Keskustelu käyttäjästä:Myyrylainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hei, tervetuloa Wikipediaan!

Huomasin, että olet uusi täällä. Tässä muutama linkki, joista saattaa olla hyötyä:

Löydät lisää linkkejä täältä.
Muokkaa sivuja rohkeasti! --[boxed] (jätä viesti)

RIP ja relevanssi[muokkaa wikitekstiä]

Teet oikein, kun osallistut artikkelien muokkaukseen. Kuitenkin: Ajattele, onko artikkeliin lisäämäsi tieto relevanttia eli aiheeseen olennaisesti liittyvää. Jos kärjistän, voisi artikkeliin RIP lisätä vaikka olettamuksen lyhenteen tarkoittavan myös "Risto istuu puussa". Lisäksi ohjauksen toiseen artikkeliin (tässä tietotekniikkaan) pitäisi jotenkin selittää tai muuten palvella asiaa, josta ohjaus tapahtuu. Nyt ohjattu artikkeli ei liittynyt asiaan mitenkään. Ensi kerralla onnistut varmasti paremmin! --Johannes Zweig 20. tammikuuta 2006 kello 07.19 (UTC)

Tutustuppa vaikka mitä enganninkielisessä wikissä lyhenteestä kirjoitetaan. Siellä huomaat lukuisia tietoteknisiä merkityksiä lyhenteelle RIP. Se ei todellakaan ole varattu vain uskonnollisiin hautakirjoituksiin. Lisäsin viittauksen niihin koska toivoin jonkun ne ihan relevantit merkitykset siihen kirjaavan ja saatan jopa itse sen tehdä paremmalla ajalla.
Joku Risto on todella saattanut joskus istua puussa mutta en ole koskaan nähnyt lyhennettä käytettävän tuossa tarkoituksessa enkä siksi lisännyt viittausta siihen. Sen sijaan olen nähnyt sitä käytettävän erilaisissa tietoteknisissä merkityksissä. Myös sinä voit tutustua niihin englanninkielisessä wikissä sekä vaikka whatis.com:ssa --Myyrylainen 20. tammikuuta 2006 kello 07.31 (UTC)
Nyt on kuitenkin niin, että sinun RIPpisi on rajatun piirin erikoistöissä käyttämä termi, minun RIPpini maailmanlaajuisesti ja vuosisatoja tunnettu lyhenne. Lisää kuitenkin viittauksesi artikkeliin, jos ne ovat tarpeelisia. --Johannes Zweig 20. tammikuuta 2006 kello 07.43 (UTC)
Käyttäjä:jniemenmaa ehti jo korjata sen parempaan suuntaan. Olet oikeassa, että hautakirjoitus on todella jo kauan aikaa käytössä ollut. Tämä on kuitenkin tietosanakirja ja siintä tulee pyrkiä selvittämään kaikkia mahdollisia merkityksiä. Wikissä ei voida varata jotakin termiä vain itselle mieleiseen merkitykseen vaan on hyväksyttävä, että muilla on muita merkityksiä. Tässä tapauksessa reititysprotokollamerkitys on maailmanlaajuisessa käytössä, itse asiassa ihan yhtä laajassa käytössä kuin internet sillä tämä nettikin perustuu osittain RIP-liikenteeseen.--Myyrylainen 20. tammikuuta 2006 kello 07.50 (UTC)
Niinhän se on, kuten sanot. Ja Jniemenmaan työstö oli paikallaan. --Johannes Zweig 20. tammikuuta 2006 kello 08.26 (UTC)