Walter Besant

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Walter Besant

Sir Walter Besant (14. elokuuta 18369. heinäkuuta 1901) oli englantilainen kirjailija ja historioitsija. Merkittävä naisoikeusaktivisti ja teosofi Annie Besant oli hänen veljensä vaimo.

Besant syntyi Portsmouthissa ja kouluttautui Lontoon King’s Collegessa sekä Christ’s Collegessa Cambridgessa. Hän oli muutamia vuosia professorina Mauritiuksella, mutta hermoromahdus sai hänet alistumaan ja hän palasi takaisin Englantiin. Vuonna 1868 Besant julkaisi kirjan Studies in French Poetry. Kolme vuotta myöhemmin hän aloitti yhteistyön James Ricen kanssa. Keskeisimmät yhteiset tuotokset olivat Ready-money Mortiboy (1872) ja The Golden Butterfly (1876), joista molemmat, erityisesti jälkimmäinen, olivat todella menestyksekkäitä. Yhteistyö päättyi Ricen kuolemaan vuonna 1882.

Besant jatkoi kirjoittamista Ricen kuoltua ja kirjoitti romaaninsa All in a Garden Fair, Dorothy Forster, Children of Gibeon ja All Sorts and Conditions of Men. Kahdella viimeiseksi mainitulla romaanillaan Besant pyrki hätkähdyttämään ihmisiä aistimaan elämän vaikeuden köyhimpien ihmisten keskuudessa. Kaunokirjallisuuden lisäksi hän kirjoitti paljon historiasta.

Muita Besantin ja Ricen yhdessä kirjoittamia teoksia ovat My Little Girl, With Harp and Crown, This Son of Vulcan, The Monks of Thelema, By Celia’s Arbour ja The Chaplain of the Fleet. Yksin Besant kirjoitti teokset The Ivory Gate, Beyond the Dreams of Avarice, The Master Craftsman ja The Fourth Generation. London under the Stuarts ja London under the Tudors ovat historiallisia romaaneja.

Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.