Yhdystie 3022

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yhdystie 3022 Partolan kunnanosassa Pirkkalassa.

Yhdystie 3022 on yhdystie joka kulkee Pirkkalan Partolasta Lempäälän Nurmeen. Tien pituus on 27 kilometriä.[1]

Tien kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie saa alkunsa Pirkkalasta Partolan kunnanosan etelälaidalla sijaitsevasta eurooppatien 12 ja valtatien 3 eritasoliittymästä. Ensin tie kulkee noin 850 metriä Partolan liikealueen itä ja pohjoislaitaa. Tällä matkalla tie kohtaa ensin Saapastien kiertoliittymän, ohittaa Kauppakeskus Veskan ja kohtaa pian sen jälkeen Nuolialantien risteyksen. Seuraavaksi tie halkoo noin kilometrin verran pääosin suorana Partolan kunnanosan puistoja sekä asuinalueita. Tämän jälkeen tie saapuu Nuolialan kunnanosaan jossa se ohittaa muun muassa paikallisen kirjaston ja koulun. Seuraavan kilometrin aikana tie ohittaa Haikan kunnanosan sen eteläpuolelta ja kohtaa tämän jälkeen Kurikantien risteyksen. Pian tämän jälkeen tie saapuu Naistenmatkan kunnanosaan kuuluvaan Suupan keskukseen. Täällä tie kohtaa Lentoasemantien kiertoliittymän. Seuraavan kahden kilometrin aikana tie kulkee Kyöstin ja Turrin kunnanosien välistä. Tämän jälkeen tie kohtaa Turkkiradan risteyksen ja pian sen jälkeen eurooppatien 12 ja valtatien 3 eritasoliittymän sekä paikallistien 13782 risteyksen.

Seuraavan kilometrin matkalla tie halkoo Sankilan kunnanosan ja ohittaa muun muassa paikallisen Kirkonkylän ala-asteen. Sankilan jälkeen tie ylittää Sikojoen ja kohtaa Sorkkalantien risteyksen. Pian tämän jälkeen tie ohittaa Pirkkalan vanhan kirkon ja halkoo Pirkkalankylän. Pirkkalankylän jälkeen tie halkoo Jyrkänpään kylän. Seuraavaksi tie kulkee noin neljä kilometriä pääosin suorana mutta paikoin loivasti mutkittelevana jonka jälkeen se ohittaa Anian tehtaat. Täältä tie jatkuu edelleen profiililtaan samanlaisena seuraavat kaksi kilometriä kunnes se kohtaa Anian kylän. Ohitettuaan Anian kylän sen itäpuolelta tie kohtaa seuraavan kilometrin jälkeen Pirkkalan ja Lempäälän kuntarajan.

Kuntarajan jälkeen tie saapuu Säijän kylään jossa se kohtaa Säijärventien risteyksen. Säijän jälkeen tie kulkee vielä kuuden kilometrin verran pääosin suorana mutta paikoin loivasti mutkittelevana sekä ohittaa muun muassa Mikkolan savutorpan ja Mäyriän virkistysalueen ennen päättymistään Nurmen kylän länsipuolella sijaitsevaan yhdystien 3003 risteykseen.

Tien osoitenimenä on ensin Naistenmatkantie Partolassa sijaitsevasta valtatien 3 eritasoliittymästä Kyöstissä sijaitsevaan valtatien 3 eritasoliittymään, Anian rantatie kuntarajalle, ja Vanha Rantatie kuntarajalta tien päätepisteeseen eli yhdystien 3003 risteykseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]