Ylimies

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ylimies
Ylimies, natsien supersotilas. Etualalla Adolf Hitler.
Ylimies, natsien supersotilas. Etualalla Adolf Hitler.
Luoja(t) Roy Thomas & Frank Robbins
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Giant-Size Invaders #1 (1975)
Henkilötiedot
Oikea nimi Wilhelm Lohmer
Status Kuollut
Ryhmäsidokset NSDAP
Henkilöllisyydet Übermensch
Voimat Valtavat fyysiset voimat ja kestävyys, kyky levitoida psionisesti
Suhteet
Sukulaiset Kriegerfrau (ex-vaimo)

Ylimies, oikealta nimeltään Wilhelm Lohmer on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto. Hahmon loivat Roy Thomas ja Frank Robbins. Ylimiehen ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisen Giant-Size Invaders -lehden ensimmäisessä numerossa (1975).

Ylimiehen esiintyi Suomessa ensi kerran Marvel-lehden numerossa 3 (1995).

Wilhelm Lohmer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajalta ennen kuin Wilhelm Lohmerista tuli Ylimies, ei tiedetä paljoakaan. Varmaa on, että hän oli fanaattinen kansallissosialistisen puolueen kannattaja, joka kuitenkin fyysisesti muita tovereitaan heikompana oli syrjitty. Juuri hänen surkastuneen fysiikkansa vuoksi natsitiedemiehet loivat hänestä vastineen Kapteeni Amerikalle, Ylimiehen. Vaikka toimenpiteessä käytetty seerumi perustui Kapteeni Amerikan synnyttäneelle, sai Ylimies kuitenkin suuremmat voimat ja kyvyn levitoida ajatuksen voimalla[1].

Adolf Hitler piti suuresti luomuksesta ja määräsi Ylimiehen lukuisiin tärkeisiin operaatioihin. Useimmiten nämä suunnitelmat romuttuivat Kapteeni Amerikan ja Hyökkääjien väliintulon vuoksi.

Myöhemmin Hitler päätti, että Ylimies ja samanlaiset omaava nainen, Kriegerfrau tulisi naittaa. Kriegerfrau ei kuitenkaan pitänyt ajatuksesta ja piti Ylimiestä tympeänä. Hänen oli kuitenkin toimittava johtajansa tahdon mukaisesti.

Toisen maailmansodan ollessa lopuillaan, paroni von Strucker määräsi Ylimiehen ja Kriegerfraun säilöttäväksi Berliinin alapuolella sijaitsevaan salaiseen laboratorioon. Paroni Strucker oli rakentanut laboratoriot juuri tätä tarkoitusta varten ja jotta tämä kykenisi myöhemmin hyödyntämään superroistojen voimaa.

Axl Nacht superroistot henkiin Saksan jälleenyhdistymisen aikana. Nacht oli rakastunut Kriegerfrauhun ja loi itsestään uuden Ylimiehen riistäen samalla alkuperäiseltä Ylimieheltä tämän voimat. Kun prinssi Namor, Spitfire, Britti-Jack, Namorita ja Kapteeni Amerikka taistelivat Nachtia ja tämän uusnatseja vastaan, törmäsi onneton Lohmer päin generaattorien kontrollipöytää, joka aikaansai valtavan räjähdyksen. Lohmer hautautui laboratorion jäänteisiin[2].

Myöhemmin Cable löysi huomattavasti ikääntyneen Lohmerin laboratorion raunioista. Katuva Lohmer muutti Sveitsiin, jossa yritti hyvittää natsirikollisena tekemiään rikoksia. Helvetintulen Klubi kuitenkin hyökkäsi Cablen kimppuun, jolloin Lohmer uhrasi elämänsä heittäytymällä Cablea kohti ammutun luodin eteen. Cable hautasi Lohmerin Sveitsin Alpeille.

Axl Nacht[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisen Ylimiehen tittelin otti liikemies Axl Nacht joka rahoitti projektia Struckerin omaisuuden kuluttua loppuun. Nacht oli rakastunut Kriegerfrauhun ja lopulta tämä itsekin kertoi tunteistaan Nachtiin. Nacht sai Ylimiehen voimat ja Lohmer menetti omansa. Ylimies (Nacht ) taisteli prinssi Namoria ja kapteeni Amerikkaa vastaan samalla kun Kriegerfrau taisteli Namoritaa vastaan. Lohmer kuitenkin räjäytti koko rakennuksen kuultuaan vaimoltaan, että hänen paikkansa on Nachtin rinnalla, ja kaikki sankarit pääsivät pakoon. Nämä luulivat että sekä Nacht ja Kriegerfrau että Lohmer kuolivat räjähdyksessä. Kaikki kuitenkin selvisivät ja Nacht, joka otti nimekseen Gotteskrieger, sekä Kriegerfrau ovat sen jälkeen jatkaneet rikoksiaan. Myöhemmin he liittyivät Axis Mundi nimiseen uusnatsijärjestöön.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ylimiehen yliluonnolliset voimat perustuvat seerumiin, jonka avulla Kapteeni Amerikka luotiin. Ylimies omaa valtavat fyysiset voimat, joiden avulla hän kykenee nostamaan noin 50 tonnia. Hän on myös yli-inhimillisen kestävä ja kestää suuriakin lämpötiloja vaivatta. Ylimies kykenee levitoimaan ruumistaan ajatuksen voimalla[3].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Giant-Size Invaders #1 (1975). Marvel Comics.
  2. MARVEL nro 3 (1995). Kustannus Oy Semic.
  3. http://www.marvel.com/universe/Master_Man_(Wilhelm_Lohmer)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]