White Wolf

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
White Wolf
Toimiala peliteollisuus
Tuotteet roolipelit
Kotisivu www.white-wolf.com

White Wolf on yhdysvaltalainen roolipelialan yritys. Kustantamon tunnetuin peli on World of Darkness -maailmaan sijoittuva Vampire: The Masquerade.

Yrityksen perustivat vuonna 1991 1991 by Mark Rein·Hagen sekä Steve ja Stewart Wieck. Michael Moorcockin työstä nimensä lainanneesta yrityksestä on tullut yksi maailman menestyineimmistä roolipelitaloista.

White Wolfin kustantamista peleistä useat sijoittuvat samaan maailmaan nimeltään World of Darkness (WOD). Reaalimaailmaa muistuttavaa, mutta synkempään ja yliluonnollisia elementtejä sisältävää miljöötä on kutsuttu termillä "gothic punk". Ihmisten lisäksi WoD:n kansoittavat vampyyrit, ihmissudet, maagit, keijut ja vaihdokkaat, aaveet sekä monet muut päivänvaloa kaihtavat fiktiiviset ja toisiaan vastaan taistelevat rodut.

Pelitalo on julkaissut myös d20-systeemiin perustuvaa pelimateriaalia Sword & Sorcery -brändin alla. Näihin kuuluvat Dungeons & Dragonsiin sijoittuvan ja genreltään goottilaista kauhua edustava Ravenloft sekä Monte Cookin Arcana Unearthed -sarjaa. White Wolf on joko itse julkaissut myös muita pelejä WoD-maailmaan perustuen tai myynyt peleihin lisenssioikeuksia. Talon itse julkaisemiin peleihin kuuluvat Mind's Eye Theatre LARP-systeemiin perustuvat pelikirjat sekä keräilykorttipelit, kuten Vampire: The Eternal Struggle (V:TES). V:TES oli toisen pelitalon, keräilykorttipeleihin keskittyneen Wizards of the Coastin merkki, ennen kuin White Wolf osti pelin oikeudet vuonna 2000. WoD-maailmaan sijoittuvia tietokonepelejä on julkaistu Vampire the Masquerade: The Redemption, Vampire the Masquerade: Bloodlines sekä Hunter: The Reckoning.

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.