We Love Helsinki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

We Love Helsinki järjestää vanhan ajan iskelmätansseja, kaupunkifestivaalia ja muita kaupunkitapahtumia.

Ihmiset itse tekevät miljöönsä, sillä me olemme kaupunki. Uskon hyvinvointivaltioon, mutta ei pidä odottaa, että yhteiskunta hoitaa kaiken puolestamme. On parempi ottaa ohjat omiin käsiinsä ja kaupunki haltuun.

Timo SantalaKirkko & Kaupunki 11.5.2011[1]

We Love Helsingin tapahtumat ovat usein yllätyksellisiä ja ne käyttävät kaupunkitilaa uudella tavalla. Tapahtumien tunnelma on avoin ja innostunut, eikä niissä ole yleensä esiintyjiä, vaan ne perustuvat yhdessä tekemiseen ja luovat yhteisöllisyyttä osallistujien välille. Hyvin usein ne ovat erilaisia flash mobeja tai tempauksia, joissa tapahtuu jotain poikkeuksellista. We Love Helsingin filosofiaan kuuluu ottaa kaupunki haltuun ja aktiivisesti muokata siitä kaupunkilaisten olohuone, jossa syntyy kohtaamisia ja vuorovaikutusta ihmisten välillä.

We Love Helsinki luo yhteisöllisyyttä ja ottaa kaupungin haltuun. Kaupunkifestivaalit ja vanhan ajan iskelmätanssit ovat saaneet helsinkiläisiltä innostuneen vastaanoton ja tarjonneet uudenlaisen tavan kokea kaupunki.

– Kulttuuriteko 2010 -palkinnon myöntäneen Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Johanna Sumuvuori[2]

Iskelmätanssien ohella We Love Helsingin kehittelemiä tapahtumakonsepteja ovat muun muassa Soiva Kortteli, Kuorokäytävä, Katutaidekierros, Pyöräpäivä, Yhteislaulukaraoke, Lasten Kaupunki ja Art Battle.

We Love Helsingin perustaja ja toiminnanjohtaja on toimittaja ja valokuvaaja Timo Santala, joka on ollut mukana aloittamassa myös Ravintolapäivää.

We Love Helsinki on palkittu Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan myöntämällä Helsingin kulttuuriteko 2010 -palkinnolla.

We Love Helsingin tapahtumia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iskelmätanssit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Mummohameiden helmat hulmuavat ja kengät kopisevat kun valtava määrä nuoria taittuu tangoon ja valssiin Helsingin yössä. Hiki virtaa, musiikki soi kovalla ja jokaisen kappaleen kohdalla joku huutaa: ”Oi tää on ihana biisi, tanssimaan!”

Taloussanomat 17.12.2010[3]

We Love Helsingin tansseissa juhlitaan ja tanssitaan suomalaisen kultakauden iskelmän tahtiin. Musiikkina soivat vanhat suomalaiset valssit, tangot, humpat, jenkat ja polkat, sekä foxtrot, jazz, swing, twist, rock'n'roll, pop, folk, rock, soul ja disco 1930-80-luvuilta. Juhlavieraat pukeutuvat vanhan ajan tyyliin huolitellusti.

"The perfect place to get laid"

– Basso TV[4]

Heti ensimmäisestä kerrasta valtavan suositut We Love Helsinki -tanssit ovat olleet aloittamassa iskelmäbuumia Helsingissä ja osaltaan niiden ansiosta vanha suomalainen musiikki soi nykyään entistä enemmän radiossa, klubeilla, baareissa, kahviloissa ja brunsseilla. We Love Helsingin -iskelmätanssit ovat myös läpilyöneet kaupungin paritanssikulttuurin uuden kukoistukseen ja edesauttaneet lukemattomien helsinkiläisten parinmuodostusta ja rakkauselämää.

”Nostalgisista iskelmäjuhlista on tullut kaupungin yllätystrendi.”

Helsingin Sanomat[5]

Ensimmäiset We Love Helsinki -tanssit järjestettiin juhannuksena 2008 Kuudennella Linjalla ja vuosien varrella järjestetty Kulttuuritehdas Korjaamolla, Tavastia-klubilla, Kaivohuoneella, Valkoisessa salissa, Redrumissa ja YK:lla. Juhannustanssien ohella suosituimpia ovat olleet perinteiset Vapputanssit ja Uuden vuoden tanssit.

”Ett stort dansfenomen.”

Hufvudstadsbladet[6]

We Love Helsingin iskelmätansseja järjestää ja isännöi Timo Santala. Vierailevina levylasseina tansseissa ovat vuosien varrella olleet Juuso Koponen, Olli Sirén, Mikko Mattlar, Susanna Tikkanen, Vesa Yli-Pelkonen, Sampsa Vilhunen, Timo Wright, Antti Suniala, Virpi Kurki, Jon Thureson, Klaus Elfving, Ikke "Lord Fatty" Ikäläinen, Tipa Tuominen, Ville Vedenpää, Aleksi Jalava, Mikko "Vilunki" Viljakainen, Johanna "Yona" Louhivuori, Janne Masalin, Hermanni Peltola, Lasse Liemola, Harri Hertell, Matilda Mela, Aleksi Jyrälä ja Jukka-Pekka Tolvanen.

Iskelmäkesä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Puhtaasti hyvän tunnelman puolesta parhaat kemut löytyivät takapihalta, jossa We Love Helsingin mahtavat tiskijukat riemastuttivat ihmisiä mitä hilpeimmillä suomalaisilla käännösiskelmillä."

Helsingin Sanomat[7]

We Love Helsinki on vuodesta 2010 järjestänyt myös yhdessä Radio Helsingin Iskelmäiltama -ohjelman kanssa MBarin terassilla kesäklubia nimellä Iskelmäkesä. Kesällä 2011 klubi vakiinnutti paikkansa joka maanantaisena tapahtumana, jossa loppuillasta meno yltyi riehakkaaksi ja yleisö tanssi pöydillä.

We Love Helsinki Flow-festivaaleilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

We Love Helsingin osallistumisesta Flow-festivaaleille on muodostunut jokavuotinen perinne. We Love Helsinki on isännöinyt takapihan lavaa festivaalin päätöspäivänä sunnuntaina vuodesta 2009 lähtien.

Kaupunkifestivaali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

We Love Helsingin vuoden päätapahtuma on yllätyksellinen kaupunkifestivaali, joka ottaa kaupunkitilaa haltuun ja rohkaisee ihmisiä rakastamaan kotikaupunkiaan. Festivaali ei perustu esiintyjiin, vaan ihmiset luovat itse tapahtuman ja sen tunnelman osallistumisen ja yhdessä tekemisen kautta.

Kaupunkifestivaalia johtaa ja tuottaa Timo Santala. Apulaistuottajina ovat toimineet vuonna 2011 Ilona Halme ja Kirsi Ylimutka sekä vuonna 2009 Anna Vanninen ja Katja Santala. Festivaali on iltaklubeja lukuun ottamatta kaikille avoin, ikärajaton ja maksuton. Ensimmäinen festivaali järjestettiin heinäkuussa 2008 ja se on muuttanut muotoaan ja sisältöään joka vuosi.

Kaupunkifestivaali 2011[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Festivaalin tarkoituksena on innostaa ihmiset ottamaan kaupunki omakseen ja kokeilemaan yhdessä kaupunkitilan rajoja. Kaupunki on meidän ja me yhdessä teemme sen."

Timo SantalaHelsingin Sanomat 25.7.2011[8]

Kesän 2011 kaupunkifestivaali kasvoi kymmenenpäiväiseksi. Festivaalin avasi Helsingissä jättimäinen n. 300 hengen yhteislaulukaraoke. Pyöräpäivänä festivaalivieraat kokoontuivat Kalasatamaan korjaamaan ja tuunaamaan polkupyöriä ja viettämään pyöräbrunssia. Pyöräpäivä päättyi noin 400 hengen yhteisajeluun läpi kaupungin ja bike-in-elokuvanäytökseen Ihana-kahvilassa. Katutaidekierros kokosi kuvittajat, graafiset suunnittelijat ja taiteilijat muuntamaan yhdessä osallistujien kanssa sähkökaapit, lyhtypylväät, tolpat ja muut pömpelit eläviksi olennoiksi värillisen kontaktimuovin, teippien ja tarrojen avulla. Festivaalin erikoisuutena oli luokkaretki Turkuun, jossa järjesttiin mm. Föritanssit Aurajoen poikki kulkevalla jokilautalla.

Kaupunkifestivaali 2010[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Tiistaista sunnuntaihin kestävän festivaalin avajaisjuhlan teemana oli rakkaus, mitäpä muutakaan kuin Helsinkiä kohtaan."

Helsingin Sanomat 21.7.2010[9]

Kesän 2010 festivaali laajeni kuusipäiväiseksi ja sen ohjelma oli yllätys. Seuraavan päivän ohjelma paljastui aina edellisena iltana We Love Helsingin Facebook-sivuilla. Festivaalin avajaistapahtumassa piirrettiin katuliiduilla Lasipalatsin aukio täyteen rakkaudentunnustuksia Helsingille ja yritettiin leikkimielistä letkajenkan maailmanennätystä. Viikon aikana ohjelmaan kuului myös karaokepyörä Karaokekunkun tähdittämä pyöräajelu parempien pyöräteiden puolesta, kaupunkihippaa Stockmannilla, vesisota Hietaniemen uimarannalla sekä lasten ja aikuisten yhteiset naamiaiset Skidit-festivaalien yhteydessä. Festivaali huipentui iskelmätansseihin Kaivohuoneella.

Kaupunkifestivaali 2009[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Yhdessä harmaata arkea vastaan."

Helsingin Sanomat 31.7.2009[10]

"We Love Helsinki -festivaali haluaa vuorovaikutusta ihmisten välille."

Helsingin Sanomat 31.7.2009[11]

Kesän 2009 kolmipäiväisen kaupunkifestivaalin päätapahtuma järjestettiin Kaikukadun sisäpihalla ja Kuudennella Linjalla. Ohjelmaan kuului musiikkia, poetry slam -sessiot, stand up -komiikkaa, sirkus-workshop, capoeiraa, parkour-workshop, tanssitunteja, footbag-jamit, fillarikorjaamo, saumuriralli, levykirppis, sneakerkirppis, sarjakuvakirppis ja vintagevaatekirppis. Festivaalin erikoisuutena oli We Love Helsinki Art Battle, jossa helsinkiläiset nykytaiteilijat ja graffitimaalarit maalasivat yleisön edessä jättimäiset teokset, jotka huutokaupattiin Suomen Amnestyn hyväksi myöhemmin Kiasman URB-festivaaleilla.

Kaupunkifestivaali 2008[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Helsingin-rakastajat paistattelivat puistobileissä."

Helsingin Sanomat 28.7.2008[7]

Kesän 2008 kaupunkifestivaalin päätapahtuma oli 10-tuntinen DJ-piknik Alppipuistossa, jossa soitti yhteensä 20 helsinkiläistä DJ:tä. Musiikkiin painottuneen kolmipäiväisen festivaalin Kuudennella Linjalla ja Redrumissa järjestetyillä iltaklubeilla esiintyi useita kansainvälisiä tiskijukkia.

Muita tapahtumia ja tempauksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soiva Kortteli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Kaupunki elää taas hetken enemmän – Kulttuurin kynnys oli kerrankin matala."

Helsingin Sanomat 25.9.2011[12]

Syksyllä 2011 yhteistyössä Radio Helsingin kanssa toteutettu Soiva Kortteli oli musiikillinen kokeilu, johon kuka tahansa pystyi ilmoittautumaan mukaan musiikin esittäjäksi. Yhteensä 50 erilaista artistia tai ryhmää tarjosi musiikillisen näyttelyn Helsingin keskustan torikortteleissa, jossa yleisö kiersi näyttelykartan avulla valiten hetkeen ja tunnelmaan parhaiten sopivat esiintyjät. Musiikkia esitettiin poikkeuksellisissa ympäristöissä: esimerkiksi tyttöbändi Pintandwefall esiintyi kaupunginjohtajan virka-asunnon sisäpihalla, täysimittainen orkesteri Helsinginkadun Filharmoonikot kaupungintalon juhlasalissa ja improvisaatio-kaksikko Safari Kino Engelin elokuvasalissa.

Kuorokäytävä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

""Kuorokäytävä etsii uudenlaista vuorovaikusta laulajien ja yleisön välille. Tarkoituksena on sitoa laulu konkreettisesti ympäristöön ja arkkitehtuuriin. Sofiankatu on myös yksi Helsingin vanhimpia katuja ja kaupungin symbolinen alkulähde."

Timo Santala – MTV3 11.8.2011[13]

Kesällä 2011 toteutetussa Kuorokäytävässä laulajat muodostivat Sofiankadulle laulavan käytävän, jonka läpi yleisö käveli valikoiden itse mitä osaa kuorosta halusi kuulla. Yleisöstä pystyi myös koska tahansa hyppäämään mukaan kuoroon laulamaan. Kuoroa ohjasi Koiton Laulun johtaja Reijo Aittakumpu, joka myös sävelsi Kuorokäytävässä kantaesitetyn, varta vasten tapahtumaa varten sävelletyn Hymnin Helsingille. Hymnin sanat oli poimittu soul-man Super Jannelta, kaupunginjohtaja Jussi Pajuselta, runoilija L. Onervalta, laulaja Pinkiltä ja aikakauslehti Monoclesta.

Lasten Kaupunki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Lasten pitäisi päästä enemmän osallistumaan kaupunkisuunnitteluun."

Timo SantalaHelsingin Sanomat 13.6.2011[14]

Helsinki-päivänä 2011 järjestetyssä Lasten Kaupungissa kaupunkisuunnittelu heitti häränpyllyä ja lapset kokoontuivat yhdessä aikuisten kanssa rakentamaan unelmiensa kaupunkia rakennuspalikoista, legoista ja muovailuvahasta.

"Kaupunkisuunnittelu on pitkälti ylhäältä johdettua. Kaupunki on kuitenkin meidän kaikkien, ja meidän täytyy ottaa siitä vastuuta. Lapsista kasvaa aktiivisia kaupunkilaisia, jos heille opettaa jo varhain, että vaikuttaminen on mahdollista."

Timo SantalaHelsingin Sanomat 19.6.2011[14]

Kaupungin rakennuksessa avustivat kaupunkisuunnittelijat, kaupunginvaltuutetut, arkkitehdit, taiteilijat ja kaupunkisuunnitteluaktiivit.

Flash-Mob Katubileet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2011 Flash-Mob -katubileissä kokoonnuttiin Senaatintorille tanssimaan samba-baterian tahdissa ja osallistujat pystyivät värikoodien avulla kontroloimaan rumpuryhmän soittoa.

Blogi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

We Love Helsinki ylläpiti yhteisöllisesti toimitettua ja tehtyä blogia syyskuusta 2008 elokuuhun 2010. Vapaaehtoispohjalta ilman rahoitusta toimiva blogi kertoi vapaasti uusista ja mielenkiintoisista paikoista, tapahtumista, ihmisistä ja ilmiöistä.

Blogin tekijäryhmä rakentui ensin kaveriporukan varaan, mutta siihen liittyi ajan myötä lisää yhteisöllisen median tekemisestä kiinnostuneita. Monet blogin kirjoittajista ja kuvaajista tekivät töitä media- ja kulttuurialoilla tai ovat sittemmin päätyneet niiden pariin.

Vuoden 2008 alusta elokuuhun 2009 päätoimittajana toimi Timo Santala ja toimitussihteerinä Veera Moll. Elokuusta 2009 elokuuhun 2010 päätoimittajana toimi Anna Vanninen ja toimitussihteerinä Mirja Hämäläinen. Kesällä 2009 blogille muodostettiin myös oma kuvatoimitus, jossa vastaavana kuvatoimittajana toimi Heli Blåfield vuoden 2009 loppuun asti ja sen jälkeen vastuun jakoivat Marina Ekroos, Tuomas Sarparanta ja Heidi Valkola.

Blogin tekeminen ja päivittäminen lopetettiin elokuussa 2010.

We Love Helsingistä sanottua[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”We Love Helsinki luo yhteisöllisyyttä ja ottaa kaupungin haltuun. Kaupunkifestivaalit ja vanhan ajan iskelmätanssit ovat saaneet helsinkiläisiltä innostuneen vastaanoton ja tarjonneet uudenlaisen tavan kokea kaupunki.” – Kulttuuriteko 2010 palkinnon myöntäneen Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Johanna Sumuvuori 18.1.2011[15]

"We Love Helsinki -ryhmä palkittiin kaupunkitapahtumistaan." – Helsingin Sanomat 18.1.2011[16]

We Love Helsingin iskelmätansseista sanottua[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Nostalgisista iskelmäjuhlista on tullut kaupungin yllätystrendi.” – Helsingin Sanomat

”Vanha kunnon iskelmä elää nosteessa pääkaupungin trendipiireissä. Tyylitietoiset nuoret aikuiset ovat sankoin joukoin löytäneet tiensä kaupunkitansseihin ja iskelmäiltoihin. We Love Helsinki -yhteisön järjestämät tanssit ovat olleet lähes poikkeuksetta loppuunmyytyjä.” MTV3 Uutiset 1.8.2010[17]

”Mummohameiden helmat hulmuavat ja kengät kopisevat kun valtava määrä nuoria taittuu tangoon ja valssiin Helsingin yössä. Hiki virtaa, musiikki soi kovalla ja jokaisen kappaleen kohdalla joku huutaa: ”Oi tää on ihana biisi, tanssimaan!” – Taloussanomat 17.12.2010[3]

”Tavastia on täyttynyt kellohameisiin pukeutuneista tytöistä, jotka tanssivat keskenään ja vilkuilevat vastakkaisen sukupuolen edustajia.” – Metro Live 11.11.2010 [18]

We Love Helsingista Flow-festivaaleilla sanottua[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Puhtaasti hyvän tunnelman puolesta parhaat kemut löytyivät takapihalta, jossa We Love Helsingin mahtavat tiskijukat riemastuttivat ihmisiä mitä hilpeimmillä suomalaisilla käännösiskelmillä.” – Helsingin Sanomat 16.8.2010[19]

"Sunnuntaina alkuillasta Flow'n tanssibileet olivat takapihalla, We Love Helsingin suomidiskossa. Pelkkä riemu, joka näkyi ihmisten kasvoilla, kun he tunnistivat käännöshitin tai ilahtuivat sen koomisesta suomalaisesta versiosta, nosti tunnelmaa enemmän kuin mikään Aloe Blaccin tähtivieraiden biisivalinta viereisessä Black Tentissä. We Love Helsingin ja Wahoon tiskijukkien valinnat olivat hauskoja, mutta toki muutakin: ne edustivat suomalaista rare groovea, useimmilta ohi mennyttä suomenkielistä, Suomessa tehtyä discoa, tanssipoppia ja funkia. Ja muutakin: kun suomiversio Onnen päivien tunnarista pyörähti käyntiin, levisi koko takapihan läpi onnellinen, iloinen hymy." – Helsingin Sanomat 12.8.2011[20]

We Love Helsingin kaupunkifestivaaleista sanottua[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupunkifestivaali 2011[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Festivaalin tarkoituksena on innostaa ihmiset ottamaan kaupunki omakseen ja kokeilemaan yhdessä kaupunkitilan rajoja. Kaupunki on meidän ja me yhdessä teemme sen." – Helsingin Sanomat 25.7.2011[8]

Kaupunkifestivaali 2010[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”De tvåtusen euro som Helsingfors stad beviljat festarrangören Timo Santala har inte gett så tokig avkastning. Under fem dagar kan Helsingfors njuta av en festival som blandar vattenkrig, cykelturer och letkajenka till en enda stor kärleksförklaring.” – Hufvudstadsbladet 24.7.2010 (sivut 18-19)

"We Love Helsinki -yhteisön järjestämän kaupunkifestivaalin ensimmäisenä päivänä Lasipalatsin aukiolla Helsingissä teemana oli rakkaus ja letkajenkka." – Helsingin Sanomat 21.7.2010 [21]

”Lasipalatsinaukiolla Helsingin ydinkeskustassa tanssittiin riemukkaasti.” – Ilta-Sanomat 20.7.2010[22]

Kaupunkifestivaali 2009[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Yhdessä harmaata arkea vastaan." – Helsingin Sanomat 31.7.2009[10]

”We Love Helsinki -festivaali haluaa vuorovaikutusta ihmisten välille.” – Helsingin Sanomat 31.7.2009[11]

Kaupunkifestivaali 2008[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Helsingin-rakastajat paistattalivat puistobileissä. Kaupunkifestivaali huipentui DJ-piknikkiin.” – Helsingin Sanomat 28.7.2008[23]

We Love Helsingin Soivasta Korttelista sanottua[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Kaupunki elää taas hetken enemmän" – Helsingin Sanomat 25.9.2011

We Love Helsingin Kuorokäytävästä sanottua[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Kuorokäytävä kokeilee yhdessä laulamisen rajoja." – YLE 17.8.2011[24]

"Entäs jos kuoro ei esiintyisikään lavalta, vaan muodostaisi käytävän, jonka läpi yleisö voisi kävellä? Ja entä jos kuka tahansa pystyisi hyppäämään yleisöstä kuoron mukaan laulamaan? Ja entäs jos se kuorokäytävä täyttäisi kokonaisen kadun? We Love Helsinki -festivaali lähestyy Kuorojen Kierroksen avajaiskonsertin jälkeen kuorolaulua aivan uudella tavalla ja muodostaa Sofiankadun mittaisen kuorokäytävän, jonka käsittelyssä saa kantaesityksensä varta vasten tapahtumaa varten sävelletty Hymni Helsingille." – MTV3 11.8.2011[13]

"Sofiankatu täyttyi laulavista kaupunkilaisista, kun noin 2000 ihmistä käveli kadulla edes takaisin kuorokäytävän läpi. Laulajia kuorokäytävässä oli arviolta 400." – Helsingin Sanomat 18.8.2011[25]

"Sofiankadulla hoilattiin ylistystä Helsingille. Väkeä kävelee Kuorokäytävän keskellä tungokseksi asti." – Helsingin Sanomat 19.8.2011

We Love Helsingin Lasten Kaupungista sanottua[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"We Love Helsinki -yhteisö järjesti Helsinki-päivän kunniaksi lapsille mahdollisuuden rakentaa itsensä näköisen kaupungin. Tulos on vihreä ja hauska. Tuomiokirkon katolle ilmestyi puutarha, jäätelöpatsaita, mörköpuisto, uimarantoja ja kilometrin korkuinen näköalahissi." – Helsingin Sanomat 13.6.2011

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.kirkkojakaupunki.fi/nakoislehti/2011/kirkko-kaupunki-17/primapaper/8
  2. http://www.hel.fi/hki/kulke/fi/Ajankohtaista/Helsingin+kulttuuriteko+We+Love+Helsingille
  3. a b http://www.taloussanomat.fi/uutinen/2010/12/17/taalla-ei-verhouduta-hennesin-rytkyihin/201017442/243
  4. Basso TV
  5. Helsingin Sanomat
  6. Hufvudstadsbladet
  7. a b http://www.hs.fi/arkisto/artikkeli/HS20080728SI1KA02j21
  8. a b http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/kaljakellunnassa_luvassa_vesisotaa/
  9. Helsingin Sanomat 21.7.2010
  10. a b http://www.hs.fi/arkisto/artikkeli/Yhdess%C3%A4+harmaata+arkea+vastaan/HS20090731SI1HU01gna?
  11. a b http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/we_love_helsinki-festivaali_haluaa_vuorovaikutusta_ihmisten/
  12. Helsingin Sanomat 25.9.2011
  13. a b http://www.mtv3.fi/uutiset/kulttuuri.shtml/kuorokaytavassa-voi-kuunnella-tai-yhtya-lauluun/2011/08/1372295
  14. a b Helsingin Sanomat 13.6.2011
  15. We Love Helsinki valittiin Helsingin kulttuuriteoksi 2010 hel.fi.
  16. http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/We+Love+Helsinki+-ryhm%C3%A4+palkittiin+kaupunkitapahtumistaan/1135263128465
  17. http://www.mtv3.fi/uutiset/kulttuuri.shtml/arkistot/kulttuuri/2010/08/1165011
  18. http://www.metrolive.fi/menot/artikkeli/klubikansaa-kellohameissa/3826/
  19. http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Indie-nimet+pitiv%C3%A4t+Flown+vieraat+liikkeess%C3%A4/1135259364406
  20. http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Kanye+Westin+keikka+p%C3%A4%C3%A4tti+Flown/1135268503407
  21. http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Letkajenkan%20maailmanenn%C3%A4tyst%C3%A4%20tavoiteltiin%20Helsingiss%C3%A4/1135258716022
  22. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Letkajenkan%20maailmanenn%C3%A4tyst%C3%A4%20tavoiteltiin%20Helsingiss%C3%A4%20-%20katso%20video!/art-1288338485069.html
  23. http://www.hs.fi/arkisto/artikkeli/HS20080728SI1KA02j21
  24. http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2011/08/kuorokaytava_kokeilee_yhdessa_laulamisen_rajoja_2797757.html
  25. http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/kuorot_tayttivat_helsingin_kadut/

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]