Walter Besant

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Walter Besant

Sir Walter Besant (14. elokuuta 18369. heinäkuuta 1901) oli englantilainen romaanikirjailija ja historioitsija. Merkittävä naisoikeusaktivisti ja teosofi Annie Besant oli hänen veljensä vaimo.

Besant syntyi Portsmouthissa ja kouluttautui King's Collegessa Lontoossa sekä Christ's Collegessa Cambridgessa. Hän oli muutaman vuoden Mauritiuksella professorina, mutta hermoromahdus sai hänet alistumaan ja hän palasi takaisin Englantiin. Vuonna 1868 Besant julkaisi kirjan Studies in French Poetry. Kolme vuotta myöhemmin hän aloitti yhteistyön James Ricen kanssa. Keskeisimmät yhteiset tuotokset olivat Ready-money Mortiboy (1872), ja The Golden Butterfly (1876), joista molemmat, erityisesti jälkimmäinen, todella menestyksekkäitä. Yhteistyö päättyi Ricen kuolemaan 1882.

Tämän jälkeen Besant jatkoi kirjoittamistaan ja kirjoitti novellinsa "All in a Garden Fair", "Dorothy Forster", "Children of Gibeon" ja "All Sorts and Conditions of Men". Kahdella viimeisellä novellillaan Besant pyrki hätkähdyttämään ihmisiä aistimaan elämän vaikeuden köyhimpien ihmisten keskuudessa. Kaunokirjallisuuden lisäksi hän kirjoitti paljon historiasta.

Muita hänen Ricen kanssa kirjoittamia novelleja: My Little Girl, With Harp and Crown, This Son of Vulcan, The Monks of Thelema, By Celia's Arbour, ja The Chaplain of the Fleet. Yksin hän kirjoitti The Ivory Gate, Beyond the Dreams of Avarice, The Master Craftsman, The Fourth Generation. London under the Stuarts ja London under the Tudors ovat historiallisia novelleja.

Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.