vuonna 2016.[1]

Alcoy sijaitsee kahden luonnosuojelualueen reunustamana: Serra de Mariola (esp. Sierra de Mariola) ja Font Roja (esp. Fuente Roja) . Alicanteen on matkaa 54 km ja Valenciaan 105 km. Alcoylla on huomattava keskiaikainen ja modernistinen perintö, mukaan lukien kaupungin vertauskuvalliset sillat.

Plaça Espanya (esp. Plaza de España) on kaupungin keskipiste. Keskiajalta peräisin olevassa keskustassa sijaitsevat muun muassa vanha kaupungintalo ja arkeologinen museo. Kaupungin merkittäviä modernistisia rakennuksia ovat muun muassa Casa del Pavo, Cercle Industrial, vanha paloasema sekä musiikki- ja tanssikonservatorio (Conservatori de Música i Dansa Joan Cantó). Teollista arkkitehtuuria edustavat muun muassa Papeleras Reunidas ja Ferrandis i Carbonell.

Alcoyn hautausmaa on osa Euroopan hautausmaiden reittiä (European Cemeteries Route).

Kaupungin gastronomiaan kuuluvat muun muassa bajoques farcides, borreta, olleta alcoiana ja pericana, pelaïlles, les taretes ja Café-licor, herberet (herbero), la picaeta sekä pienet alkupalalautaset.

Kuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Cifras oficiales de población resultantes de la revisión del Padrón municipal a 1 de enero Instituto Nacional de Estadística (INE). Viitattu 15.4.2017. (espanjaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Eurooppaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.