Viirinlaakso

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Viirinlaakson rakennustyöt.

Viirinlaakso on osa Klaukkalan taajamaa Nurmijärvellä. Viirinlaakso on tuleva asuinalue Klaukkalan keskustassa, jossa tulee myös sijaitsemaan Klaukkalan uusi matkakeskus. Viirinlaakso sijaitsee vilkkaan Klaukkalantien varrella, josta kulkee päivittäin noin 16 000 autoa. Vuoden 2017 aikana aloitettiin rakentaminen kunnallistekniikalla ja matkakeskuksella. Suunnitellun Prisman, joka ei näillä näkymin ole toteutumassa, tontti on jätetty tyhjäksi.

Asuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kerrostalot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arkkitehtitoimisto kaavaili Luhtajoentiestä bulevardimaista katua, jonka varrella voisi olla kivijalkakauppoja yms. Korkeimpia kerrostaloja oli suunniteltu 9-kerroksisiksi, kuitenkin Nurmijärven vuokra-asunnot Oy sai rakennusluvan 10-kerroksiselle talolle. Siitä tullaan tekemään maamerkkimainen. Kerrostaloja tullaan rakentamaan 7. Kolme kerrostaloa Klaukkalantien varteen, ja neljä tulevan Luhtajoentien varteen[1]. Klaukkalantien kerrostalojen rakennus tulee alkamaan toukokuussa 2018, ja suunniteltu valmistuminen on vuonna 2019.

Matkakeskus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Linja-autoasema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matkakeskukseen on tulossa linja-autoasema jossa on 6 laituria matkustajia odottaville, ja 6 vuoroaan odottaville linja-autoille.[2] Suunnitelma on pitää linja-autot tien päällä.selvennä Matkustajille puolestaan tulee katokset, katokset pyörille, sekä ajankohtaista tietoa välittävät näyttötaulut. Remontin alla olleiden Klaukkalantien kevyenliikenteen väylien kaksi pysäkkiä ollaan uusittu. Matkakeskuksen viereen tulevan kerrostalon kivijalkaan tulee Matkahuollon toimipiste, sekä odotustilaa matkustajille.[3] Tulossa on myös maksuton liityntäpysäköinti, jossa on invapaikkoja, noin 64 autopaikkaa, ja mopopaikkoja. Matkakeskus otetaan käyttöön vuodenvaihteessa 2018-19. Matkahuollon toimipiste toimii väliaikaistiloissa, kunnes uudet tilat viereen rakentuvaan kerrostaloon saadaan valmiiksi.

Taksitolpat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Linja-autoaseman yhteyteen tulee myös muutama taksitolppa.[4]

Mahdollinen rautatieasema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matkakeskuksen alle tullaan varaamaan tilaa mahdolliselle rautatieasemalle. Se tulisi todennäköisesti jatkona Vantaankosken radalle. Ks. Klaukkalan rata

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. [www.nurmijarvi.fi/filebank/17656-nurmijarvi-lehti_2017-2.pdf Nurmijärvi-lehti] (Pdf) Helmikuu 2017. Nurmijärven kunta. Viitattu 14.11.2017.
  2. https://www.nurmijarvi.fi/filebank/16782-Viirinlaakson_asemakaava-alueen_katujen_ja_vesihuollon_rakennusurakka__urakka-alue.pdf
  3. Dynasty tietopalvelu : Nurmijärven kunta nurmijarvi02.hosting.documenta.fi. Viitattu 7.4.2018.
  4. Nurmijärven kunta: Viirinlaakson asemakaava nurmijarvi.fi.