Yowie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yowien patsas Australian Queenslandissa Kilcoyssa.

Yowie on kahdella jalalla kulkeva ihmisapinaa muistuttava kryptidi, jonka väitetään elävän Australiassa[1] Uudessa Etelä-Walesissa ja Queenslandissa,[2] muun muassa Blue Mountains -vuoriston vaikeakulkuisella metsäalueella. Olennon sanotaan muistuttavan monin tavoin Pohjois-Amerikan Isojalkaa ja Himalajan Jetiä eli Lumimiestä.lähde? Yowiekin on iso, yli kaksi metriä korkea paksuturkkinen ihmisapinamainen olento, jonka olemassaolosta ei ole todisteita. Eläimen väitetyn elinalueen puista sanotaan kuitenkin löytyneen purema- ja raapimajälkiä sekä tummia karvoja, joita ei ole yhdistetty mihinkään tunnettuun australialaiseen eläimeen.lähde?

Silminnäkijät ovat kuvanneet olentoa aggressiiviseksi ja sen kerrotaan heittelevän ihmisiä kivillä. Jotkut ovat väittäneet, että Yowiet ovat silponeet ja tappaneet kotieläimiä, kuten koiria, mutta kyseessä saattavat olla villieläinten, esimerkiksi dingojen hyökkäykset. Yowien väitetään liikkuvan pienissä laumoissa lähinnä yöaikaan.lähde?

Australian alkuperäisväestön tarustoon kuuluu samankaltainen hahmo, josta on käytetty myös nimeä Yahoo.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kaaro, Jani: Kaiken oudon ensyklopedia, s. 423. Helsinki: BTJ Finland, 2009. ISBN 978-951-692-731-5.
  2. Mykkänen, Pekka: Yeti again - in search of China's big-footed Yeren (maininta sivun alalaidassa) Helsingin Sanomat, International edition. 8.12.1999. www2.hs.fi. Viitattu 22.8.2010. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä mytologiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.