Viirinlaakso

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Viirinlaakson rakennustyöt.

Viirinlaakso on osa Klaukkalan taajamaa Nurmijärvellä. Viirinlaakso on tuleva asuinalue Klaukkalan keskustassa, jossa tulee myös sijaitsemaan Klaukkalan uusi matkakeskus. Viirinlaakso sijaitsee vilkkaan Klaukkalantien varrella, josta kulkee päivittäin n.16 000 autoa. Vuoden 2017 aikana aloitettiin rakentaminen kunnallistekniikalla ja matkakeskuksella. Suunnitellun Prisman, joka ei näillä näkymin ole toteutumassa, tontti on jätetty tyhjäksi.

Asuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kerrostalot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arkkitehtitoimisto kaavaili Luhtajoentiestä bulevardimaista katua, jonka varrella voisi olla kivijalkakauppoja yms. Korkeimpia kerrostaloja on suunniteltu 9-kerroksisiksi. Kerrostaloja tullaan rakentamaan 7. Kolme kerrostaloa Klaukkalantien varteen, ja neljä tulevan Luhtajoentien varteen[1]. Kerrostalojen rakennus tulee alkamaan todennäköisesti vuonna 2018, matkakeskuksen ja kunnallistekniikan jälkeen.

Matkakeskus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Linja-autoasema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matkakeskukseen on tulossa moderni linja-autoasema jossa on 6 laituria matkustajia odottaville, ja 6 vuoroaan odottaville linja-autoille. Suunnitelma on pitää linja-autot tien päällä. Matkustajille puolestaan tulee katokset, katokset pyörille, sekä ajankohtaista tietoa välittävät näyttötaulut. Samalla remontin alla olleiden Klaukkalantien kevyenliikenteen väylien kaksi pysäkkiä uusitaan. Matkakeskuksen viereen tulevan kerrostalon kivijalkaan on väläytelty Matkahuollon toimipistettä. Tulossa on myös maksuton liityntäpysäköinti, jossa on invapaikkoja, noin 64 autopaikkaa, ja mopopaikkoja.

Taksitolpat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Linja-autoaseman yhteyteen tulee myös muutama taksitolppa.

Mahdollinen rautatieasema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matkakeskuksen alle tullaan varaamaan tilaa mahdolliselle rautatieasemalle. Se tulisi todennäköisesti jatkona Vantaankosken radalle

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. [www.nurmijarvi.fi/filebank/17656-nurmijarvi-lehti_2017-2.pdf Nurmijärvi-lehti] (Pdf) Helmikuu 2017. Nurmijärven kunta. Viitattu 14.11.2017.

1. http://www.nurmijarvi.fi/ajankohtaista/klaukkalan_viirinlaakson_rakentaminen_kaynnistymassa Nurmijärven kunta. Viitattu 14.10.2017.

2. http://www.nurmijarvi.fi/ajankohtaista/viirinlaakso_rakentuu_-_harjannostajaisia_vietettiin_15.9. Nurmijärven kunta. Viitattu 14.10.2017