Yhdystie 2680

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yhdystie 2680 Merikarvian keskustassa.

Yhdystie 2680 on tie, joka kulkee Merikarvialta Ahlaisten Lamppiin Porissa. Tien pituus on 34 kilometriä ja se on profiililtaan pääosin mutkainen.[1]

Tien kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie alkaa Merikarvian keskustasta, seututien 270, sekä yhdysteiden 2670 ja 6600 risteyksestä. Ensin tie ohittaa Merikarvian kuntakeskuksen ja ylittää sen jälkeen Merikarvianjoen. Sen jälkeen tie ohittaa kilometrin päässä Alakylän sekä sieltä Kräniin vievän Meritien risteyksen. Sieltä tie jatkuu noin neljä kilometriä etelään, kunnes se ohittaa Harvalan sekä tekee mutkan länteen. Tie jatkuu lännen suuntaan noin kilometrin ja tekee taas mutkan etelään päin saavuttuaan Peippuun. Tie jatkuu noin neljä kilometriä, jonka jälkeen se alkaa myötäillä viiden kilometrin matkalta Selkämeren rantoja, sekä ohittaa matkan aikana Merikarvian ja Porin rajan. Sitten tie sivuaa Lainekarin sekä ylittää noin kahden kilometrin päässä Pohjajoen. Seuraavaksi tie saapuu kahden kilometrin matkan jälkeen Ahlaisten kylään, jossa se risteää Ahlaistentien kanssa. Ahlaistentien risteyksessä tie kääntyy kaakon suuntaan ja saapuu noin viiden kilometrin matkan jälkeen Lamppiin ja päättyy Valtatien 8 ja Eurooppatien 8 risteykseen.

Tien osoitenimenä on Rantatie Merikarvialta Porin rajalle. Sieltä tie kulkee Ahlaisiin nimellä Merikarvian Rantatie, ja Ahlaisten sekä Lampin välinen osuus on Ahlaistentie.

Tie on osa Pohjanlahden rantatien matkailutietä.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Google Maps - Reitti 2680 goo.gl.
  2. Rantatie: Kristiinankaupunki Pori Rantatie - Strandvägen. Kasitie ry. Viitattu 10.11.2013.
Tämä liikenteeseen ja liikennevälineisiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.