Who’s That Chick?

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Who’s That Chick?”
David Guetta ft. Rihanna
Singlen ”Who’s That Chick?” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta One More Love
 Julkaistu 22. marraskuuta 2010
 Tuottaja(t) David Guetta, Giorgio Tuinfort, Frédéric Riesterer
 Tyylilaji dancepop
 Kesto 02.46 (singleversio)
03.19 (albumiversio)
 Levy-yhtiö Virgin
David Guettan muut singlet
Club Can’t Handle Me
2010
”Who’s That Chick?”
2010
Sweat
2011
Rihannan muut julkaisut
What’s My Name?
2010
”Who’s That Chick?”
2010
All of the Lights
2010

Who’s That Chick? on ranskalaisen DJ-tuottaja David Guettan kappale hänen neljännen, One Love-studioalbumin uusintapainokselta, nimeltään One More Love. Kappale sisältää barbadoslaisartisti Rihannan esittämiä sanoja. Kappaleen sanat ovat kirjoittaneet Kinda "Kee" Hamid, David Guetta, Giorgio Tuinfort sekä Frédéric Riesterer, joista Guetta, Tuinfort ja Riesterer vastasivat myös sen tuotannosta. Kappale julkaistiin digitaalisesti ladattavana singlenä kansainvälisesti 22. marraskuuta 2010 sekä myös CD singlenä ja EP-levynä.[1] Näistä jälkimmäisin julkaistiin Yhdysvalloissa ja se sisältää kappaleen remix-versioita.

Guettaa oli pyydetty tuottamaan kappaleita Rihannan viidennelle, Loud-studioalbumille. Kun hän oli neroillut ideoita, Guetta konseptualisoi kappaleen "Who’s That Chick?" sekä soitti demonauhoitteen Rihannalle backstagellä hänen erään Last Girl on Eart-kiertueen konsertissa. MTV Newsin tekemässä haastattelussa Guetta kertoi ajattelleensa että Rihanna ei pitänyt kappaleesta ensivaikutelmilla, mutta mieltyi siihen kun tämä suostui nauhoittamaan sen. Myöhemmin Rihanna vahvisti tiedon siitä että kappale ei tulisi esiintymään Loudin lopullisella kappalelistalla ja että hän sen sijaan sisällyttäisi sen Guettan One Love-studioalbumin uudelleenjulkaisulle, jossa Rihanna esiintyisi mukanaolevana artistina. "Who’s That Chick?" on dancepop kappale, jossa instrumentaalit koostuisivat syntetisaattoreista.

"Who’s That Chick?" sai pääosin positiivisen vastaanoton musiikkikriitikoilta, jotka yllättyivät Guettan ja Rihannan yhteisestä esiintymisestä sekä sävellyksestä. Sitä kuvailtiin yhdeksi vielä kiinnostavammista vuonna 2010 julkaistuista kappaleista johtuen sen yhteyksistä useisiin hankkeisiinm kuten Doritosin mainoskampanjaan sekä molempien artistien albumeihin. Kappale saavutti kohtalaisen listamenestyksen; Se saavutti listan ensimmäisen sijan Belgian Valloniassa, Slovakiassa, Isossa-Britanniassa sekä Yhdysvaltain Hot Dance Club Songs-listalla.[2] Kappale pääsi viiden parhaan joukkoon Itävallassa, Suomessa, Ranskassa, Irlannissa, Norjassa, Espanjassa sekä Sveitsissä. Kappale ei kuitenkaan menestynyt odotetusti Billboard Hot 100-listalla, jossa se oli parhaimmillaan vain listan sijalla viisikymmentäyksi. Kappaleelle on julkaistu kaksi Jonas Åkerlundin ohjaamaa musiikkivideota. Kirkas ja värikäs päiväversio kuvattiin sekä sitä käytettiin mainostamaan Doritosin kampanjaa, kun taas vielä pimeämpi ja synkkä yöversio kuvattiin kappaleen viralliseksi musiikkivideoksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Who's That Chick?
Tämä musiikkisingleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.