Virtual Sailor

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Virtual Sailor, lyhenteenä VS, on Ilan Papinin tekemä meripurjehdus- ja laivasimulaattori. Ohjelma esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1999 ja nykyisin siitä on tehty 12 erilaista versiota.[1] Uusin versio 7 on räätälöity käyttäjien palautteen mukaan. Virtual Sailor on kehitetty täsmällisen tarkasti, ja vesi sekä alukset ovat realistisen näköisiä. Internetistä pystyy myös lataamaan peliin lisää materiaalia.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Silja Europa
Komentosiltanäkymä Virtual Sailor -pelistä.

Pelissä on valmiiksi muutamia erilaisia aluksia sekä ympäristöjä. Pelaaja voi valita näistä itse mieleisensä, joita voi muuttaa vielä myöhemmin.[1] Säätilan muutoksilla pystyy määräämään tuulen suunnan ja nopeuden, aallonkorkeuden, nousuveden, ajan, päiväyksen ja aaltojen suunnan. Voit myös määrätä sääennusteet haluamallesi ajalle. Peliin pystyy myös lisäämään erilaisia eläimiä kuten lokkeja, delfiinejä, meduusoja ja kaloja.

Alusten ohjauspaneelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokaisella aluksella on oma ohjauspaneeli, josta pystyy hiirellä tai näppäimistöllä kääntämään alusta, säätämään konetehon, säätämään automaattiohjauksen päälle tai pois, ankkuroimaan ja kiinnittämään aluksen laituriin sekä säätelemään perä- ja keulaohjauspotkureita. Purjeveneiden purjeille on myös oma erillinen paneeli, kuten myös sukellusveneelle.

Navigointi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Navigointilaitteina on elektroninen karttanäyttö, tutka, GPS sekä kaikuluotain.

Verkkopeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Virtual Sailoria voi pelata myös internetissä muita vastaan. Pelaajia voi enintään olla 24 ja pelaajat voivat esimerkiksi vierailla toistensa aluksilla.

Omien satamien teko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

VS Scenery Editor on ohjelma, jolla VS-käyttäjät voivat tehdä myös omia satamia.

Omien laivojen teko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alusten mallinnukseen käytetään yleensä Google Sketchupia. Alus pitää saada ensin x-tiedostomuotoon, jotta sillä voidaan ajaa. Lisää ohjeita Hangsimin sivuilla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Simulators (Arkistoitu – Internet Archive). Algoma Sailing Club, Kanada. Viitattu 17.7.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]