Virgin Galactic

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Virgin Galactic

New Galactic Logo.jpg

Tunnuslause Space is Virgin territory
Perustettu 2004
Toimiala Avaruusturismi
Henkilökuntaa 30
Kotisivu www.virgingalactic.com

Virgin Galactic on Sir Richard Bransonin Virgin Groupin osa, jonka tarkoituksena on tarjota kaupallisia suborbitaaleja avaruuslentoja yksityishenkilöille. Yritys suunnittelee lennättävänsä vuosittain 500 avaruusturistia hieman yli 100 kilometrin korkeuteen. Kuuden minuutin painottomuuden sisältävä lento tulisi maksamaan noin 200 000 Yhdysvaltain dollaria.

Ensimmäisten lentojen oli tarkoitus lähteä vuonna 2009 New Mexicosta, Yhdysvalloista. New Mexicoon on rakenteilla Spaceport America -avaruuskeskus. Sen Governor Bill Richardson Spaceway -kiitotie valmistui vuonna 2010.[1] Lisäksi yhtiö on tehnyt aiesopimuksen lentojen aloittamisesta Kiirunassa vuonna 2012. Näiden lentojen erikoisuutena olisi mahdollisuus matkustaa revontulien läpi. Vuoden 2009 lopulla yhtiö on julkistanut tiedon, jonka mukaan vuonna 2010 tehdään koelentoja ja kaupallinen lentotoiminta alkaisi aikaisintaan 2012 tai 2013. SpaceShipTwo -avaruusalus sai 30.5.2012 FAAlta luvan moottoroituun koelentoon, josta yhtiö ilmoitti nettisivujensa kautta. Yhtiö ilmoitti myös, että aikoo suorittaa ensimmäisen moottoroidun lennon vuoden 2012 lopulla.[2] Virgin Galactic on myös mainostanut skenaariota, jossa avaruuslentokoneella voisi lentää esimerkiksi Kiinasta Englantiin kolmessa tunnissa. [3]

Useat julkisuuden henkilöt, muun muassa Star Trek -näyttelijä William Shatner, elokuvatähti Sigourney Weaver, muusikko Moby ja fyysikko Stephen Hawking ovat ilmaisseet halunsa ostaa matkalippu avaruuteen.

WhiteKnightTwo. Virgin Galactic on tilannut kaksi lentokonetta Scaled Compositesilta avaruuslentoa varten [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Virgin Galactic.