Afrodite ja kuolema

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Afrodite ja kuolema
Afrodite och döden
Alkuperäisteos
Kirjailija Ritta Jacobsson
Kieli ruotsi
Genre nuortenkirjallisuus, jännityskirjallisuus
Julkaistu 2006
Suomennos
Suomentaja Hannele Louhivuori
Kustantaja Nemo
Julkaistu 2009
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 205
ISBN 978-952-240-027-7
Sarja: Afrodite
Seuraava Afrodite ja petos
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Afrodite ja kuolema (ruots. Afrodite och döden) on Ritta Jacobssonin kirjoittama romaani, joka julkaistiin vuonna 2006. Teos ilmestyi suomeksi vuonna 2009 Hannele Louhivuoren suomentamana. Suomennoksen on kustantanut Nemo. Kirja on voittanut Spårhunden -palkinnon vuonna 2006. Spårhunden-palkinto on Ruotsissa vuoden parhaalle lasten ja nuorten salapoliisiromaanille myönnettävä palkinto.

Afrodite ja kuolema on Afrodite-kirjasarjan ensimmäinen osa. Sarjaan kuuluu viisi kirjaa, joista ensimmäisen lisäksi on suomennettu Afrodite ja petos (ruots. Afrodite och sveket).

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Afroditen, kirjan päähenkilön, luokkatoveri Mikaela katoaa ja muutaman päivän kuluttua hänet löydetään metsästä kuolleena. Afrodite haistaa tapauksessa jotain omituista ja rupeaa selvittämään, miksi Mikaela on kuollut. Afrodite kohtaa vaarallisia tilanteita, syyttää vääriä ihmisiä ja rakastuu naapurissa asuvaan Linukseen. Mikaelan murhan selvittäminen ei tunnu etenevän mihinkään suuntaan, kunnes johtolangat rupeavat yhdistymään toisiinsa ja Afrodite alkaa päästä todellisen syyllisen jäljille.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.