Wikiprojekti:Helsinki rephotography

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tällä sivulla koordinoidaan pääosin Helsingissä järjestettäviä valokuvausretkiä. Valokuvausretkien tavoitteena on dokumentoida ympäristöä Wikipedian käyttöön joko jälleenvalokuvauksen tai ihan perinteisen valokuvauksen keinoin. Jälleenvalokuvaus on vanhassa valokuvassa olevan tilanteen tai paikan kuvaamista uudelleen. Lisäksi projekti pyrkii täydentämään valokuvien tietoja ja paikantamaan paikat joissa kuvat on otettu.

Työkalut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Projektissa käytetään työkaluina mm:

Wiki Loves Monuments 2019 -valokuvausretket[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valokuvausretkillä on tarkoitus kädä paikoissa jota voi jälleenvalokuvata ja, että paikasta otetuilla tavallisilla kuvilla voi osallallistua Wiki Loves Monuments -valokuvakilpailuun. Tapahtumiin voi ilmoittautua voi joko kirjoittamalla käyttäjätunnuksensa tähän alle, lähettämällä minulle viestin joko keskustelusivulleni tai sähköpostilla tai lähettämällä viestin info(at)wikimedia.fi -osoitteeseen.

14.9. Vallisaaren valokuvausretki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

14.9. kl 12 on opastettu valokuvausretki Helsingin Vallisaaressa. Päämääränä retkellä on valokuvata saarta mahdollisimman kattavasti sekä jälleenvalokuvata vanhoja valokuvia. Koko Saari kuuluu Suomenlinnan maailmanperintökohteeseen.

Tapaaminen on kello 11.45 JT-Linen laiturilla Kauppatorin Kolera-altaalla ja lähdemme klo 12 laivalla joka menee Vallisaareen Luotsipihan laituriin. (JT-line:n aikataulut)

Tiedoksi: Lippu Vallisaareen ja takaisin maksaa JT-Linellä 10€. Projektilla avustus Helsingin sisäiseen liikenteeseen ja voi maksaa 25 ensimmäisen ennaltailmoittautuneen laivaliput Vallisaareen ja takaisin. Mikäli tulijoita on paljon, niin voi olla hyvä idea myös tämän takia varata paikat laivasta etukäteen.


Osallistujat

Menneet tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

5.9. Valokuvataiteen museon retki ja työpaja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syyskuuta kello 15–17 järjestetään Pyhä paikka valokuvassa -työpaja. Työpajassa tutustutaan siihen miten Wikimedia Commonsissa on nyt mahdollista esittää tietoa kuvasta rakenteisessa muodossa eri kielillä. Tapahtumassa mietitään myös, miten saada talteen kuviin liittyvää katoavaa muistitietoa ja sitä, kuinka samalla suojata kuvissa esiintyvien yksityisyyttä ja kulttuurin itsemääräämisoikeutta.

Työpajan jälkeen on jälleenvalokuvausretki joka lähtee Kaapelitehtaalta 17.30 ja ensisijaisena kohteena on Salmisaaren voimalaitos, Helsingin oikeustalo ja sieltä takaisin Kellosaaren varavoimalaitokselle ja Kellosaaren lentosatama:n paikalle kellosaaren puistoon. Alue kuuluu Salmisaaren teollisuusalueen RKY-kohteeseen

Työpajaan ja valokuvausretkeen voi osallistua myös erikseen. Tapahtuman pääasiallinen tiedotuskanava on tapahtuman Facebook-sivu.

Tulos
Työpajaan osallistui 12 henkilöä. Työpajassa keskusteltiin laajasti siitä millaisia eettisiä kysymyksiä vapaiden valokuvien käytössä on. Työpajan päätteeksi kerrottiin jälleenvalokuvauksesta. Ulkona satoi joten muutimme suunnitelmia siten, että uloslähtemisen sijaan jatkoimme keskustelua avoimista sisällöistä museon sulkemiseen saakka. (Raportti This Month In Glamissa englanniksi.)


Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]