Wikipedia:Automaattisesti hyväksytyt käyttäjät

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Automaattisesti hyväksytyt käyttäjät (engl. autoconfirmed users) eli hyväksytyt käyttäjät ovat käyttäjätunnuksia, jotka ovat olleet rekisteröityinä vähintään neljä päivää ja saaneet tämän vuoksi automaattisesti lisää käyttöoikeuksia suomenkielisessä Wikipediassa verrattuna IP-osoitteista muokkaaviin tai alle neljän vuorokauden ikäisiin tunnuksiin.

Ohjelmistotekniset käyttöoikeudet[muokkaa wikitekstiä]

Hyväksytyt käyttäjät voivat
Toiminnon kuvaus Käyttöoikeus (engl.) Ohjesivu
Siirtää sivuja eli antaa olemassa olevalle sivulle uuden nimen move Katso Sivun siirtäminen
Tallentaa tiedostoja upload Katso Tiedostojen käyttösäännöt
Tallentaa olemassa olevien tiedostojen tilalle uusia tiedostoja (entisten päälle) reupload
Muokata osittain suojattuja sivuja (sivuja, jotka on suojattu tasolle ”Hyväksytyt käyttäjät”) editsemiprotected Katso Suojatut sivut
Suorittaa toimintoja ilman IP-osoitteisiin kohdistuvia nopeusrajoituksia autoconfirmed
Suorittaa ilman CAPTCHA-kysymystä toimintoja, jotka normaalisti vaatisivat tarkastusta skipcaptcha

Yhteisölliset mahdollisuudet[muokkaa wikitekstiä]

  • Suomenkielisessä Wikipediassa on päätetty vuonna 2017, että yhteisöllisistä keskusteluista saavat kommentteja poistaa pääsääntöisesti vain hyväksytyt käyttäjätunnukset.[1]
  • Suomenkielisessä Wikipediassa on erikseen määritelty käsite äänioikeus. Äänioikeuden voivat saavuttaa vain hyväksytyt käyttäjätunnukset, koska eräs äänioikeuden kriteereistä on vähintään viikon ikäinen tunnus ennen äänestyksen alkamista. Jos osallistuu mielipidetiedusteluun tai äänestykseen ilman tunnusta, mielipide tai ääni hylätään eli se ei vaikuta ratkaisun lopputulokseen.

Muissa Wikipedioissa[muokkaa wikitekstiä]

Automaattinen hyväksyntä on käytössä myös muunkielisissä Wikipedioissa, mutta kriteerit saattavat vaihdella. Järjestelmän perusasetuksena on neljän vuorokauden ikä, mutta joissain projekteissa vaaditaan myös tietty lukumäärä tehtyjä muokkauksia, esimerkiksi englanninkielisessä Wikipediassa 10 muokkausta.

  1. Keskustelukäytäntöön tehty muutos toukokuussa 2017.